lauantai 15. tammikuuta 2011

Muodikasta -18 aamulla. Aurinkoinen päivä!

Pienoinen käsityöuupumus on viime aikoina vaivannut. Olen iltaisin tarttunut mieluummin kirjaan kuin puikkoihin tai koukkuihin. Jotain pientä olen saanut kuitenkin väkerrettyä. Tein miehelle raidallisen pipon ja itsellekin jotain raidallista. Ja värikästä...

...nimittäin helpon ja nopean kaulurin.

-64 s
-sukkapuikot + pyöröpuikko nro 7
-Puro, Noro ym. langanloppuja

Ensin neuloin 2 o, 2 n -joustetta suljettuna neuleena n. 18 cm. Sitten lisäsin 1 s jokaiseen oikeaan raitaan. Seuraavalla kerroksella lisäsin 1 s jokaiseen nurjaan raitaan. Neuloin 3 o, 3 n. Kun olin neulonut 3 o, 3 n noin 5 cm, tein samanlaiset lisäykset uudestaan. Neuloin muutaman sentin vielä 4 o, 4 n. Tästä kaulurista voisi helposti kasvattaa vaikka kuinka ison ja leveän.

Kaulurin idea on Hyvän olon neuleet -kirjasta napattu.

Nyt onkin supermuodikasta neuloa kaulureita! Pikaisellakin käsityölehtien selauksella löysin monta ohjetta.

Kaulurit vasemmalta oikealle, vaakarivit ylhäältä alas:

Moda 5/10, Moda 6/10, Moda 1/11.
Moda 1/11, Novita talvi/10, Moda 1/11.
Moda 6/10, Moda 6/10, Suuri Käsityö 8/10.

Etenkin tykästyin tuohon viimeiseen, siis oikean alakulman värikkääseen kauluriin, olisi siihen langatkin (Mini Palett) varmaan jo valmiiksi. Ja helpoista helpoin ohje, vain suora putki. Voisi olla sopivan ohut vaikka kevätkauluriksi.

18 kommenttia:

 1. Kiva kauluri! Minullakin vihdoinkin kauluri itselle puikoilla... Minä taasen olen iltaisin tikutellut, yksi kirjakin on odottelemassa, mutta kun ei vaan oikein ehdi lukea

  VastaaPoista
 2. Mä sain simppelin valkoisen joulupukilta ja voisin tehdä sille vaihtariksi tuollaisen värikkään raitajutun. Ihana! Just sopiva jämälankojen tuhoamiseen! Monta kivaa kauluria noissa kuvissa.

  Mulla on tarve pitää kaula hyvin tilkittynä, joten tänne noita uppoais! =)

  VastaaPoista
 3. Kauluri on ollut mielessä, joten kiva kun laitoit helpon ohjeen, jolla selvästi tulee hienoa jälkeä! Täytyy kurkistaa noita neulelehtiäkin, sitten ajan kanssa, kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kauluri, jossa on min värit. Taidan tehdä tuollaisen itsellenikin :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan värikäs kauluri! upea.

  VastaaPoista
 6. Heidi, kiitos! Olisi kätevää jos osaisi neuloa ja lukea samaan aikaan :) Vielä en ole sitä opetellut.

  Nonna, kiitos :) Tuo on tosiaan oivallinen jämälankaprojekti. Minäkin käytin sellaisia lankoja mitä sattui osumaan käteen, en suunnitellut sen kummemmin etukäteen värejä.

  Mirva, kiitos! Kannattaa kokeilla kaulurin tekoa, mukavan nopea työ.

  Nimma, kiitos ja kiva kun innostuit :)

  Sade, kiitos! Juu, värit kyllä aina piristävät.

  VastaaPoista
 7. Minä haaveilin kaulurista jo pari kuukautta sitten. En ole vieläkään sellaista ostanut, saatikka sitten saanut itse tehtyä. Tuossa on ihanat värit.

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis tuo kaulusi ja helpon kuuloinen ja kivaa vaihtelua pipoille joita ihan vanhasta tottumuksesta edelleen virkkaan.

  VastaaPoista
 9. Hieno. Minä innostuin kaulurista kovin. Olen kyllä ajatellut tehdä seuraavaksi yhden huivin taas. Mutta sopivat langat kauluriinkin löytyisi. Tämä voisi olla hyvä joululahjakin. Hieman ehkä aikaista ajatella tosin joululahjoja. Nyt on vain taukoa käsitöistä, koska on maalattava iso sangollinen maalia pois.

  VastaaPoista
 10. Täällä samaa uupumusta käsityörintamalla. Mulla taitaa syynä olla edelleen kesken olevan alpakkatunika ja olen päättänyt olla aloittamatta uutta työtä ennen kuin se on valmis. Eikä se etene. Kun ei neulo. : )

  Ihanan värikäs kauluri!

  VastaaPoista
 11. Raikas uusi "luukki" blogissasi muuten!

  VastaaPoista
 12. Kirjailijatar, no vielä on talvea jäljellä, ehtii vielä :) Itse kyllä sittenkin tykkään hiukan enemmän käyttää kaulaliinoja kuin kaulureita. Kaulaliinan saa aseteltua tiukemmin ja lämmittävämmin kaulan ympärille. Mutta ehkä keväällä voi sitten pitää kaulureitakin enemmän.

  Melita, kiitos :) Kaulureita on helpompi tehdä kuin pipoja, kun yksinkertaisimmillaan tosiaan ovat vain sellaisia pötköjä.

  HeidiHelmiina, jos oikeasti haluaa antaa paljon itse tehtyä joululahjaksi, niin ihan hyvin voi aloittaa jo nyt :) Minäkin taidan seuraavaksi tehdä huivin, tai oikeastaan olisi pari huivia odottamassa viimeistelyä...

  Maijanmaja, kiitos! Pienet blogiuudistukset piristävät. Jaksamista tunikantekoon :) Itse tehty tunika olisi minustakin kiva, täytyy yrittää pikkuhiljaa siirtyä vähän isompiin töihin.

  VastaaPoista
 13. Hieno ja värikäs kauluri! Ja hieno kollaasi muista kaulureista! Ps. sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 14. Hei onpa hieno kauluri, itse olen suunnittelut sellaista jossa olisi napit sivussa. Jos joskus vain ehtisin sen tehdä.

  Meillä oli eilen aamulla -22, pirteä talvisää ja ihana auringonpaiste!

  Hauskan perhoset muuten tuolla yhdessä postissa :)

  VastaaPoista
 15. Minäkin ihastelen kauluria, tuo vaikuttaa sellaiselta, jonka voisin ehkä saada valmiiksikin...

  Perhoset alempana ovat tosi viehättäviä!

  VastaaPoista
 16. PikkuUnelmia, kiitos :) Ja kiitos kovasti myös tunnustuksesta!

  Solen, kiitos! Nappikauluri kuulostaa kivalta idealta. Olen miettinyt että nappisäärystimet olisivat myös kivat, saa nähdä ehtisikö tehdä vielä täksi talveksi...

  Leena, kauluri oli kyllä nopea tehdä, kun lankakin oli sen verran paksua. Perhosiakin on kiva ja nopea näperrellä :)

  VastaaPoista
 17. Kiitos huippu-ohjeesta, linkitin omasta blogistani tänne, käyhän tsekkaamassa :)

  VastaaPoista
 18. Vilppumaan Erika, kiva että ohjeesta oli hyötyä :)

  VastaaPoista