maanantai 28. kesäkuuta 2010

Jotain punaista


 
Punainen on ollut lempivärini pienestä pitäen.

Virkkasin punaiset helmet. Ohje on repäisty talteen Moda-lehdestä, numerosta 3/2006. Erittäin helppo ja nopea työ, vain ketjusilmukoita ja "möykkyjä". Möykyt tehtiin vetämällä langankiertoja lenkeiksi, lopuksi lanka kaikkien lenkkien läpi. Tarkkaa ohjetta en tähän tietenkään viitsi kopioida, mutta ehkäpä kiinnostuneet voivat etsiä ohjetta vaikka kirjastosta.

Nuo helmet muistuttavat vähän marjoja, ja siitäpä tulikin mieleeni että olisi mukavaa pujottaa metsämansikoita ja mustikoita heinänkorteen. Ihan niin kuin joskus lapsena mökillä.

8 kommenttia:

 1. Kauniit helmet! En millään jaksa kirjastoon, saa nähdä jos onnistuisin kokeilemalla virkkaamaan jotain edes vähän tuon tyylistä :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Hauska sattuma, että mun omaisuudesta löytyy Kaksi kukkopilliä kirja, tuollainen kukkareunainen lautanen sekä ko. kirsikkakuvioisia metallipurkkeja :) Mulla on myös sellaiset viinimarjoja muistuttavat ihanat pitkät muovihelmet. Ne on mun lempparit, kun on niin syötävän näköiset ja kauniin väriset! Ihanat nuo virkkaamasikin!

  VastaaPoista
 3. Lapsi on joka kesä tehnyt tuon pujotushommelin mustikoilla. Toivottavasti päästään tänä kesänäkin mustikkaan pujottelemaan.

  Minulla on ristiriitainen suhde punaiseen, mutta sinun punaisesi näyttivät kivoilta.

  VastaaPoista
 4. Anna, kiitos :) Juu, kannattaa kokeilla ilman ohjettakin. Virkkauksessahan ohjeilla ei ole useinkaan niin väliä, ihan omin päinkin syntyy kivoja juttuja.

  Tuittu, kiitos! No jopas, meillä onkin sitten paljon yhteistä :) Tuo kuvassa näkyvä Kaksi kukkopilliä -kirja on oikeastaan miehen, hän on saanut sen ihan pienenä.

  Kirjailijatar, kiitos! Minäkin olen aika tarkka tuon punaisen kanssa, se ei saa olla liian räikeää sävyä. Blogimaailmassa on mielenkiintoista seurata ihmisten värimieltymyksiä. On paljon sellaisia ruskeasävyisiä kauniita blogeja, ja sitten kirkkaampien värien ystäviä. Itsekin olen viime aikoina (varmaan paljolti juuri blogien vaikutuksesta)alkanut pitää myös murretummista sävyistä :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia ! Punainen on kaunis väri itsellänikin tulee kausia jolloin kaipaan punaista ympärille :)
  Helmesi ovat kauniit jospa ottaisikin kesäprojektiksi. Marjojen pujoittelu rattoisaa puuhaa.

  VastaaPoista
 6. Tuo ruusupurkki on ihana.
  Minä tykkään punaisesta, välillä oikein huomaan kaipaavani ja tarvitsevani sen voimaa. Sävy siinä on tärkeä. Oikeastaan kaikki muut menee, mutta ei sellainen oranssiin taittuva punainen, se tulee liiaksi päälle.

  VastaaPoista
 7. Marie Elisabeth´s rum, kiitokset! Pujottelu sopii hyvin kesäpuuhaksi, niin marjojen kuin helmienkin :)

  HeidiHelmiina, tuo ruusupurkki onkin lempparini kaikista purkeistani. Sävy on punaisessa tärkeä minullekin, liian räikeä on kauhea.

  VastaaPoista
 8. Juu, paljon on yhteistä tosiaan :) Mullakin tuo kirja ollut pikkutytöstä asti..

  VastaaPoista