sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Siksakkia

Virkkaan huivia siksakilla. Aloitin eilen illalla, mutta valmiina on jo mukavan pitkä pätkä. Paksu lanka ja paksu koukku, niistä tykkään eniten.

En malta olla esittelemättä leipälaatikkoa, jonka löysin tänään kirpputorilta. Taitaa olla 70-luvulta.

Suunnittelija on Anita Wangel, josta en nyt ainakaan heti löytänyt sen kummemmin tietoa. Kuvia hänen suunnittelemistaan värikkäistä peltipurkeista, tarjottimista ym. tuli kyllä monta vastaan, tuntuvat olevan suosittu keräilykohde.

Laatikko löysi keittiössä heti paikkansa. Aion säilyttää siinä keksipaketteja.

19 kommenttia:

 1. Ihanat värit sekä purkissa että neuleessa. Jotenkin purkin tyylistä tulee mieleen, että voisi olla vanhempikin. Mitään tarkkaa tietoa ei kyllä ole täälläkään päässä...

  VastaaPoista
 2. Niin siis, puhuin purkista, tarkoitin laatikkoa ;)

  VastaaPoista
 3. Tuota taloa katselen aina ohikulkeissani ja haaveilen siinä asumisesta.

  Upea leipälaatikkolöytö! Ja huivista tulee hieno, varmasti.

  VastaaPoista
 4. Mua pakkaa ihan naurattamaan tuo, että säilytät siinä keksipaketteja! :D Meillä ei voi edes olla keksipaketteja, sillä kodissamme elää herkkusuiden suku, joka tuhoaa kaiken hyvän miltei urheilusuoritukseen riittävällä nopeudella.

  Mutta leipälaatikko on ihan herkku.

  VastaaPoista
 5. ihanan värikäs huivi! ja tykkään tuosta siksak-kuviosta :).

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit huivissa! Haaveilen tuollaisesta siksak-peitosta, mutta lankojen päättely vähän kauhistuttaa. Onko sinulla siihen joku hyvä vinkki? :)

  VastaaPoista
 7. ihana,ihana leipälaatikko! oikea löytö!

  minulla on äititä saatuja saman sarjan purkeeja neljässä eri värissä. yksi on juuri tämmöinen vihreä.

  VastaaPoista
 8. Siksakhuivi ja leipälaatikko ovat pirteä pari :D Upea löytö!

  VastaaPoista
 9. Hei,
  Kirppikset ovat hauskaa ja halpaa huvitusta - harmittaa kun joutuu yrittämään poissapysymistä - no ainakin niin kauan että saa vähän raivattua.Peloittava ohjelma se Hamstraajat, mutta se onkin ihan eri asia kun ei ole ikinä heittänyt yhtään pitsalaatikkoa tai jugurttipurkkia pois.Mulla on se juttu etkun aina löydän kirppiksiltä jotain hienoja ja vielä parhaimmillaan väärinhinnoteltua tyyliin uskomattoman kaunis japanilainen koristeltu, kannellinen posliinikippo yhdellä eurolla niin ei vaan voi jättää ostamatta. En ole ikinä ymmärtänyt miten tuos siksak-virkkaus toimii ja vaikka nytkin olen upeanväristä kuvaa tuijotellut niin enpä vaan ymmärrä.

  VastaaPoista
 10. Ihana väriloisto blogissasi taas! Kauniita värejä sekä siksakissa että tuossa ihanaisessa leipälaatikossa. Tuo siksakin teko kiinnoistaisi minuakin. Onko hankala?

  VastaaPoista
 11. Siksakin ohje heti julkaisuun. Vaadin!

  VastaaPoista
 12. Kummitustalon Stella, olisi tosiaan kiva tietää suunnittelijasta enemmänkin. Nimi kuulostaa saksalaiselta, mutta ainakin jollekin tanskalaiselle firmalle hän on 70-luvulla suunnitellut paljon. Täytyy jatkaa tutkimuksia!

  Ilona, tunnistit paikan, kiva :) Tuo talorivi on minunkin suosikkini. Taloissa on kai vuokra-asuntoja, ja aika pieniä, kaksioita ja yksiöitä. Mukavaa olisi kyllä asua noin kauniissa talossa.

  Solveig, heh, eipä meilläkään laatikko taida ikinä ehtiä kovin täyteen tulla :)

  Taitava tyttö, siksak on mukavaa virkattavaa. Ja aika moneen paikkaan sitä voisi laittaa. Peittoon, tyynyyn, vaikka hameeseenkin.

  Jaana, siksak-peitto olisikin ihana! Vähän jo hirvittää minuakin lankojen päättely. Kun joka raidassa on eri väri niin pääteltävää riittää. Eipä minulla oikein ole mitään erityistä niksiä... Tykkään käyttää neulaa päättelyyn. Kun virkkaa langanpäitä työn sisään, tuntuu että sieltä aina joku pätkä jää pilkistämään. Päättelyssä on mukavinta se kun työ muuttuu vähitellen siistimmäksi. Ja kun kaikki on päätelty, näkee vihdoin miltä työ oikeasti näyttää :)

  Soile, purkkisi ovat varmaan ihanat! Olen kyllä tyytyväinen löytööni. Joku oli juuri tuonut laatikon pöytään ja ehdin napata sen. Laatikko maksoi 7 euroa, mikä tuntuu tietysti kirppiksellä hiukan isolta rahalta. Mutta eihän siihen hintaan edes saisi uutta ja tavallista laatikkoa... Olen tullut kirppiksillä tosi pihiksi, mutta erikoisemmista ja harvinaisemmista jutuista voi tietty maksaa enemmän.

