tiistai 23. helmikuuta 2010

Virkkauksen ilo

Tämä kirja on varmasti jo monelle tuttu, mutta mainostanpa sitä nyt vielä kuitenkin. Kirja on nimittäin yksi LEMPIKÄSITYÖKIRJOISTANI!

Virkkauksen ilo on nimensä mukaisesti iloinen kirja. Se on täynnä kirkkaita värejä ja pirteitä ohjeita. Kaikki kirjan ohjeet ovat yksinkertaisia, joten kirja sopii mainiosti aloittelijallekin.

Kirjassa on mausteena kauniita maisema- ja luontokuvia. 

Kirjan yleisilme on tosiaankin värikäs, mutta kuvista ja ohjeista löytyy herkkää tunnelmaa ja vaaleita sävyjä myös. 

Kuten näistäkin kuvista huomaa, kirjassa on monta ohjetta erilaisiin kaulaliinoihin ja huiveihin. Ehkä jonkun niistä olisi voinut jättää pois, ja laittaa tilalle ohjeen johonkin hiukan isompaan työhön. Yksinkertaiseen villatakkiin vaikkapa. Mutta jos etsit helppoa ohjetta johonkin virkattuun asusteeseen, tähän kirjaan kannattaa tutustua.

Itse innostuin tällä kerralla rannerenkaiden virkkauksesta.


Kun alkaa virkata korua, ei välttämättä tarvitse vielä tietää millainen korusta lopulta tulee. Kaikkea voi kokeilla: isoäidinneliöitä, pyörylöitä, pitsiä... Pienellä ja isolla koukulla.

Virkattuihin koruihin voi käyttää niitä korin kummallisimpia pörrö- ja kimallelankoja. Pienikin määrä lankaa riittää, joten korut ovat hyviä jämälankatöitä.

Yksinkertainenkin koru (esim. pelkillä pylväillä ja ketjusilmukoilla) näyttää ranteessa hauskalta.

10 kommenttia:

 1. Hienoja ja omintakeisia koruja. Kyllä sinulla on taitavat ja ehtivät kädet! Minä tuskin muuta ehdin kuin tutkailla täällä, mitä kaunista ja persoonallista taas olet saanut aikaan :o)

  VastaaPoista
 2. Virkatut korut ovat kyllä mukavia, pehmoisia ja vaikka pestäviä. Itse innostuin tekemään muhkeita monesta langasta yhdistettyjä "jättilankarannekkeita". Nopeaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo kirja on myös minun suosikki! Ihanan yksinkertaisia ja värikkäistä juttuja, joita voi aika nopeastikin toteuttaa. inspiroiva kirja :) Kivoja rannekoruja olet muuten tehnyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa väri-iloittelua! Kumma juttu, että sisustuksessa tykkään vaaleesta ja harmonisesta, mutta käsitöiden pitää olla värikkäitä? :)

  VastaaPoista
 5. mullakin on toi kirja ja tykkään! ihania rannekoruja, taidanpa tehdä minäkin! :)

  VastaaPoista
 6. Minulle on aivan uusi kirjatuttavuus. Vaikuttaa mainiolta kirjalta, näin aloittelijalle. Olen kirjaston jonossa odottamassa Jämälanka kirjaa, toivon, että se pian saapuu. Odotan sitä kuin kuuta nousevaa :)
  Rannerenkaat näyttävät kivoilta ja juuri sopivan nopeilta töiltä illalla telkkaria katsoessa virkata.

  VastaaPoista
 7. Kirja on visuaalisesti oikein miellyttävä.
  Olen ehdottoman samaa mieltä siitä, että jonkun huiviohjeen olisi voinut jättää pois, varsinkin kun parikin niistä perustuu aika samalle idealle.

  VastaaPoista
 8. Mullekin uusi tuttavuus tämä kirja!

  Kivoja koruja olet taas tehnyt. Taidanpa minäkin kokeilla. Kivaa näissä pikkujutuissa on se, että valmistuvat nopsaan, mutta myös se, että niistä voi tehdä värikkäitä tai värittömiä kulloisenkin fiiliksen mukaan.

  Mukavaa väkertämispäivää sinulle!

  VastaaPoista
 9. Hauskannäköisiä koruja olet tehnyt! Mulla oli tuo kirja syksyllä lainassa, mutten nyt ihan muistakaan mitä siinä oli. Voisin siis taas lainata uudestaan... Fiksuja ja hauskoja ideoita siinä taisi olla.

  Uusi blogisi näyttää kivalta ja mielenkiintoiselta. Kyllä välillä kannattaa aloittaa uutta, muuten kyllästyy. Ja mainiota että käsitöistä on näin paljon iloa, blogin kautta muillekin kuin itselle ja lähipiirille. Kiitokset vanhasta blogistasi, en unohda Paperisydäntä :)

  VastaaPoista
 10. Sammaleinen, kiitos! Käsityöt ovat pienten lasten äidille hyvä harrastus, niitä voi edistää vaikka vain yhden rivin kerrallaan :)

  Jokke, tällaisissa koruissa on tosiaan monia mahdollisuuksia. Vaikka tekisi muhkeita ja isoja, ovat silti keveitä käytössä.

  Kirsikka, kirja on kyllä inspiroiva, tekijän innostus virkkaamiseen tarttuu lukijaankin.

  Teija, minä tykkään väreistä sisustuksessa, pukeutumisessa voisin sen sijaan suosia värejä paljon enemmänkin. Aika paljon löytyy kaapista mustia vaatteita. Täytyy nyt tehdä oikein värikkäitä käsitöitä :)

  Sade, kannattaa kokeilla korujen tekoa, nopeaa ja kivaa puuhaa. Vaikka saisihan tähänkin tietysti aikaa kulumaan, jos tekisi vaikka pitkän kaulakorun pienistä virkatuista osista. Sellaisesta korusta haaveilenkin :)

  Solen, toivottavasti saat pian sen Jämälankakirjan! Tämäkin kirja on tosiaan mukava, uskon että tykkäisit. Väriä ja iloa löytyy noista molemmista kirjoista.

  Merruli, monet kirjan huivit ovat tosiaankin turhan samanhenkisiä. Ja jos nyt vielä valittamista keksii, niin ehkä tuo kansikuvakin olisi voinut olla vähän persoonallisempi ja houkuttelevampi... No, kiva kokonaisuus kirja kuitenkin on.

  Nonna, kiva kun löytyy teitäkin joille kirja on uusi tuttavuus :) Uskon että voisit tykätä tästä. 5 v. tyttönikin innostui koruista, joten luulenpa, että väkertelen niitä vielä muutamia lisääkin.

  Killisilmä, tervetuloa kovasti vaan tännekin :) Kypsyttelin uuden blogin aloittamista aika pitkään, ja onhan tämä nyt tuntunut piristävältä ja virkistävältä. Ajattelen tätä blogia vähän sellaisena käsityökurssina itselleni... Varmasti tulee tehtyä enemmän käsitöitä kuin ihan ilman blogia tulisi. Tuo kirja on minusta kiva ja iloinen. Kirjan ideoita on helppo kehitellä itse eteenpäin.

  VastaaPoista