tiistai 23. marraskuuta 2010

SukkasillaanSukat pojalle, taitavat valmistua tänä iltana.

Sukkien tekeminen tuntuu olevan ihan oma taiteenlajinsa. Itse olen opetellut tekemään sukat Novitan ohjeella. Nyt tosin poikkesin ohjeesta sen verran, että jatkoinkin joustinneuletta jalkaterän päälle. Kärkeen olisin voinut tehdä toisenlaisen kavennuksen, jonkun huomaamattomamman. Ehkä yritän opetella sellaista sitten seuraavalla kerralla.

Mitään kovin suurta intohimoa en tunne sukan neulomista kohtaan. Ostelen sukkia mieluusti valmiiksi kudottuna kirpputoreilta. Mutta kun tuon perusohjeen oppii, on niitä kuitenkin ihan mukava neuloskella aina joskus, mieluusti telkkaria katsellessa. Tykkään käyttää sen verran paksua lankaa että valmista tulee nopeasti.


Pitkät polvisukat olisivat kyllä ihanat. Siinäpä seuraava tv-neule siis...

(polvisukkaohje: Hyvän olon neuleet/Sanna Vatanen ja Sami Repo)

11 kommenttia:

 1. Ne OVAT ihanat. Mulla on kohta pitkät sukat - ensimmäiseni - valmiit ja voi tätä onnea! Olen ollut ihan autuas koko ajan niitä neuloessani; hekumoin jo etukäteen valmista paria. Muuten sukanneulonta ei minustakaan ole järin kaksista, vaikka olen kyllä päättänyt sen opetella.

  VastaaPoista
 2. Viimetalvena tein paksut ylipolvensukat. Tylsäähän se oli, mutta nyt voin pitää hametta vaikka olis kuinka kylmä!
  Kalajoki-sukkinen ohjeessa on muuten ainakin minua miellyttävä kärkikavennus, sopii jalkaan tosi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kynttiläkuvat, ihanat sukat! Kyllä nyt poijjaan kelpaa :o)

  VastaaPoista
 4. Rakastan villasukkia, mutta jotenkin niiden neulominen ei kauheasti innosta. Se on itse asiassa vähän tylsää, varsinkin se varsi. Kivoja malleja tosin voisin suunnitella vaikka kuinka! Sukille alkaa kyllä olla taas tarvetta, kun päivittäisessä käytössä ovat. Pitkävartisista sukista haaveilen, mutta koskahan sitä ehtisi ja jaksaisi.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, en ole yksin sukka-ahdistukseni kanssa! Mullakin nimittäin niiden neulominen tökkii pahasti. Vaikka minä ja muut perheenjäsenet kulutetaan niitä jaloissa ahkerasti!
  Toivottavasti saisin näistä sun kauniista sukista inspiraation neuloa taas vaihteeksi edes yhdet. Pitää vain muuttaa asennetta. : ) Olen ostanut monesti jo langatkin pitkiin sukkiin, mutta aian lopulta käyttänyt ne muihin tarkoituksiin...

  VastaaPoista
 6. Mä haaveilen raidallisista polvisukista. Tein lapselle sellaiset, ja totesin, ettei ehkä kärsivällisyys riitä isompiin. Muuten teen kyllä sukkia, paksummalla langalla varsinkin saa nopeasti valmista.

  Erilaisia kärkikavennusmalleja oli muistaakseni Sukkasillaan-kirjassa.

  VastaaPoista
 7. Outi, onnea sukillesi! Niistä tulee varmasti hienot :)

  Inkeri, hameen kanssa paksut polvisukat olisivat tosiaan ihanat. Toivon että itseltänikin löytyisi kärsivällisyyttä niiden tekoon. Täytyy vain valita mahdollisimman paksu lanka. Kiitos kavennusvinkistä!

  Sammaleinen, kiitos :) Kynttilöitä pitäisikin muistaa poltella joka ilta, on ne niin kauniita.

  Kirsikka, juu, jotenkin tylsää minustakin, varsinkin kun pitää aina jaksaa tehdä toinenkin samanlainen. Tosiaalta tietyissä kohdin vaaditaan tarkkaavaisuuttakin, että kavennukset sun muut menevät oikein. Mutta suosittelen tosiaan tv-neuleeksi, silloin ei niin tunnu niin puuduttavalta :)

  Maijanmaja, toivottavasti sukkainspiraatio iskee! Kannattaa ainakin valita mahdollisimman paksu lanka, niin ei tarvitse kauaa kärvistellä :) Nuo sukat tein 3,5 puikoilla, niilläkin valmista tulee jo aika nopeasti. Sukkalankoja on kyllä nykyään ihania. Itse tykkään varsinkin valmiiksi raidoitetuista.

  Nzqu, täytyykin taas selailla sitä Sukkasillaan-kirjaa, löytyy hyllystäni. Siinä onkin todella kauniita malleja joista on mukava haaveilla...

  VastaaPoista
 8. Ihanat :) Nuo värit sopii hyvin näihin sinihämäriin päiviin. Tein lapaset ja mietin laittaako juuri nuo värit, mutta kudoin sitten harmaalla ja valkoisella.

  Minustakin sukkien kutominen on pitkäveteistä. Pitäis olla joku uusi ja ihmeellinen ohje, että innostuisin. Tai tosi kiva lanka, mielellään raidoitettu. Villasukat on kyllä sinänsä niin tarpeellinen ja rakaskin vaatekappale, että olisi syytä innostua tekemään.

  VastaaPoista
 9. Tykkään tuosta ylimmästä kuvasta kovin. Minulla on sukka-ahdistus kantapään kanssa ja siksi en niitä teekään.

  VastaaPoista
 10. Mulla olisi lankoja myös ja sukkia pitäisi tehdä... Ensi viikolla voisi löytyä jo aikaakin. Jonkun tuollaisen harmaa + väri -yhdistelmän tekisin ensimmäiseksi.

  VastaaPoista
 11. Luminen, kiitos! Itsekin tykkään tuosta väriyhdistelmästä. Totta, villasukat on ihania. Onneksi nykyään on hyvät sukkalankavalikoimat, aina sitten joku lanka kuitenkin innostaa tarttumaan puikkoihin :) Pitäisikin joskus opetella myös vaikka joku palmikkosukkaohje...

  HeidiHelmiina, kantapää on tosiaan se haastavin kohta. Mutta onneksi sukkia on hyvin saatavilla valmiinakin, niin ei välttämättä tarvitse itse ryhtyä kutomaan. Joulumyyjäisistäkin niitä taas varmasti löytyy.

  Merja, harmaa + väri on kyllä mukava yhdistelmä. Sukkainnostusta sitten vain sinnekin :)

  VastaaPoista