  Emma, juu, kivasti piristi marraskuisen hämärää keittiötä nuo laatikon värit :)

  Melita, mulla on kanssa vähän sama juttu; aina ei raaski jättää kirppikselle jotain halpaa ja kaunista. Vaikka oikeasti tulisi vallan hyvin toimeen ilman sitä viidettä tarjotinta tai ties kuinka monetta purkkia... Hui, hamstraajat kuulostaa tosiaan pelottavalta. Itselleni tulee onneksi säännöllisin väliajoin myös kirppisuupumus, aina ei jaksa katsella sitä tavaranpaljoutta.

  Nonna, Villaruusu ja muutkin siksakista kiinnostuneet, katselin siksakin ohjetta HURMAAVAT HUIVIT -kirjasta. Sivulla 59 on hyvä ohje siksak-huiviin. Kirjan ohjeella huivista tulee tosin aika lyhyt, itse ajattelin virkata mahdollisimman pitkän.

  Kirjan huivi on tehty kokonaan Eskimo-langalla. Itsekin käytän Eskimoa mutta myös muitakin jämävillalankoja, ohuempia lankoja kaksin- tai kolminkertaisina.

  Siksak-virkkaus on hauskaa ja helppoa. Ideana on se, että kerroksella kavennetaan ja levennetään vuorotellen. Virkataan esim. kolme silmukkaa yhteen, ja sitten kolme silmukkaa samaan silmukkaan. Kavennusten ja levennysten väliin virkataan tavallisia silmukoita. Näyttää ehkä kirjoitettuna hankalalta, mutta oikeasti idea on yksinkertainen. Tuossa huivikirjassa on hyvä ohjepiirros siksakista.

  Itse tykkäänkin aina katsella virkkausohjeita piirroksina, niistä hahmottaa idean paljon nopeammin kuin pitkästä kirjoitetusta sepustuksesta.

  En nyt ainakaan heti löytänyt netistä suomenkielistä siksak-virkkausohjetta, mutta virkkauskirjoista ohjeita löytyy kyllä.

  Ja esim. Attic24-blogissa on perusteellisen oloinen ohje ja kuvasarja:

  http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html

  Tuo ohje on vähän erilainen kuin se mitä itse käytin, loivemman näköistä siksakkia. Joskus olen nähnyt myös siksakvirkkausta jossa on reikiä koristeena. Tapoja on monia, mutta perusperiaate on sama.

  VastaaPoista
 13. Upeat värit huivissa!
  ja todella aarre tuo leipälaatikko! <3

  VastaaPoista
 14. Vau mikä löytö. Haluaisin kokeilla myös tuota virkkaustapaa.

  VastaaPoista
 15. Voi kiitos kirjavinkistä! Mullahan on se hyllyssä :) Olen tehnyt kirjan ohjeilla yhtä ja toista, tämä vaan on mennyt jotenkin ohi.

  VastaaPoista
 16. Hei vielä,
  Kiitos siksaks ohjeesta ! Taidan yrittää pientä koepalaa neuvoillasi jotka ymmärrettäviä.Kuvasta näin että lisätään, mutten sitä että sitten kavennetaan.
  Aika jännä juttu nuo tarjotinostokset - tarjottimet ovat todella ihania jo senkin takia että sitä sisimmäässän toivoo että jotain tuotaisiin eteen tarjottimella.Itselläni on yksi peltinen turkoosi jossa vaaleanpunaisia isoja ruusuja ja kirppiksellä aina muistan vaikka näkisin kuinka kauniin että mulla on jo se maailman kaunein - missään muussa rämä ei päde. Siitä japaninkiposta ajattelin että kuuluu kokoelmaani " kannelliset kipot " ja siksi hankittava.
  Virallisesti kerään vain unikirjoja :)

  VastaaPoista
 17. Tuota siksakkia on pakko kokeilla! Yhdessa toisessa blogissa oli neulottu aaltopitsia. Vahan sama Idean niissa kait. Kaventelua ja leventelya.

  VastaaPoista
 18. Hups, tarkoitin idea!

  VastaaPoista
 19. Sade, juu, on tuo laatikko yksi mukavimmista jutuista mitä olen keittiöön löytänyt :)

  Matroskin, tämä on kyllä mukava virkkaustapa, suosittelen!

  Villaruusu, olipas kiva että löytyikin hyllystä! Tuosta huivikirjasta houkuttaisikin kokeilla melkein jokaista ohjetta, työt on kuvattu niin kauniisti.

  Melita, oi, tarjottimesi kuulostaa tosiaan kauniilta! Tarjottimet ovat kyllä houkuttelevia ja käteviäkin kun eivät vie paljoa tilaa. Kannattaa kokeilla siksaksia :)

  Maijanmaja, neulottuja aaltoja voisinkin joskus kokeilla. Jännää että aika monet jutut voi toteuttaa sekä neulomalla että virkkaamalla. Jotenkin vain virkkaus luonnistuu multa paremmin kuin neulonta, ja tykkään kokeilla aina ensin sitä :)

  VastaaPoista