perjantai 4. maaliskuuta 2011

RaitahuiviSiksakhuivin langanpäät saivat odottaa päättelyä aika kauan, mutta nyt sain vihdoin ne ommeltua.

Huivi on minusta kiva, mutta ehkä jo turhan paksu ja lämmin näille keleille. Huivissa on monenlaisia villalankoja, ainakin Eskimoa aika monessa raidassa. Ohuempia lankoja käytin kaksin- tai kolminkertaisina.

Siksakkia on hauskaa virkata, joskus teen vielä värikkään siksakpeiton.

Seuraavalla kerralla sitten jo keväisempiä käsitöitä!

19 kommenttia:

 1. Kauanko virkkasit tuota? Voisin tehdä itsellekin tuollaisen, ehkä yksivärisenä tai sellaisena yksivärisenä liukuvärjättynä.

  Tykkään peilikuvasta!

  VastaaPoista
 2. Huivi ei muuten kuvassa vaikuta ollenkaan Eskimon paksuiselta, näyttää ohuemmalta. Luulen, että pääset sitä vielä käyttämään. Kevättuuli on usein aika "raikas".
  Peilikuva on minustakin oivallinen!

  VastaaPoista
 3. Wautsi, hieno! Kivan värikäs! Tuo peili on myös kaunis, mikäs sen tausta on? Meillä on hyvin samannäköinen kultareunainen kesäkodissa.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihanan raidallinen huivi! Värikäs ja keväinen. Tykkään myös sinikehyksisestä peilistä ja isoäidin neliöistä tehdystä peitosta.

  VastaaPoista
 5. Hieno, ihanat värit! Pitäisiköhän itsekkin kokeilla...

  VastaaPoista
 6. Merja, aloittelin tuota huivia jo marraskuussa, ja nyt vasta viimeistelin sen. Mutta tässä välissä oli monta viikkoa että huivi vain odotteli viimeistelyä. Teen yleensä muutamaakin käsityötä samaan aikaan ja kaikkia aina pieniä pätkiä kerrallaan, joten en oikein osaa arvioida kauan mulla tohon meni aikaa... Mutta jos tällaisen huivin tekee paksusta langasta ja käyttää samaa lankaa koko ajan, niin eihän siihen ollenkaan näin kauaa mene aikaa. Kiitos kuvakehusta :)

  Maijanmaja, juu, tänäänkin oli aika viileä tuuli. Ja eihän sitä tiedä millaisia pakkasia vielä ehtii tulla... Toivottavasti ei aivan hirmuisia kuitenkaan. Kiitos sinullekin kuvakehuista! Kuvat on napattu nopeasti aamulla, kun olisi oikeastaan pitänyt olla jo imuroimassa...

  Nonna, kiitokset :) Tykkään itsekin tuosta peilistä, olen saanut sen joskus äidiltä. Olisikohan mummin luota alunperin. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kesän lapsi, kiitos! Juu, kyllähän tuo huivi varmaan näin kevättalveenkin sopii, onhan se vähän tuollainen reikäinen ja pitsimäinenkin. Kovalla pakkasella sen voi kietoa kaulan ympäri tiukemmin :)

  Lezzie, kokeile ihmeessä! Katsoin tähän huiviin mallia Hurmaavat huivit -kirjasta, mutta siksakvirkkaukseen löytyy varmasti ohjeita monesta muustakin kirjasta, lehdestä tai netistäkin.

  VastaaPoista
 8. Ihanan pirteä huivi jälleen. Olet rohkea yhdistämään värejä ja taitavakin; lopputulos on aina silti seesteinen.

  VastaaPoista
 9. Mulla on viime talveksi jo virkkaamani ripple-huivi Maija-langasta ja itselle tuntuu ainakin, ettei ole liian lämmin :) Samoin tein peiton siksakilla myös, oon blogannutkin siitä. On ihan lempipeitto meille kaikille, pitänee tehdä lasten versiokin vielä :)

  mutta niin, ihanan raikkaat värit tuossa sun huivissa!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana, raikas, kaunis! Minunkin täytyy kokeilla, mahtaisinko osata tuota siksakkia...Juuri tuollainen kevätkirmaisu-huivi olisi tarpeen!

  VastaaPoista
 11. Ihana, pirteän muhkea huivi! Kyllä se pakkanen vielä tänä keväänä paukkuu ;)

  VastaaPoista
 12. Nätti huivi ja ensi talvena sitten melkein kuin uusi! Ja nuo villapöksyt tuossa alempana, tooosi kivat :)

  VastaaPoista
 13. Hurjan kiva :) Niin iloisen värikäs.

  VastaaPoista
 14. Voi, että ku on kaunis huivi! Ihanan värikäs. ♥ Tykkään. :)

  VastaaPoista
 15. Onpa ihana ! Sellainen todellinen jämälankajuttu. Kaunis on :)

  VastaaPoista
 16. Seikkailin netin ihmeellisessä maailmassa ja löysin tänne..ihania juttuja ja kuvia, täytyy joskus oikein ajan kanssa tutustua paremmin :)

  VastaaPoista
 17. Mahtavaa väriterapiaa sivuillasi!! Piristävää! Olet virkannut ja neulonut kauniita töitä.

  VastaaPoista