torstai 5. elokuuta 2010

Kukkalapaset


Ilmassa taitaa olla jo ripaus syksyä. Toisaalta hellettäkin kai lupailtiin viikonlopuksi... Odotan kyllä jo raikkaita ja kuulaita syyspäiviä, syksy on lempivuodenaikani.


Hankin tämän virkkauskirjan vähän aikaa sitten. (BEYOND THE SQUARE / CROCHET MOTIFS, Edie Eckman) Kirjassa on ohjeita monenmoisiin pikkukuvioihin, joista voisi sitten tehdä vaikka mitä. Yhtä pientä kukkaa jo testasinkin....


...ja ompelin sen koristeeksi lapasiin.

(Kuten kuvasta näkyy, kirjassa on muutamalla sivulla kauniita akvarellikuvituksia, joissa on ideoita siihen mihin noita virkkauksia voisi käyttää.)

En ollut aikaisemmin virkannut lapasia, mutta eipä tuo kovin vaikeaa ollut. Mukavammalta se tuntui kuin lapasten neulominen, ja nopeamminkin valmistuivat kuin neuloen. Hiukan reikäinen tuli lopputuloksesta, kun kerran pylväillä virkattiin. Mutta voihan alle aina laittaa toiset lapaset, jos tuntuu liian ilmastoidulta.

Lapasten ohjeen löysin täältä Garn Studion sivulta. Käytin vanhaa punakirjavaa lankakorista löytynyttä lankaa, taitaa olla Novitan Nallea. Jätin liehureunuksen ranteesta pois, lankaa ei ollut kovin paljoa. Garn Studion virkkausohjeissa onkin kaikenlaista ihanaa, mitä tekisi mieli kokeilla.

14 kommenttia:

 1. voi kuinka ihastuinkaan flickrin kuviisi! ihania värejä<3.

  ja ihanat nuo lapaset!

  VastaaPoista
 2. Ihanaiset lapaiset! Pidän yleensä kaksia lapasia päällekkäin kun kaikki lapaseni ovat jo niin lahoja, enkä jaksa tehdä uusiakaan :) Pitäisi kai mennä kirpparille vähän uusimaan villavaatevarastoja.

  Kivan värikäs kansi kirjassa, lainaisin heti! Varsinkin kun sisällyskin vaikuttaa herkulta.

  VastaaPoista
 3. Tuo kirja vaikuttaa olevan aika herkku!

  Haluaisin oppia virkkaamaan sukat, ja samaisilta sivuilta kuin lapastesi ohje(muistaakseni) olenkin joskus jo tulostanut ohjeen.

  VastaaPoista
 4. Oi miten söpöt lapaset! Hauskat tulee kyllä virkkaamalla :)

  VastaaPoista
 5. Sinulla on kyllä ihana tapa yhdistellä värejä. Kuvasi ovat kauniita. Itse pidän väreistä, mutta jokin lopullinen uskallus yhdistellä niitä rohkeasti puuttuu... No, näillä eväillä mennään...

  Mukavaa elokuuta! Kohtahan saat jo söpöt lapasesi käyttöön!

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan herkullisen näköine virkkauskirja! Lapaset on myös ihanat :) Miunkin lempivuodenaika on ehdottomasti syksy. Pimenevät illat ja villaan kääriytyminen <3

  VastaaPoista
 7. Tulipa ihanat ja pirtsakat! Virkattu pinta näyttää kivalta ja sitä harvemmin lapasissa näkee. Ja kirjakin näyttää kyllä hyvältä..aina tekisi mieli tilailla niitä lisää, mutta vanhatkin vielä odottelevat tuolla hyllyssä. Tätyypä laittaa muistiin kuitenkin :)

  VastaaPoista
 8. Hienot lapaset! Ja mahtavia värikimaroita Flickris, vaudes!

  VastaaPoista
 9. Onpa kivan oloinen kirja ja pirteät lapaset. Perhoskuva on hieno.

  VastaaPoista
 10. Hauskoilta näyttää lapaset :) Mukavannäkönen kirjakin. Tekis mieli itsekin aloittaa jotain syksyisempää, mutta mulla olisi kyllä kesäjuttujakin kesken.

  VastaaPoista
 11. Nyt on kyllä niin kiva blogi ettei mitään rajaa!

  VastaaPoista