perjantai 11. helmikuuta 2011

Pitsihuivi

Olen ihastunut tuohon harmaaseen pitsihuiviin. Kuva/ohje on VogueKnitting-lehdestä vuodelta 2005, kirppikseltä löysin.

Taidan silti aloittaa pitsineuleharjoitukset jollain hieman pienemmällä ja helpommalla työllä.

10 kommenttia:

 1. Ihana kevyt henkäys! Itse näin tänään sellaisen jämälankakaulahuivin, siis samansukuisen tuon tekemäsi villatakin kanssa. Ajattelin itselleni sellaista piristykseksi!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. eläs nyt liian alas rimaa laita :D mieki täällä treenaan ekaa kertaa pitsineuletta ihan huivilla. Ei se vaikeeta oo, kun seuraa vaan kaaviota tarkkaan :)

  VastaaPoista
 3. Miksen mie löydä ikinä Vogue Knitting-lehtiä kirppiksiltä? :D Ei tuo nyt kovin monimutkaiselta vaikuta, pitsiä ei loppujenlopuksi ole kovinkaan vaikea neuloa, se on vaan kavennuksia ja lisäyksiä.

  VastaaPoista
 4. Tuo huivi on kyllä hieno.
  Tein juuri yhden huivin valmiiksi ja toinenkin melkein jo valmis. Ainaoikeaa kudottu ja simpukkavirkkaus vaan reunoihin. Superhelppoa rentoutustekemistä.

  VastaaPoista
 5. Nonna, jämälankahuivi kuulostaakin kyllä piristävältä ja kivalta. Sellainen on minunkin tekemislistalla ollut jo jonkun aikaa. Kivoja ohjeita olisikin mielessä nyt niin paljon... Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  Inkeroinen, kiitos kannustuksesta :) Juu, ei se varmaan kovin vaikeaa olisi. Pitsihuivi olisi kyllä ihana keväthuivi... Täytyypä ottaa projektiksi. Joku suomenkielinen ohje nyt ensialkuun kuitenkin. Mukavaa pitsin neulomista sinulle!

  Emma, en minäkään ennen ollut löytänyt :) Yleensä näkee vaan niitä paria suomalaista käsityölehteä. Tietysti mieluusti niitäkin ostelen. Tuossa Vogue Knitting -lehdessä oli muutama muukin kivan näköinen ohje. Inspiroivaa ihan vaan katsellakin niitä, vaikkei mitään tekisikään oikeasti. Kiitos pitsikannustuksesta, kokeilen pian miten se sujuu :)

  HeidiHelmiina, minusta tuossa huivissa on erityisen hauska yksityiskohta tuo erivärinen reunus. Ja tietysti pitsipinta on aina kaunista. Sinun huivisi kuulostaa kauniilta myös.

  VastaaPoista
 6. Ompa kyllä mahtava huivi. Niin, miksipä sen huivin pitäisi olla päästä loppuun samanlaista. Kivasti on tuossa vaihdettu tekniikkaa.

  VastaaPoista
 7. On muuten upea huivi! Siitä vaan kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 8. Elinam ja Mari, kiitos kommenteista :) Joskus vielä teen tämän tai jonkun tämän tyyppisen huivin. Nyt on vielä vähän talvisemmat jutut puikoilla, tänään aloittelin villahousuja tytölle.

  VastaaPoista
 9. On kyllä kaunis huivi.

  Tuon viimeisen kuvan värimaailma on ihan älyttömän hieno.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Merja :) Viimeinen kuva on jo joulun aikaan otettu, mutta sopi nyt tähän.

  VastaaPoista