perjantai 22. lokakuuta 2010

Kauluri


Syysloma on sujunut melko rauhallisissa tunnelmissa.


Hankittiin lapsille vihdoin omat kirjastokortit. Aika monta kirjaa tarttuikin heti mukaan. 

Itse en lainannut mitään, on niin isot kirja- ja lehtipinot jo kotona. Lähikirjastostamme saa lainata aika montaa eri käsityölehteä. Kauneimmat käsityöt -lehden kaappi on aina kaikkein täysin.

Kokeilin kaulurin ohjetta Kauneimmat käsityöt -lehden syys-lokakuun numerosta vuodelta 2007. Ensin neulottiin etu- ja takakappale, sitten poimittiin silmukat kaulusta varten. Ihan hyvin onnistui.

Yksinkertaisemmalta tuntuisi tosin aloittaa kaulusosasta, ja leventää sitten alaspäin mennessä. Yhden sellaisen ohjeen jo löysinkin, ja teen pojan kaulurin sillä. Kauluri vaan on minusta niin kätevä vaatekappale lapsilla, lämmittävä ja hyvin paikallaan pysyvä.

Vaalenpunakirjava lanka on Marks & Kattensin Kasper-nimistä vauvalankaa. On kyllä kuusivuotiaankin makuun, eikä kutita.

Tyttö toivoi kauluriin sydänkoristetta.

14 kommenttia:

 1. Neljävuotias on meillä kehittänyt kaikki kutittaa-vaiheen, joten pitäisi varmaan minunkin ryhtyä vauvalangalla kauluritalkoisiin, kun ei villaiset enää kelpaa...

  Tekemäsi kauluri on oikein pätevän näköinen. Tuon sävyinen lanka kelpaisi varmaan raadille täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kauluri! Pitäisi itsellekin tehdä ulkoilua ja lenkkeilyä varten kauluri, kaulahuivi kun on jotenkin noissa puuhissa hankala...

  VastaaPoista
 3. Siistin näköinen kauluri !
  Kiva tuo sydän koriste :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen kauluri! niinkuin sun tekemät pipotkin :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis kauluri.
  Jostain syystä myös meidän kirjastossa on paras valikoima Kauneimmat käsityöt-lehteä. Minä tykkään, kun siinä on monipuolisesti virkkausta ja neuleita. Ja ihan mukiin meneviä malleja ;O)

  VastaaPoista
 6. Nätti kauluri. Käyän itse villakaluria ulkoillessa talvella, se on ihan ykkönen. Lapsilla on vielä kypärämyssyt pipojen alla, joten heulle ei vielä tarvetta, mutta myöhemmin luultavasti kyllä. Minun kauluri ollut käytössä jo vuosia, ja menee varmaan vielä TOOOSI pitkään. Voisi tietty tehdä vielä toisen oiekin kiva värisen, kun nykyinen on turvallisesti luonnonvalkoinen...Minua vähän hirvittää lainata kirjoja ja varsinkaan lehtiä, kun aina unohdan jotain palauttaa ajoissa ja sitten seruaa lasku perässä...Lastenkirjoista ei onneksi mene myöhästymismaksua. Mutta lainaan silti ja mietin, että maksaahan ne lehdet ja kirjat kaupassakin aikas paljon...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista ja kaulurikehuista :)

  Merruli, meilläkin ollaan aika herkkiä tuon kutinan suhteen. No, enpä kyllä itsekään kovin karkeista langoista tykkää. Vauvalangat ovat ihan kivoja, värivalikoima saisi vain olla laajempi. Niissä on aina ne vakiosävyt vaaleanpunainen, vaaleansininen eikä kauheasti sitten muuta. Mutta onneksi nykyään on niin hyvät lankavalikoimat, että muitakin ei-kutittavia lankoja on aika kivasti tarjolla.

  Heidi, juu, mullakin voisi olla käyttöä kaulurille. Aikuisten kaulureillekin olen kyllä nähnyt aika monia ohjeita, tuossakin ohjeessa oli aikuisten koko.

  Anneli, sydämet ovat suosikkejani, ja tyttönikin tuntuu tosiaan niistä tykkäävän :)

  Jonna, kiitos :)

  Kesän lapsi, minustakin tuo käsityölehti on ihan mukava. Vähän vaatimaton ulkoasuhan sillä kyllä on. Kotimaisia ohjeita siinä ei kai ole, vaan kaikki taitaa olla käännetty eri lankafirmojen ohjeista. Mutta siinä mielessä tosiaan kiva lehti että on keskittynyt vain virkkauksiin ja neulomuksiin :)

  Kirsikka, meillä on kirjastossa sellainen hyvä systeemi, että sähköpostiin tulee muistutus, kun lainojen eräpäivä alkaa lähestyä. Tai siis sellaisen palvelun voi halutessaan ottaa käyttöön. Se on kyllä tosi kätevää, itsekin lainaan niin paljon etten ollenkaan muistaisi milloin mikäkin pitää palauttaa... Kun olen vähän huono säilömään niitä lainauskuittejakin.

  VastaaPoista
 8. Kiva kauluri, ne on kyllä käteviä. Pysyy niska lämpimänä eikä ole kuristumisen vaaraa. Itse olen tehnyt vain yhden kaulurin, senkin ekalla tai tokalla luokalla koulussa. Kaula osa joustinneuletta ja lappu ainaoikeaa.

  Tuo hosuli on suosikkini, nytkin siinä on juuri teetä. Muistutan Hosulia.

  VastaaPoista
 9. Hieno kauluri! Juuri tuommoisia meidänkin tyttö taitaisi tosiaan tarvita, täytyypä etsiä tuo lehti käsiin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 10. HeidiHelmiina, kaulurit on minustakin kivoja ja käteviä, taidanpa tehdä itsellekin. Hosulikin on kiva, ja muki lempimukini.

  Mirva, olepa hyvä :) Helppo ohje tuo oli, ihan hyvin onnistui tällaiselta aloittelijaltakin. Silmukoita käskettiin poimia kaulusta varten kauhean paljon, sain poimittua paljon vähemmän, mutta tuli silti hyvä. Joustineule joustaa niin paljon.

  VastaaPoista
 11. Sulla on kiva blogi, seuraan ilolla.

  Kertoisitko vielä, mistä sen kätevämmän kaulurin ohjeen löytää, sen minkä mainitsit lähtevän ylhäältä?

  t.anni

  VastaaPoista
 12. Oi miten söpö. Oikein pikkutytön unelma!

  VastaaPoista
 13. kiitos Anni ja Maija :)

  Sen ylhäältä aloitettavan kaulurin ohjeen löysin Ullasta, täältä:

  http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_unikkojaesikko.html

  Tuossa on ohjeet kahteen bambu-langasta neulottuun kauluriin, 5- ja 8-vuotiaalle lapselle. Ainakin vaikutti aika yksinkertaiselta ohjeelta, täytyy kokeilla pian...

  VastaaPoista
 14. Suloinen kauluri! Kyllä ne aikuisenkin kaulaan sopii ;) Suosittelen rinsessa-kauluria Ullaneuleesta.

  VastaaPoista