perjantai 2. huhtikuuta 2010

Paikkailua ja muita puuhia

Hei vaan! Käsityörintamalle ei kuulu kummempia. Yhtä kevätkaulaliinaa olen hiljalleen virkkaillut, saa nähdä ehtiikö tulla jo kesä ennen kuin se valmistuu. Mutta hiljaa hyvä tulee, niinhän sitä sanotaan... 

Kevät innostaa kuvaamaan enemmän, vaikkapa nyt sitten marmeladipurkkia. Kun purkki on tyhjä, aion pestä sen ja laittaa siihen nappeja.

Tilasin pitkästä aikaa muutaman uuden käsityökirjan netistä. Yksi niistä oli tämä Linda Permannin Crochet Adorned

Kirja on soma ja selkeä. Virkkausmallit ja ideat näkyvät isoissa lähikuvissa hyvin. En ole vielä kokeillut ohjeita, mutta monet niistä vaikuttavat helpoilta.

Kirjan punaisena lankana on se, että vanhoistakin vaatteista saa uuden näköisiä virkatuilla somisteilla. Ei mikään ennenkuulematon ajatus, mutta kirjan ohjeet ovat kyllä kivoja. Tuollaista ihanaa essuun ommeltua perhosta täytyy ainakin kokeilla. Ja virkattua linturintakorua tietysti! 

Kirjasta löytyy ohje myös mm. virkattuun kulhoon, tyynynpäälliseen ja pannunalusiin. Kirjan loppuosassa on kiinnostava valikoima virkkausmalleja ja -kuvioita, joista voisi tehdä vaikka huivin, laukun, peiton... Muitakin ideoita kuin noita vaatteiden somistuksia siis löytyy.

Kirjan innostamana ompelin yhden vanhan pikkuvirkkaukseni tytön farkkuihin, sopivasti reiän päälle. 


 

Iloista pääsiäistä!

11 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Kirja näyttää kivalta myös.

  iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että olet taas täällä blogistaniassa. Olenkin täällä jo kurkkinut!

  Kivoja ideoita sulla taas. Tuo virkkuu farkuissa tulee käyttöön varmasti!

  Mukavaa pääsiäistä! Mulla on sulle pieni lahja blogissani! Kiitos ihanasta blogistasi!

  VastaaPoista
 3. Kiva tuo koriste noissa farkuissa!

  VastaaPoista
 4. Olen täältä islannista yrittänyt etsiä jotain mukavaa käsityökirjaa mitä ei suomesta saisi, mutta vielä ei ole tärpännyt.

  ihania ideoita ja kuvia sinulla. Varsinkin ensimmäinen marmeladipurkkikuva lämmittää sydäntäni erityisesti.

  VastaaPoista
 5. Onpas somia virkkauksia. Laitoin merkille kenkien somisteeksi virkatun pitsin, kiva :)

  VastaaPoista
 6. Minunkin tekis mieli tilailla ulkomailta kirjoja..sais halvemmalla ja erilaisia. kiva tuo paikka polvessa :D.

  VastaaPoista
 7. Kiva tuo perhonen. Olen etsinyt virkattavaa perhosen ohjetta, löytänytkin kaksi, mutta ne eivät ole yksittäisiä kuvioita vaan osa isompaa kokonaisuutta. En ole koettanut vielä, josko osaisin tehdä vain sen perhosen.
  En saa blogin suhteen nyt mitään aikaiseksi.
  Iloista pääsiäistä.

  VastaaPoista
 8. Teija, kiitos kuvakehuista :) Kirja on minusta kiva, täytyy pian kokeilla ohjeita... Moni ohjeista on mukavan keväinen.

  Nonna, kiitos sinulle tunnustuksesta ja kivasta kommentista :) Blogi-innostukseni tuntuu vaihtelevan paljon, välillä on taas ollut sellainen olo että voisi lopettaa kokonaan. Mutta kun pitää kunnon tauon tietokoneelta, niin johan alkaa taas paluu houkuttaa... Ainakin toistaiseksi niin on aina käynyt.

  Jonna, pienikin koriste piristää kyllä asua. Haluaisin ommella noita virkkuita johonkin omaankin vaatteeseeni.

  Solen, kiitos :) Islantilainen käsityökirja olisikin mukava matkamuisto, ja kivaa ja kiinnostavaa nähdä itsekin, toivotaan että tärppää!

  -Jo-, minustakin on hauska idea koristella kengät virkkaamalla, sellaisia en olekaan muualla vielä nähnyt. On tuossa kirjassa kyllä monta hyvää ideaa.

  JohannaL, ole hyvä :)

  elinam, netistä on tosiaan kiva tilailla kirjoja, valikoima on niin iso. Tämä kirja tilattiin ihan adlibrikseltä. Usein katselen kirjoja ensin Amazonilta, ja sitten katson olisiko niitä kotimaisissa nettikaupoissa. Joskus olen tilannut suoraan amazoniltakin, mutta toimitusaika oli tosi pitkä.

  Heidi-Helmiina, täytyy pian kokeilla tuota perhosta, ainakin se näyttää aika simppeliltä. Perhoset on kivoja. Niin, mullakin blogi-innostus vaihtelee laidasta laitaan, kuten jo Nonnalle tuossa kirjoitinkin. Ainakin toistaiseksi innostus on kuitenkin syttynyt sitten jossain vaiheessa aina uudestaan. Leikkiähän tämä on, ja sen voi aina lopettaakin jos ei enää huvita.

  VastaaPoista
 9. Kivaa että tänne oli tullut uutta!

  Täälläkin on ollut virkkaus puheenaiheena. Siskontytön kanssa kävimme lankakaupassa ja olemme virkkailleet pyörylöitä ja kukkia.. Hän tekee huivia itselleen.

  VastaaPoista
 10. Merja, pyörylöitä ja kukkia, niitä olisi kiva virkkailla itsekin taas :)

  VastaaPoista