sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kansioiden kätköistä


Yleisön pyynnöstä laitan vielä pari kuvaa noista inspiroivista vanhoista käsityölehdistä. Aluksi hieman sisustusta: virkatut ruukunsuojat ja pitsityynyt näyttävät söpöiltä. Ihan voisivat olla tämän päivän käsityölehdestä nämäkin ohjeet.

Pitsinvirkkausohjeita kansioiden kätköissä olikin paljon.

 Kiva virkattu villatakki.

Kaunis valkoinen setti, ihanat kirjailut koristeena.

Vanhan villatakinkin piristykseksi on kirjailtu kukkia.

 Kauniit syysvärit virkatussa villatakissa.

Vanhat mainokset ovat kiinnostavia myös. Novitan Fauna-langassa on herkulliset, luonnosta lainatut sävyt.

Muumi-lankaakin on näköjään joskus ollut kaupan!

6 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä malleja! Taas aivan käyttökelpoisia... =)

  VastaaPoista
 2. Tuollaiset kukkaruukun päälliset oisi niin ihanat! :) Ehkä pitää tehdä, kunhan kerkiää.

  VastaaPoista
 3. Söpöjä nuo ruukunsuojat ja virkattu takki. Nykyään muumeja löytyy melkein joka paikasta, niin että minua on alkanut ihan tökkimään.

  VastaaPoista
 4. Heidi, totta, ihan käyttökelpoisia olisivat! Täytyy pian oikeasti kokeilla tehdä ohjeiden mukaan jotain. Kun vaan osaisi valita että mitä :)

  Norsis, voisi olla kiva kevätkäsityökin nuo ruukunsuojat :)

  HeidiHelmiina, joo, muumeja kyllä riittää. Varsinkin niitä pastellisävyisiä. Mitähän kaikkea muumien avulla on aikojen kuluessa myytykään... Lankamainokseen muumit nyt ihan sopivatkin kivasti.

  VastaaPoista
 5. Mulla on muutama vanha lehti 80-luvun alusta, ja ne ovat kyllä hauskaa selailtavaa. Just mainokset ovat mielenkiintoisia. Eivätkä nuo pitsineliöohjeet ja vastaavat ikinä vanhene.

  Tuota muumilankamainosta en ole ennen nähnyt. Muistelen että Tove Janssonin elämäkerrassa tai jossain muussa kirjassa kerrottiin, miten kauheasti työtä hänellä oli niissä kaikissa ehdotuksissa, joissa muumeja haluttiin hyödyntää mainonnassa. Novitan idea sitten näköjään meni läpi. Kai tuo on Janssonin itsensä tekemä mainos.

  VastaaPoista
 6. Luminen, juu, minäkin muistan lukeneeni että Tove Jansson sai valtavasti kirjeitä ja kutsuja joissa muumeja toivottiin ties mihin. Kyllä tuo lankamainos minusta näyttäisi Janssonin itsensä piirtämältä. Muumilangan voisi kuvitella kiinnostavan nykyäänkin.

  Ennen taidettiin käyttää enimmäkseen kotimaisia lankoja, ei osattu varmaan uneksiaakaan nykypäivän lankatarjonnasta.

  VastaaPoista