keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Raitajalat

Joku saattaa ehkä muistaa tämän pienen raidallisen neulomuksen. Katsoin siihen väri-ideoita tuosta lehdestä repäistystä kuvasta.

Ei niistä sitten tullutkaan ranteenlämmittimiä vaan säärystimet. Olen alkanut innostua säärystimistä vasta viime aikoina. Ne ovatkin oikeastaan tosi hauskat asusteet. Piristävät asua ja lämmittävätkin oikeasti.
Säärystimet voisi myös virkata. Esimerkiksi Virkkauksen ilo -kirjasta löytyy äärimmäisen yksinkertainen säärystinohje. Virkataan sopivan pitkä ketjusilmukkaketju säären ympäri, virkataan sopivan korkuinen pala ja lopuksi ommellaan pala putkeksi. Alkuun ja loppuun voisi ehkä virkata piilosilmukoitakin, niin säärystimet pysyvät hyvin ylhäällä.

12 kommenttia:

 1. Tosi tarpeen tänäänkin nuo neulomasi silmänilot...
  Oikein nautin tuolla valtaväylällä loskan keskellä bussia odotellessa, kun oli tuntuma lämpimistä ja käytännöllisistä varusteista. En välttämättä silmäähivelevän sievänä siellä seisonut kumisaappaissani, mutta lämpimissäni pitkissä villasukissani ja alpakkapipa päässä. Ei haitannut marraskuu! Iloa sinne!

  VastaaPoista
 2. muistan hyvin tuon kuvan ja että otit siitä väri-idean ! :)
  kivat säärystimet saitkin. Mä käytän usein kotioloissa(kin) säärystimiä, ne lämmittää ihanasti. <3

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen viime aikoina innostunut säärystimistä, en vain ole ehtinyt kutomaan niitä vaikka lankoja olisi. Huomenna otan kyllä puikoille, kiitos inspiraatiosta! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat säärystimet. Itsekin olen säärystimiä kaipaillut, kätevämmät kuin polvisukat: ei rajoitteita kenkien tilavuuden suhteen.

  VastaaPoista
 5. Onpa iloiset. Minä olen käyttänyt säärystimiä jo vuosia. Ovat mahdottoman kätevät, helpot tehdä, lämmittävät kivasti ja ei tule kenkiin ahdasta. Käsityölistallani on yhdet mustat ja toiveissa harmaat palmikkosäärystimet.

  VastaaPoista
 6. Toimiva inspiraatiokuva, ja pirteät jalanlämmittimet! Säärystimet on tosiaan kätevät, kun kaikkiin kenkiin ei mahdu villasukat...

  VastaaPoista
 7. Säärystimistä tykkään minäkin nykyään. En ole vain vielä ehtinyt tekemään. Nyt pitää kutoa kaikille muille.

  VastaaPoista
 8. Säärystimet ovat kivoja! Jos ne ovat suht kapeat, käyvät käsissä pidettäviksi myös. :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat värit! Hei, vinkkinä, jos vielä haluat tai jaksat tai muuta vastaavaa, niin aion järjestää taas joulupuodin...

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista! Säärystimet ovat tosiaankin monella tapaa kivat. Ihanan nopeat tehdä, parissa illassa tulee valmista.

  Reetta, kiitos vinkistä, mutta en valitettavasti ehdi nyt tehdä myytäviä juttuja. Mukavaa joulun odotusta sinulle :)

  VastaaPoista