tiistai 1. helmikuuta 2011

Nukkeja ja takkeja

Villatakki on edistynyt pikkuhiljaa, pian pääsen tekemään kaarroketta. Saas nähdä mitä tuosta tulee... Ainakin isompi kuin ohjeessa. Toivottavasti ei aivan liian suuri. Ohjeessa neuvottiin päättelemään langanpäät jo samantien neuloessa, mutta minusta se ei tuntunut kovin kätevältä systeemiltä. Parempi kertarysäyksellä sitten lopuksi.

Kauniin villaisen ruusutyynyn näin kirppiksen ikkunassa, ja pakkohan se oli käydä sieltä hakemassa.


Tämän kirjan jouduin (valitettavasti) jo palauttamaan kirjastoon. Muutaman kuvan nappasin siitä muistoksi, ja laitanpa ne nyt muistaessani tännekin.

Kirja on vuodelta 1968.Poikanukkejakaan ei ole kirjassa unohdettu!

Olisi kiva löytää tuollainen vanhanaikainen ja  tyylikäs barbie kirppikseltä...


Miten soma villatakki! Kaikki ohjeet ovat siis virkkauksia ja neulomuksia. Täytyy lainata kirja joskus uudestaankin.

Samalta tekijältä on ilmestynyt myös nukenvaatteiden ompelukirja, löysin sen äskettäin divarista. Kaava-arkki ompelukirjani välistä tosin puuttuu, mutta ei se minua juuri haittaa... Vanhoja käsityökirjoja on hauskaa vain selaillakin.

Meillä taitavat nallet ja muut pehmot olla tällä hetkellä nukkeja suositumpia. Pienen nallen villapaidan voisin yrittää joskus tehdä.

10 kommenttia:

 1. Ihanan nostalginen kirja, vanhat barbit on ollu tyylikkäitä!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirja! Retro on välillä myös tyylikästä!

  VastaaPoista
 3. Kiva kirja ja söpö punatukkainen nukketyttö:)
  Kirpuista joskus löytää aarteita...

  VastaaPoista
 4. Mukavia juttuja - ruusutyyny ja molla, tuo kirja ja tietysti takki. Herkkuraitoja.

  Mulla oli lapsena samanlainen nukke kuin kirjan kannessa. Tummatukkainen, nimi oli Susanna. Äitini oli antanut sille nimen silloin, kun olin vielä niin pieni, etten osannut itse nukkeja nimetä.

  VastaaPoista
 5. Herkkutyynyt, tuollaista ei voi ohittaa :)
  Takkihan on jo hyvällä mallilla, pidän kauheasti noista väreistä ja tietystä epäsäännöllisyydestä. Ihana!

  VastaaPoista
 6. Tyylikkäitä vaatteita nukeilla. Nuo vanhat kirjat on kyllä huippuja. Kivoja raitoja takissa.

  VastaaPoista
 7. Emma, minustakin vanhat barbit ovat nätimpiä kuin uudet. Taitavat olla oikeita keräilyharvinaisuuksia, en ole ainakaan koskaan kirppiksillä törmännyt...

  PikkuUnelmia, tyylikäs onkin hyvä sana kuvailemaan tuota kirjaa. Näistä nukenasuista saa kyllä vinkkejä ihmistenkin asuihin :) Jotkut isomman nuken vaateohjeet voisi olla helppo muuttaa vaikka oikean vauvan kokoon, kirjassa taidettiin ihan vinkatakin tekemään niin.

  Hippityttö, punatukkainen nukke on minustakin kiva ja iloisen näköinen. Sain sen mummulasta.

  Luminen, kiitos :) Olen kyllä itsekin aika tyytyväinen takin väritykseen. Jännittää nähdä millainen siitä tulee, koko ajan houkuttaisi vain neuloa, niin näkisi sen valmiina. Hauskaa että oli sitten tuttuja kansikuvassa :) Tuollaiset vanhat nuket ovat kyllä ihania. Joskus niitä olen kirppiksilläkin katsellut, mutta yleensä ovat huonokuntoisia. Tai sitten hyväkuntoisia ja kalliita.

  Solen, juu, oli niin edullinenkin tyyny :) Huomaan että olen tullut aika ronkeliksi kirppiksillä, tavaraa on jo niin paljon. Mutta tämä oli kyllä hyvä löytö. Takki on tosiaan jo edistynyt hyvin, sitä on kiva tehdä. Nyt vain mielenkiinnolla odotan millainen se onkaan valmiina... Hyvää harjoitusta on kyllä ollut tämä.

  HeidiHelmiina, vanhat kirjat ovat kyllä parhaita. Tämäkin on kestänyt aikaa hyvin. Raidat ovat minustakin kivat, mutta voi olla että seuraava projekti saakin olla vaihteeksi yksivärinen :) Ja vaikka vähän paksummasta langasta.

  VastaaPoista
 8. Mulla olis tuo kirja, mutta se on lapsuudenkodin vintillä. Jos käyn joskus kesällä siellä ja muistan, niin voisin ottaa sen ja lähettää sulle. En tee kirjalla mitään ja minusta on tärkeää, että hyvät kirjat löytävät arvoisensa omistajan. Niin, jos muistan ja löydän sen kirjan....

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo ruusutyyny ekassa kuvassa! Minulla on myös tuo nukenvaatekirja, keräilen tuota Tammen T-sarjaa (siis lähinnä niitä mielenkiintoisimpia kirjoja, en ihan mitä tahansa).

  VastaaPoista
 10. Trina, oho, no sehän olisi tietysti kiva juttu! :)

  Nzqu, ruusutyyny oli tosiaan mieluinen löytö. Tuo T-sarja on kyllä sympaattinen, mulla on muutamia käsityökirjoja siitä. Hyvin monesta aiheesta sarjassa tuntuu kirjoja olevan. Osassa on varmasti jo vanhentunutta tietoa, mutta käsityökirjathan ei vanhene :)

  VastaaPoista