perjantai 19. helmikuuta 2010

PiperrystäAika ihania virkkauksia, vai mitä? Ne on tehnyt Laura Normandin, käsityöläinen ja taiteilija Brooklynista, New Yorkista. Hänellä on oma pieni yritys nimeltä Wren handmade, ja samanniminen blogikin.

Jotain hyvin skandinaavista (tai myös japanilaista) hänen tyylissään. Blogista löytyykin juttua reissusta Ruotsiin ja Tanskaan.

Noiden minikokoisten isoäidinneliöiden ja pyörylöiden innoittamana virkkasin itsekin ohuella langalla pieniä kukkia ja pitsejä. Oikeastaan voisin kokeilla virkata vieläkin pienempiä... 

En vielä tiedä mitä niistä teen, korun vaiko jotain muuta. Pieni piperrys aina silloin tällöin on joka tapauksessa mukavaa.

17 kommenttia:

 1. Tosi makeen näköinen kaulakoru.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanasta linkki-vinkistä. Ihastuin siellä jo isoäidinneliö-neulatyynyyn :) Ja nuo kaulakorut ovat hauskoja.

  VastaaPoista
 3. Kivoja piiperryksiä. Täytyy tutustua paremmin antamaasi linkkiin!

  Minä tosin päätin jalka-, käsi- ja häntäpiiperrysten jälkeen siirtyä isompiin pintoihin. =)

  Saas nähdä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja juttuja! Mulla ei vaan hermot ja kärsivällisyys kestäis noita tehdä. Tai mistäs sen varmaksi tietää, pitäisi siis kokeilla... Monikäyttöisiä juttuja nuo pyörylät ovat.

  VastaaPoista
 5. Olipas tosiaan kiva linkki ja ihania piperryksiä:) Minuakin kyllä houkuttaisi tuo pipertäminen. Se on vaan niin kovin hidasta hommaa...

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä, ihania juttuja. Ja niin on myös sinullakin, kuvasi on ihanan nostalginen. Tähtipuuroa :)
  Minulla on aina tapana aloittaa uusi juttu mahdollisimman pienesti, myös kaikki uudet virkkausjutut. Mieheni on siinä vastakohta, aloittaa kaikki aina tosi isosti :)

  VastaaPoista
 7. Oi, onpa ollut kiirettä: en ole edes katsonut blogeja yli viikkoon. Asioita on unohtunut ja aikaa ajatella ei ole ollut. Onneksi pian on loma. Ja onneksi löysin tänne, Anna! Jospa vaihtaisin blogilistaani hieman :-)

  VastaaPoista
 8. Sammaleinen, söpö on kyllä oikea sana kuvaamaan noita Laura Normandinin piperryksiä :)

  Minttu, tuollainen kaulakoru olisi helppo tehdä itsekin. Täytyy joskus kokeilla.

  Ninuska, ole hyvä :) Tuossa blogissa on tosiaan monenmoista inspiroivaa.

  Nonna, tykkään välillä pipertää, mutta nyt houkuttaisi myös joku isompi projekti. Tyyliin villatakki tms...

  Kirsikka ja Maijanmaja, kannattaa kokeilla piperrystä :) Tämmöiset pienet jutut valmistuvat minusta mukavan nopeasti. Tai saahan pipertämiseenkin tietysti aikaa kulumaan, jos kokoaa pienistä osista jotain oikein suurta...

  Solen, ole hyvä! Tuo vanha lautanen on löytö kirppikseltä, mistäpä muualtakaan... Pientä ja isoa, molemmissa on omat hyvät puolensa :)

  Reetta, tervetuloa tännekin :) Onpa tosiaan mukavaa kun loma lähestyy...

  VastaaPoista
 9. Ihana idea! Mun piti heti käydä hakemassa kaupasta ohuen ohutta virkkauslankaa ja nro. 1,25:n virkkuukoukku. Pitää heti kokeilla pipertämistä! Mutta oliko sulla joku ohje noihin pyörylöihin?

  VastaaPoista
 10. What a wonderful blog you have here. I can understand some of it with Google Translate and the beautiful pictures have an international nonverbal language:-)

  VastaaPoista
 11. Tuttu blogi. Eilen katseltiin Anu Tuomisen kirjaa ja pieniä virkkauksia siinä. Kauniita. Itsekin pitäisi virkata taas pieniä ympyröitä. Koristelen tytölle muutamia vaatteita. Meillä kaikki vaatteet on nyt vanhoja, joten haluan niihin jotain omaa ja yksilöllistä.

  VastaaPoista
 12. Ai niin ja tuossa lautasessa ja pitseissä on jotain Anu Tuomismaista.

  VastaaPoista
 13. Piperryksestä tuli mieleen Pipertelijät, meidän unohtunut käsityökerhomme. Voi, kunpa minulla olisi voimia kutsua se koolle, se antaisi niin paljon.

  VastaaPoista
 14. Katariina, kiva kun innostuit piperryksestä! Seuraavassa jutussa onkin vinkkejä pyörylöihin ja koruihin muutenkin :) Kirjastosta löytyy paljon pitsiliinojen virkkausohjeita, niistäkin voisi ottaa ideoita piperryksiin... Tehdä vaikka vain muutamia ekoja kerroksia.

  Puk, thank you :) Your blog looks very interesting too!

  Heidi-Helmiina, itsellenikin tuli Anu Tuominen mieleen kun tuota lautasta kuvailin. Minulla on Tuomiselta yksi kirja, pitääkin kaivaa se taas esiin. Vaatteisiin tällaiset pienet virkkaukset sopivat kyllä kivasti myös.

  Ilona, ehkäpä Pipertelijät taas jonain päivänä kokoontuukin :) Kun aika on oikea. No, paljon iloa saa kyllä tästä virtuaalisestakin pipertelystä... Voimia sinulle Ilona :)

  VastaaPoista
 15. No oot sie taas herkun löytäny ja miulle tää tuli just oikeeseen aikaan.Tuommosiahan tahon tehä jonninjoutavan ohuista perintölangoista.... :)OOOH!

  VastaaPoista
 16. Tiina, no nyt tuli perintölangoille käyttöä :) Itsekään en ole ohuiden lankojen ylin ystävä, mutta tämmöisiä niistä on mukava väkertää.

  VastaaPoista