keskiviikko 16. helmikuuta 2011

LempipaitaKaivoin esiin vanhan villapaidan. Se on äitini neuloma ja varmaan suunnilleen kaksikymmentä vuotta vanha. Muistan että sain itse valita napit kaulukseen. Olen pitänyt paitaa aikoinaan todella paljon.


Paita on tekstiilitaiteilija Sirkka Könösen suunnittelema, kuten monet varmaan tunnistivatkin.

Kaksikymmentä vuotta sitten taisi olla isompi ja leveämpi muoti kuin nyt. Mutta ihanasti paita lämmittää vieläkin, ja sen sisällä on turvallinen olo.

8 kommenttia:

 1. Könösen paidat ovat valtavan kauniita, mutta kuten kirjoitit, kauhean leveitä. Mulla on varastossa jossain se Kettu-paita ja tuommoinen Metsä kukkii paitakin on tullut tehtyä, mutta se ei ole enää tallessa, se ei onnistunut niin hyvin.

  VastaaPoista
 2. Voi, näitä ei enää niin usein näe. Sääli, vähän päivittämällä siitä saisi aivan ihanan.
  Könönen on hyvä värienkäyttäjä. Ei voi kuin ihastella!

  VastaaPoista
 3. Olisin niin yläasteelaisena halunnut Könösen paidan, mutta ei riittänyt taidot eikä budjetti. Yksi ystävä neuloi Kettu-paidan ja mielestäni se oli kaunein vaate, mitä kavereillani oli. Kaunis ja käyttökelpoinen on paitasi selkeästi vieläkin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis. Tykkään tuosta Könösen tyylistä, vaikkei muodissa oliskaan.

  Mulla oli kerran työtehtävänä luetteloida museossa Könösen paitoja. Se oli kivaa hommaa. Upeat värit.

  VastaaPoista
 5. Minusta ihan jees tiukkojen farkkujen tai leggingsien kans, pidä ihmeessä! Muistan kyllä tuon, ystävä neuloi itselleen. Mä en ollut silloin vielä koukussa enkä puikoissa. : )

  VastaaPoista
 6. Onpa se kaunis, hienosti tehty ja kivoja kuvoita. Hauskasti sanottu, että tulee turvallinen olo, vähän kuin paluu turvalliseen (jos oli sitä) nuoruuteen, tai minkä ikäinen olitkaan, nuorempi kuitenkin :)

  VastaaPoista
 7. Soile, ai niin, Metsä kukkii tämän paidan nimi olikin! En enää muistanutkaan. Sinä olet kyllä niin taitava neuloja että osaat tietysti tällaisiakin tehdä :) Itselläni ei osaaminen ja kärsivällisyys riittäisi. Näitä Könösen paitoja on yhä myynnissä täällä Tampereella Taito-shopissa, ja varmaan monessa muussakin paikassa. Luulisi että vanhoja malleja on päivitetty ja ne ovat kapeampia.

  Sara, totta, Könösen värisilmä on erehtymätön. Hänellä on myös tosi kauniita ryijymalleja, ihanat värit niissäkin tietysti. Ja onhan hän tehnyt hauskoja isoja "täytekakkuja" kaikenlaisista kirppislöydöistä, ja vaikka mitä.

  Merruli, juu, olen minä tämän lähes joka talvi kaivanut esiin. Paita on hämmästyttävän hyvässä kunnossa, vaikka tosiaan olen sitä ahkerasti käyttänyt. Napit ovat vähän kuluneet, mutta muuten kunto on erinomainen.

  Luminen, en minäkään kauheasti välitä onko joku muotia vai ei :) Könösen kuviot ja värit on ajattomia. Viihdyn paidassa hyvin aina vaan. Kun sen laittaa toppatakin alle, ei taatusti tule kylmä. Muistankin että tuosta paitahommastasi on ollut puhetta. Varmasti oli kivaa hommaa! Niin kuin olenkin varmaan maininnut, niin Könösestä on tehty yksi kirjakin, minulla on ollut se pari kertaa lainassa kirjastosta. Täytyykin taas lainata se, ja ehkä kirjoitella siitä tännekin.

  Maijanmaja, juu, olen kyllä käyttänyt tätä melkein joka talvi. Varsinkin tällaisilla paukkupakkasilla on oikein ihana. Minäkään en tämän paidan tekoaikaan tehnyt itse ollenkaan käsitöitä, piirsin ja maalasin vaan :) Olen kyllä aina tykännyt käyttää neuleita, ja on mulla niitä aina ollutkin, äidin tekemiä. Vasta pari vuotta sitten aloin opetella neulontaa ja virkkausta, samoihin aikoihin kun aloin seurata blogeja. Ehkä innostukseni johtui siitä että lasten kanssa neulonta ja virkkaus on niin kätevää puuhaa, voi tehdä pienissä pätkissä, rivin kerrallaan vaikka. Piirtäminen ja maalaaminen sen sijaan vaatii enemmän aikaa ja tilaa.

  CherryKirsche, paita on tosiaan hienosti tehty, oikein ihastelin ja katselin sitä tässä tarkemmin. Äitini on taitava tekijä, ja tehnyt jo nuoresta paljon käsitöitä. Muistan että ainakin lukioaikaan pidin tätä paitaa hyvin paljon. Paitaan liittyy kivoja muistoja :)

  VastaaPoista
 8. Tuon ohje taitaa nyt olla uudessa Käsityö lehdessä, nettisivulla ainakin tuo oli näytillä.

  VastaaPoista