perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kukkaliina

Sinisiä kukkia, punaisia kukkia, villaisia kukkia...

Jostain syystä innostuin tekemään paksun villaisen kaulaliinan keskellä kesää. Onpahan sitten jotain jo kaapissa syksyn ja talven varalle. Näitä Noro-langasta neulottuja raitaliinoja on näkynyt ties kuinka monessa käsityöblogissa, sainpas nyt vihdoin omani minäkin. 

Noro-langan värit ovat kyllä ihanat, niihin ei kyllästy! Jotain spesiaalia halusin keksiä liinaan koristeeksi, ja päätin virkata kukkia.

Kukkien ohjeen katsoin tästä japanilaisesta virkkauskirjasta. Japanilaisisssa kirjoissa on hyvät kaaviot, niiden avulla pääsee jo pitkälle. Ja loput voi keksiä itse.

Kirja on tilattu Pomadour24:n nettikaupasta, siellä on lisää kuvia tämänkin kirjan sisäsivuilta. Ja vaikka mitä muutakin inspiroivaa.

9 kommenttia:

 1. ihana! kyllä toi piristää sitten kivasti syksyä/talvea :)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin kudotaan villasukkaa, ettei vaan palele... Lahjaksi kylläkin ovat menossa. =)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana huivi. Minunkin pitäisi aloittaa jo nyt syysjuttuja, olisi kerrankin ajoissa valmiina! inspiraatiota odotellessa...

  VastaaPoista
 4. Nätti se on , mutta voipi tosiaan olla vähän turhan lämmin vielä näillä keleillä :)No, kyllä se kylmäkin vielä tulee, se on varmaa.

  VastaaPoista
 5. Sade, kiitos :) Uskon että tulee pidettyä paljon.

  Heidi, villasukan tekoon voisikin tässä itsekin pian ryhtyä!

  Kirsikka, kiitos! Toivotaan että inspiraatio iskee :) Olen ottanut käsitöiden suhteen sen asenteen, että teen mitä sattuu huvittamaan... Hitaasti tai nopeasti. Yritän pitää käsityöt rentouttavana harrastuksena, ja aika hyvin se on onnistunutkin.

  Sude, lämmin on juu :) Varsinkin tällaisena hellepäivänä pärjää ilmankin huivia!

  VastaaPoista
 6. Tällä helteellä paksujen kaulaliinojen näkeminen tuntuu kyllä tukalalta, mutta onpa nätti. Ja olen samaa mieltä: Noron väreihin ei kyllästy!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Marjukka! Totta, nyt on ollut kyllä niin kuuma päivä, että kaulaliinoja ei viitsi edes ajatella :)

  VastaaPoista
 8. Noron langat on ihania. Minä neuloin ystävälle samanlaisen huivin syntympäivälahjaksi, eilen sain valmiiksi. Nyt vauvalle neuletakkia, Norosta myös.

  VastaaPoista
 9. Jonna, ihania ovat todella :) Kivoilta kuulostavat neulomuksesi.

  VastaaPoista