sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Sydämiä sohvalla

Tuli äkillinen inspiraatio virkata vähän sydämiä.

Meillä näkyy pitkästä aikaa taas telkkariohjelmat, ja sohvannurkassa onkin mukavaa virkkailla ja katsella samalla jotain kivaa ohjelmaa. Jotain sopivan leppoisaa ohjelmaa, joka ei vaadi kaikkea huomiota. Esim. kaikenlaiset kokkailu- ja ruokaohjelmat ovat minusta sopivia.

Mutta mitähän näistä virkatuista sydämistä sitten kehittelisi...

Sydämiä voisi tietysti kiinnittää vaikka mihin. Itse päätin piristää niillä vanhaa tyynynpäällistä.

En erityisemmin tykkää ompelusta ja yritän suoriutua siitä mahdollisimman nopeasti. Liiankin nopeasti; tuloksena on aina solmuja ja sotkua, kun tartun neulaan ja lankaan.

No, pieni vaivannäkö kannatti, tyynystä tuli kyllä pirteämpi.

Virkatut sydämet

Virkattuihin sydämiin löytyy netistä paljon ohjeita, mutta tämä on varmasti yksi helpoimmista ja selkeimmistä. Sydämet näyttivät valmiina vähän epämääräisiltä, mutta pieni höyrytys silitysraudalla auttoi paljon. Ja jos ompelee ne johonkin kiinni, niitä voi samalla vielä hiukan muotoilla.

Lanka/koukku: käytin koukulle nro 4 sopivia jämävillalankoja. Sydämiä voi tietysti virkkailla kaikenlaisilla langoilla. Hyvä jämälankatyö!

 
Oikein mukavaa ystävänpäivää!

15 kommenttia:

 1. Oi miten ihania! Mulla on vielä virkkaamani pyörylät kiinnittämättä ja jotain tuollaista olin niistä ajatellut!

  Kävitkö kurkkaamassa minun sydäntuotokseni?

  Virkkausrikasta ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Oi kun on suloisia sydämiä, noita täytyy itsekin tehdä. Kiitos ohjeesta:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja sydämiä. Kiitos linkkivinkistä. Josko sitä itsekin virkkaisi muutaman.

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa ystävänpäivää sinullekin ja onnea uuteen, tosi ihanantuntuiseen blogiin. Olen seuraillut tuota sinun edellistäkin blogia, kiva sekin. Hienoa, että olet innostunut käsitöistä ihan uuden blogin verran!

  VastaaPoista
 5. Pakko taas jättää kommentti, niin ihana idea ja niin kauniisti toteutettu. Eikä tyynystä näy yhtään, että ompelu ei olisi sun juttu. Mä taas en pärjää ompelukoneen kanssa, en sitten ollenkaan. Liikaa liikuvia osia :D Aina on joku lanka huonosti enkä osaa tehdä asialle mitään ja lopputulos on aina jotain aika kamalaa. Pahimmassa tapauksessa luovutan,totean, ei tästä kuitenkaan mitään tule.

  Ja totta, eihän sellaista blogia jaksa kirjoittaa mikä ei oikein innosta itseä. Mutta mielestäni on kivaa lukea myös kaikesta muustakin kuin käsitöistä, jos joskus tuntuu että olisi jotain ihan asiaan liittymäröntäkin postattavaa niin anna tulla rohkeasti vaan! :)

  Ja mulla on sellainen kutina, ettei lukijamääräsi ainakaan vähene uuden blogin myötä, ainakin kommenttien määrän perusteella moni muu itseni lisäksi on jo aivan ihastunut!

