torstai 2. joulukuuta 2010

2

Äiti, tee meille joulukalenteri, pyysivät lapset. Jaahas, mitähän sitä äkkiä kehittelisi...


Onneksi muistin mummulasta saadun vanhan kangaslokerikon/pussukan. Siinä ei ole kahtakymmentäneljää taskua, mutta muuten se on oikein oivallinen pussikalenteri. Jos olisin innokas ompelija ja aikaa olisi ollut enemmän, olisi taskuja voinut ommella lisää ja koristella niitä kirjailuilla.

Mutta koska valmista piti saada nopeasti, ja tartun pensseliin paljon mieluummin kuin neulaan, maalasin taskuihin numerot ihan tavallisella peitevärillä. Kiinnitin vielä koristeeksi vanhoja joulukortteja. Ihan hyvä tuli, ja olen tyytyväinen ettei kalenteria varten tarvinnut ostaa mitään, vaan tarvikkeet löytyivät kotoa. Paitsi yllätyksiä pitää tietysti ostaa. Aika monessa taskussa taitaa olla jotain pientä syötävää.

*
Päivän linkki on taiteilija Laura Di Francesco. Hän on syntynyt Roomassa, mutta asuu nyt Tukholmassa. Luin että hän on asunut myös Japanissa. Hänen kauniissa kuvituksissaan onkin jotain samaan aikaan japanilaista ja skandinaavista.

9 kommenttia:

 1. Tuohan on oikein mainio nuin äkkiseltään! :) Hieno, tykkään!

  VastaaPoista
 2. Kaunis joulukalenteri tuli, jouluisia värejä ja nuo kuvat on ihania!

  VastaaPoista
 3. Marjohei, kiitos :)

  Sade, kiitoksia :)

  Heidi, kiitos sinullekin :) Minulla on aika paljon vanhoja joulukortteja. Ukkini keräili kaikenlaista, ja minä perin osan hänen korttikokoelmastaan.

  VastaaPoista
 4. Oikein ihana joulukalenteri! Ihanat värit! (Niin sinun värisesi...)=).

  Todella kiva tämä linkkivinkki-ideasi! Mielenkiinnolla odotan jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiva joulukalenteri! Sopiva määrä oli valmiiksi taskuja, sait ne jaettua tasan. Nyt taskut ovat sen verran suuria, että niihin mahtuu isompikokoinenkin yllätys, toisin kuin mun tekemiin minipussukoihin. :)

  VastaaPoista
 6. Kalenterista tuli hieno. Minulla ei onneksi ole vielä vuosiin kalenterin tekoa edessä. Nyt availlaan yhdessä mummolta saatua Mauri Kunnasta. Kummilta tuli Muumikalenteri ensi vuodeksi tai siitä vuoden päähän. Toiselta kummilta sellainen laatikkokalenteri, joka täytetään itse ja on samalla palapeli. Laatikoihin löytyy onneksi jo aika paljon laitettavaa kotoa.

  VastaaPoista
 7. Suloisen hauska joulukalenteri. Wendelinin maalaukset ovat aina yhtä ihania :)

  VastaaPoista
 8. Nonna, kiitos! Juu, aina nuo lempivärit valikoituu mukaan :) Kiva että innostuit linkkikalenterista!

  Nzqu, kiitos! Hyvin nuo taskut tosiaan jakautuivatkin. Kalenteri on aika iso, peittää puoli ovea. Ehkä sitten ihan joulun alla yllätystenkin koko voi kasvaa :) Nyt ovat vielä olleet aika pieniä.

  Helmiina, kiitos! Tykkään eniten tehdä tällaisia nopeita projekteja. Kivalta kuulostavat teidänkin kalenterit.

  Emma, kiitos :) Wendelin on suuri suosikkini.

  VastaaPoista