tiistai 14. joulukuuta 2010

14


Joululahjaideoita Eevan käsityöt -lehdestä, vuodelta 1967: muodikkaat liivit.

Ennen vanhaan sikarit ja piiput olivat vakiorekvisiittaa käsityölehdissä.

Kiva joulujuhla-asu: villatakki ja rusetti.

Neulotut solmiot minulle ja hänelle :)

Virkatussa huivissa on kiva idea: kukkapalat alkuun ja loppuun, väliin helppoa verkkovirkkausta. Voisin joskus tehdä kapeampana ja pitkänä.

Lisäys: tässä ohje Lumitähti-huiviin. Klikkaa isommaksi!

*
Päivän linkki: Lainedesign. Tässä Etsy-kaupassa on mielestäni tosi kivoja virkkauksia. Ja niin yksinkertaisia, että niistä voisi osata ottaa ideoita omiinkin virkkauksiin.

12 kommenttia:

 1. Mitähän mies sanoisi, jos paketista ilmestyisi tuollainen neulottu tai virkattu kraka? Heh! Mitäs luulet teillä?

  Kyllä noi 60-luvun jutut on niin hellyyttäviä!

  VastaaPoista
 2. Lumitähti on kaunis.

  Minä ihan tosissani ajattelin, että isälleni voisin tehdä kravaatin. Valmistuisikohan nopeammin kuin palatossut, joita olen tekemässä?

  Linkkivinkki oli taas kiva.

  VastaaPoista
 3. Nonna, meillä mies ei kauheasti puvussa viihdy tai kravatteja käytä, en tiedä innostuisko sitten tällaisista :) Olishan tuo vähän rennompi kuin vaikka joku silkkisolmio.

  HeidiHelmiina, jämälankakirjassakin oli tehty kravatti, taisi olla virkattu. Kyllähän virkattu tai neulottu kravatti voisi olla persoonallinen ja hauska lisäys vaatekaappiin. Luulisin että voisi valmistua nopeammin kuin palatossut, ainakin jos tekisi yksivärisenä.
  Kiva että tykkäsit linkistä. Itse ihastuin ainakin niihin rusettipipoihin ja pipoihin joissa oli jättikukka koristeena.

  VastaaPoista
 4. Mukavia linkkejä olet kalenteriin laittanut. Aika mainio idea nuo saappaan varren somisteet, vaikka taitaisivat jäädä arjessa käyttämättä.

  VastaaPoista
 5. Minustakin nuo kenkien kaunistajat olivat kivat. Vatasen edellisestä kirjasta Hyvän olon neuleet löytyy kanssa neulottu solmio. On vain jotenkin liian pelkistetty. Jämälankakirjan raidallinen on aika hieno.

  VastaaPoista
 6. Ihana nassikka tuossa ekassa kuvassa :) Oikea joulunhenki.

  VastaaPoista
 7. Hei :)

  Ihania nuo vanhat ohjeet! Pystyisitkö laittamaan Lumitähti-huivin ohjeen tänne blogiisi, noin vaikka kivaksi joululahjaksi lukijoillesi? Tässä olisi ainakin yksi innokas tekijä moiselle :)

  VastaaPoista
 8. Merruli, kiva että olet tykännyt linkeistä. Hauska idea tosiaan ne saapaskoristeet, en muista sellaisia ennen nähneeni. Ne olisi sitten sellaiset juhlakoristeet varmaan :)

  HeidiHelmiina, ai niin, solmio sielläkin. Ainakin ohjeita siis riittää. Sinullahan on niin siisti virkkauskäsiala, että varmaan solmiosta tulisi hieno.

  Solen , juu minäkin tykkään tuosta kannesta. Vanhoissa lehdissä on usein ihania kansikuvia. Olen muutaman laittanut seinällekin.

  Marianne, voin yrittää laittaa :)

  VastaaPoista
 9. Ihana lehti! Harmittavan harvoin törmään 60-luvun (saati vanhempiin) käsityölehtiin missään. Huivin ohjeesta kiitos, pistetään korvan taakse.

  VastaaPoista
 10. Nzqu, juu, enpä ole minäkään liian usein noihin vanhoihin lehtiin törmännyt. Ilahduttavaa se on sitten joka kerta kun niitä löytää.

  VastaaPoista
 11. Hei! Haluaisin tehdä tuollaisen solmion isälleni. Voisinko saada siihen ohjeen?

  VastaaPoista
 12. Hei! Valitettavasti en nyt tähän hätään löytänyt kyseistä lehteä... Mutta kokeilepa tuota Sanna Vatasen Hyvän olon neuleet -kirjan kravattiohjetta, kirjastosta voisi löytyä! On varmaan muutenkin selkeämpi ohje kuin tuollainen vanha.

  VastaaPoista