tiistai 15. maaliskuuta 2011

VäriterapiaaMaailmalta vyöryy uskomattoman mustia uutisia, mutta virkkaan silti kevätkaulaliinaan punaista ja oranssia.

 
Käytän taas langanloppuja, niitä riittää ikuisesti. Yritän tehdä liinasta hiukan liukuvärjätyn oloisen. Katsoin pitsiin mallia tuosta vanhasta virkkauskirjasta. Ostin sen joskus kirpputorilta, se oli muistaakseni melkein ilmainen. Kirja on ohut ja vaatimattoman näköinen, mutta siinä on muutamiakin kiinnostavia malleja. Ehkä palaan niihin vielä täälläkin.

Nyt käyttämäni pitsimallin ohje on äärimmäisen yksinkertainen ja hyvin nopeatekoinen: joka kerroksella virkataan uudet pylväskimput vanhojen päälle. Voisin kokeilla tätä vielä vaikka mohairlangallakin.

Klikkaa kuvaa isommaksi jos ohje kiinnostaa!

16 kommenttia:

 1. Minulla on tuommoinen samanlainen pieni kirjanen nimeltään "Neuleet". En edes tiennyt, että virkkauksellekkin on omansa. Laita vaan väriä tulemaan; kevät tulee, vaikka kieltämättä ei nyt ihan siltä tunnukkaan.

  VastaaPoista
 2. ihanainen huivi! semmosta pittää kysyä, että miten nuo erilaiset langat käyttäytyy samassa neuleessa? olen niin pelkuri että laitan aina samaa merkkiä vaan samaan neuleeseen.. pitemmän päälle ei kannata, kun noita jämiä alkaa kerääntyä liikaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi. Osaisinpa virkata - tai oikeammin - viitsisinpä opetella.

  VastaaPoista
 4. Onpas kyllä aivan ihanan värinen huivi.Ja tosi kiva toi malli.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä väriterapiasta:)
  Ihanan näköistä huivia tulee!

  VastaaPoista
 6. Värit tekee hyvää kun ulkona on auringonpaisteesta huolimatta ankea värimaailma likaisine lumikasoineen. Kaupungissa siis.
  Hienosti liukuu värit huivissa!

  VastaaPoista
 7. Iloa elämään, ei se murehtimalla miksikään muutu, vaikka iso asia onkin.

  Huivi näyttää ihan liukuvärjätyltä, kaunis.

  VastaaPoista
 8. Tuo virkkaus näyttää tosi, tosi kivalta ja loppujen lopuksi taitavat olla helppoja tehdä.
  Keltaiset/oranssit värit ovat todellista väriterapiaa !!

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista kaikille :) Ja mukavaa päivää, kaikesta huolimatta.

  Tämä pitsi on tosiaan ihanan helppo ja nopea virkata, varsinkin kun käyttää aika isoa koukkua. Itse olen käyttänyt koukkua 5. Tuo ohje on minusta osittain vähän epämääräisesti kirjoitettu, mutta kuvasta idea selviää hyvin.

  Heikku, minulla on ollut tapana yhdistellä lankoja huolettomasti, en ole huomannut sen kummempia ongelmia. Olen laittanut puuvillaa ja villaakin joskus samaan työhön, tässä huivissa tosin käytän vain villaa. Mutta erilaisilla langoilla on kiva leikkiä, ja tutkia millaista pintaa ne muodostavat. Tietysti esim. tällaisessa huivissa lopputulos on siistimpi, jos langat ovat suunnilleen samanpaksuisia. Ohuempia lankoja olen laittanut tähän kaksinkertaisina.

  Toisaalta voisi joskus tehdä huivin tosi eripaksuisilla langoilla, sellaisen oikein mutkittelevan ja muhkuraisen :)

  VastaaPoista
 10. Keväällä tarvitaan värejä, kun pimeyskin alkaa väistyä :)

  VastaaPoista
 11. On tosi mukavat värit ja kiva ohje:)

  VastaaPoista
 12. Pirtsakka huivi, tulee ihan kevät-fiilis, kun näitä kuvia katselee..Oi lumi, sula jo pois ja anna vihreyden tulla :) Ja kivasti olet saanut jämiä käytettyä ja noinkin sointuvasti..Itsellä tuntuu olevan vaan epämääräisiä möykkyjä toisiinsa sopimattomia lankoja...(tosin ne jalostin sitten työkäyttöön tunnetilkuiksi..ikuisuusprojekti numero 545)

  VastaaPoista
 13. Mustien uutisten aikaan tarvitaan enemmän kuin koskaan värejä ja valoa, kaikkea kaunista ja hyvää mieltä tuottavaa. Minusta kaikki ilonpilkahdukset - kuten leiskuva kaulahuivisi ja ihanat kuvasi - antavat oikeasti elämänhalua ja uskoa tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 14. Kivat värit tälläkin kertaa ja kaunis pitsimalli.

  Entisen kotikaupunkini kirjastossa oli tuo kirja. Taisin lainata aika monta kertaa :)

  Virkkaus, värileikittely ja pelkkä lankojen hipelöintikin on hyvää terapiaa.

  Aurinkoista viikkoa sulle :)

  VastaaPoista
 15. Ihanat värit! Kaiken mustan keskelle tarvitaan iloisia värejä <3

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille ilahduttavista kommenteista :) Niinpä, kyllä käsityöt ja värit tekevät elämästä mukavampaa. Aurinkoa teille!

  VastaaPoista