keskiviikko 1. syyskuuta 2010

SyysraidatSyksyn värejä ja muitakin näissä raidoissa. Kokeilen parhaillaan uutta tapaa tehdä sukat: ensin neulotaan pitkulainen kappale kahdella puikolla, sitten varvasosa erikseen, lopuksi ommellaan sauma keskelle taakse ja jalkaterän alle. Raidat tulevat siis pitkittäin. Saumasta on varmaan parasta tehdä mahdollisimman litteä, ettei se paina ikävästi jalkapohjan alla.

Sukan ohjeen löysin tästä kirjasta. Ehkäpä laitan tästäkin kirjasta juttua tänne joskus myöhemmin. 

Nyt riittääkin sitten kirjahankinnat taas toistaiseksi... Tuntuu kyllä että käsityökirjoja ilmestyy aina vain kiihtyvämmällä vauhdilla. Onneksi on kirjasto, sinnekin uutuuksia tulee yllättävän paljon.

11 kommenttia:

 1. Voisiko sukkien saumaa silmukoida? Siten se ei tuntuisi jalan alla. Kokeile hakusanalla kitchener's stitch (tulikohan kirjoitettua oikein?)

  mutta mikä on tuo lehti tms. noissa kuivissa? aika herkullisen näköisiä kuvia siinä.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hauskalta tavalta neuloa sukat! Mäkin saisin varmaan tolla tyylillä sukkia aikaiseksi, ehkä.. Jotenkin se perinteinen tapa tökkii ihan hirveesti. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 3. Soile, silmukointi onkin varmasti kokeilemisen arvoinen idea, kiitos vinkistä! Lehti on uusi Kotivinkki. Oli näköjään uudistunut ulkoasultaan kovasti, minusta paljon kivempi nyt.

  Maijanmaja, tämä vaikuttaa kyllä kivalta ja simppeliltä tavalta. Tuossa kirjassa on monia muitakin kivoja ohjeita, täytyy tosiaan laittaa siitä juttua. Kohta pääsen ompelemaan ekaa sukkaa kokoon.

  VastaaPoista
 4. Välillä on mukavaa vaihtaa koukku puikkoihin ja toisin päin :)

  Hauska sukkatekniikka. Ja kauniita syysvärejä kuvissa.

  Kiitoksia jälleen kirjavinkeistä. Minä käyn tutkimassa mitä kirjasto tarjoaa. Yleensä sinne kyllä tulee kaikki suomenkieliset käsityökirjat. Hyvä kuitenkin tietää uusista, niitä kun ei yleensä ainakaan heti löydä hyllystä.

  VastaaPoista
 5. Ihana syksyinen tie! Kuvastakin haistaa raikkaan syysilman, ja ihan kuin omenakin tuoksuisi... tai ehkä tuoksu tulee seuraavasta kuvasta :o) Pian on villasukilla taas yhä enemmän käyttöä.

  VastaaPoista
 6. Kauniit syksyiset kuvat. Sinulla on tuo värien yhdistely hallussa. Tykkään!

  Mielenkiinnolla odotan, miten sukat onnistuvat tuolla tekniikalla. Mulla työn alla perinteisellä tavalla...

  Mukavaa syksyistä kutomisviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Netissä vaan, vaikka ajattelin käydä täällä mahdollisimman vähän. Yritän tehdä nyt jotain myyntiin, tosi pienimuotoisesti, toteuttaa siten pientä unelmaa. Yritän keskittyä nyt niihin, omaa aikaa kun on tosi, tosi vähän. Blogikin olkoon sitten päivittymättä.
  Minulla on tuon Neulekirjan sisarkirja Virkkaus, tykkään siitä. Siellä on kivoja pieniä ympyröitä. Sinulla on hyviä kirjavinkkejä.

  VastaaPoista
 8. Hyvän mielen raitoja. Minulla juuri puikoilla/työn alla turkoosit ja fuksianpunaiset rannekkeet 10-vuotiaille kaksostytöille.

  Luulenpa, että tutustun itsekin lähemmin tuohon mainitsemaasi sukkatekniikkaan. Yhden sukan jaksan aina kutoa, mutta toisen teko aina tihkasee.

  Minäkin pidin uudistuneesta Kotivinkistä. Erityisesti juuri noista ko. aukeamien kuvista. Ostin kuopukselle 2-vuotislahjaksi tuon vihreän villatakin. Ehkä vielä jonain päivänä jaksan kutoa itsekin semmoisen!

  Kaunista syksyä!

  VastaaPoista
 9. Luminen, totta, vaihtelu virkistää :) Ja kiva tosiaan että on olemassa kirjasto! Kaikkia kirjoja ei tosiaan tarvitse omaan hyllyyn.

  Sammaleinen, juu on kyllä mukavaa että villasukka-aika alkaa olla taas täällä :)

  Nonna, kiitokset :) Yksi neulonnan ja virkkauksen kivoimpia puolia onkin juuri se että väreillä saa leikkiä mielin määrin.

  HeidiHelmiina, minulla on ollut se saman sarjan virkkauskirja kirjastosta lainassa, oikein hyödyllinen kirja sekin. Mukavaa puuhailua sinulle, kuulostaa kivalta! Niin se kyllä on että mitä vähemmän on koneella, sitä paremmin muut hommat edistyvät... Aina ei vaan malta olla pois täältä :)

  Mirka, kiitokset :)

  Sirisan, kiitos :) Juu, toisen sukan/lapasen aloitus tökkii kyllä mullakin aina vähän. Mutta sitten yritän ajatella kuinka mukavaa on kun molemmat on valmiina ja saa ne käyttöön. Minäkin haaveilen villatakin tekemisestä...

  VastaaPoista
 10. nämä virkkaukset ja neulomukset on kyllä niiiin herkullisia! :) laitoin tunnustuksen omaan blogiini. liian vähän tulee kommentoitua, vaikka jokaikisen uuden postauksen luenkin. :)

  VastaaPoista