sunnuntai 31. lokakuuta 2010

VeturiKaulurijuttua tälläkin kertaa... Käytin pikkusiskon kauluria mallina ja kokeilin virkata isoveljelle kaulurin. Mukavastihan tuo onnistui, virkkausta on niin helppo muotoilla erikorkuisin silmukoin. Kaulusosan päätin kuitenkin neuloa.

Käytin kauluriin sekalaisia jämälankoja, niin villaa kuin puuvillaakin. Duett-lankaa, jossa on noin puolet villaa ja puolet puuvillaa, löytyi lankakorista isompi kerä. Siitä tuli mukavan pehmeä poolokaulus.

 
Olen innostunut tällaisista yksinkertaisista kirjailuista. Mietin ensin että voisin tehdä vaikka tähden muotoisen koristeen, mutta pojan mielestä veturi oli paljon parempi idea.

18 kommenttia:

 1. Ihana! Oliko sulla tähän joku ohje vai ihan omasta päästä? Kummipojalle suunnittelin tekeväni tänä vuonna kaulurin ja tämä olis varsin hyvä malli. En kyllä ehkä osaisi tehdä ilman ohjetta.

  VastaaPoista
 2. Hieno, tai siis hienompi. Tästä tuli mun suosikki!

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! Minäkin voisin tehdä kaulurit lapsille. Huiveja on, mutta kaulureita ei.
  Minä olen tehnyt autoja joskus tuolla tavalla kirjoen. Isot napit vaan renkaiksi :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva toi veturi ja koko kauluri! :D

  VastaaPoista
 5. Ihana kauluri! Hienot himmeät ja rauhaisat värit, ihan niin kuin tämän päivän sää.

  VastaaPoista
 6. Teille on muuttanut joku ihana pieni mössykkä... Tykkään.

  Kiva tapa yhdistää neulottua ja virkattua tuossa kaulurissa! Hieno malli!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Veturi tekee siitä hauskan ja viimeistellyn oloisen.

  VastaaPoista
 8. Suloinen kauluri, kivat raidat :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos :)

  Minulla ei ole kauluriin ohjetta, mutta kauluri on kyllä helppo virkata. Ensin virkkasin etu- ja takakappaleen, kummatkin erikseen siis, ja käytin mallina pikkusiskon kauluria. Isoveljen kaulurista tein tosin vähän leveämmän.

  Aloitus on helppoa, virkataan vain sopivan leveä lappu vaikkapa pylväillä ja kiinteillä silmukoilla. Kun aletaan lähestyä kaula-aukkoa, täytyy miettiä minkä levyiset olkapäät ja kaula-aukon haluaa kauluriin.

  Sekä etu- että takakappaleessa virkkasin kummankin olkapään erikseen. Kaula-aukon kohdalla kavensin, ylhäällä olalla virkkasin osan kerroksesta matalammilla silmukoilla. Näin sain nämä kohdat viistoutumaan sopivasti.

  Sitten kun molemmat kappaleet oli virkattu valmiiksi, ompelin ne toiselta olalta yhteen. Aika hyvin kappaleet sopivat yhteen, vaikka virkkaukset eivät varmaankaan menneet minulla ihan samalla lailla molemmissa kappaleissa. Virkkaus on jokatapauksessa niin venyvää ja rosoista, että ei tarvitse olla turhan tarkka.

  Sitten poimin kaula-aukosta silmukat kaulusosaa varten ja neuloin kauluksen sopivan pitkäksi. Lopuksi ompelin kauluksen sauman ja toisen olkapään. Jos haluaa käännettävän kauluksen niin kuin tässä, täytyy muistaa ommella kauluksen sauma niin, että sauma jää piiloon kun kaulus käännetään. Jos siis haluaa olla siisti :)

  Toivottavasti tästä sepustuksesta oli apua. Kannattaa kokeilla, jos kaulurit ja virkkaus innostavat!

  Tällaista mallin mukaan virkkausta voisin kokeilla enemmänkin. Monenlaista vaatetta voisi käyttää kaavana, ja sitten kokeilla virkata samanmuotoista. Yksi virkkauksen kivoimpia puolia on se että silmukoilla on helppo rakentaa erilaisia muotoja.

  Kauluri on tosiaan kätevä vaate, ja mukavan nopea työkin tehdä. Virkkaamalla valmista tuli vielä nopeammin kuin neulomalla.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Tämä ohje riittää, että pääsen alkuun. Kauluriin saa kivasti käytettyä jämälankoja, jos nyt sen verran poikien värejä löytyy. Ei taida 3 v pojalle pinkki kelvata.

  VastaaPoista
 11. Kiitos tuosta ohjeesta munkin puolesta, otin talteen :) Ja siis kauluri on ihana !!! Ja veturi siinä tosi hyvä idea :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis, persoonallinen kauluri! Marraskuun sävyjä.

  VastaaPoista
 13. Suloinen :) Kauniit sävyt raidoissa. Tykkään paljon tämän tyylisistä käsitöistä. Jotenkin välittyy semmoinen mukava tunne kodikkuudesta. Enpä osaa kummemmin selittää, mutta tykkään :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos teille :) Kauluri on tosiaan erinomainen jämälankatyökin. Eikä pääteltävääkään ole ihan liikaa, kun on kuitenkin sen verran pieni työ.

  VastaaPoista
 15. Ihanan värinen kauluri. Ja tuo veturi on mainio! :)

  VastaaPoista