  VastaaPoista
 6. Kauniita sydämisä! Noita pitäisi kyllä joskus kokeilla tehdä... Hyvää Ystävänpäivää! =)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuli tyynystä, piristi kyllä paljon. Enpä ole ennen tajunnut että tosiaan, voihan sitä virkata vaikka sydämiä. Itse olen tehnyt vain palloja ja neliöitä. Nyt tiedän mitä virkkaan seuraavan kerran kun hercule poirot tulee telkusta :)

  VastaaPoista
 8. Tyynystä tuli hieno! Sydämellistä ystävänpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Upea, ihana, inspiroiva tämä uusi blogisi. Ja oi tätä värien hehkua! Tämä koukuttaa tarttumaan koukkuun :)

  IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen blogialkuun! Pidän hurjasti blogibanneristasi, se on yksinkertaisen tyylikäs ja muutenkin täällä näyttää oikein viihtyisältä. Hauskoja neule ja virkkaushetkiä!

  VastaaPoista
 11. No ompas kivat sydämmet! Sinulta löytyy aina niin kivoja juttuja. Sellaisia mitä itse haluaisin toteuttaa heti.

  VastaaPoista
 12. Nonna, pyörylät sopisivatkin kivasti tyynyyn, hyvä idea! Minulla on pyöryläprojektini nyt ollut vähän pysähdyksissä, mutta enköhän taas pian innostu virkkailemaan niitäkin. Kävin ihastelemassa kangassydämiäsi :) Näin ystävänpäivän aikaan sydämet tuntuvatkin innostavan monia.

  Kirsikka, olepa hyvä :) Netistähän löytyy aivan uskomaton aarrearkku käsityöohjeita, ja on mukava mainostaa omasta mielestä kivoja ohjeita muillekin.

  Kesän lapsi, kannattaa kokeilla, ohje oli kyllä niin selkeä kuin vain olla voi. En ole aikaisemmin virkkaillut englanninkielisten ohjeiden mukaan, tämä ohje kannustaa kokeilemaan jotain monimutkaisempaakin seuraavaksi.

  Tuike, kiitos, ja tervetuloa tännekin :)

  Maija, kiitos! Joo, todennäköisesti täälläkin jutut rönsyilevät joskus muihinkin aiheisiin kuin käsitöihin... Ainakin kuvissa varmasti näkyy välillä muitakin aiheita :)

  Heidi, kannattaa kokeilla, ovat kyllä monikäyttöisiä koristeita. Mietin että voisi kiinnittää vaikka tytön vaatteisiinkin...

  Solen, virkata voi varmasti melkein mitä vaan! Netissäkin olen törmännyt mitä ihmeellisimpiin asioihin... Siinäpä olisikin hyvä jutun aihe, täytyy esitellä niitä ihmeellisyyksiä joskus :)

  Kirjailijatar, kiitoksia! Mukavaahan se aina on, jos keksii jotain millä vanhasta saa uuden näköistä.

  Ninuska, kiitos, kiva kun tykkäät! Minä käyn kyllä usein sinun blogissasi ihailemassa mitä kaikkea hienoa olet taas keksinyt :)Värit ovatkin minulle yksi tärkeimmistä asioista käsitöissä. Teen usein tekniikaltaan aika yksinkertaisia käsitöitä, mutta panostan sitten väreihin.

  Merruli, kiitos sinulle :) Tuon blogibannerin virkkauskaavion skannasin eräästä vanhasta virkkauskirjasta. Sitten vähän monistin ja värittelin sitä tietokoneella.

  Tirpana, kiitos, kiva kuulla! Minäkin kyllä pidän kovasti sinun tekemistäsi käsitöistä :)

  VastaaPoista
 13. Ihania sydämiä. Ja niin ihanan tyynyn niistä teit. tai siis piristit tyynyä. aivan ihana!

  VastaaPoista
 14. Oi kauheeta, kävin Paperisydämessä ja jo kerkes karvat nousta pystyyn.Hyvä et ootkii täällä :) JEE!HYVÄHYVÄ virkkausjutut!

  VastaaPoista
 15. Sade, kiitos :) Näin kevättalvella sitä usein tekee taas mieli vähän sisustaa...

  Tiina, tervetuloa vaan tännekin! Vaihtelu virkistää, joskus tekee mieli vähän uudistua ja remontoida paikkoja :)

  VastaaPoista