tiistai 17. toukokuuta 2011

Kirjailua
Harjoittelin kirjontaa ja uudistin hiukan vanhaa samettihametta. Kukat on virkattu ja ommeltu sitten hameeseen. Kiiltävällä kirjontalangalla ei olekaan ihan helppo virkata, sitäkin tuli nyt kokeiltua. Mutta kirjontaharjoituksia jatkan varmasti.


Tämä kirjontakirja on vuodelta 1971. Kansi on iloinen, mutta sisällä ei ole lainkaan värikuvia. Selkeän oloisia ohjeita siinä kyllä on. Ainakin harakanvarpaita voisin kokeilla.

6 kommenttia:

 1. Olen monesti haaveillut kirjailevani jotain lapsen vaatteisiin sitkeiden tahrojen päälle. Ei menisi hyvä vaate käyttättömien pinoon niin nopeasti :) Hameeseen tuli kyllä ihan uusi ilme kirjomalla!

  P.s Voi kun mullakin olisi yhtä kauniin värinen pyörä :)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä ihana kuvasarja! Mulla on ollut tuollainen Tunturi Poni, mutta hieman tummemman vihreä... Kiva tuli tuosta hameesta.

  Törmäsin vanhaan käsityölaatikkoon ja siellä oli jokin "yläasteaikainen" kirjailu, eli olen minäkin näköjään sellaista kokeillut...

  VastaaPoista
 3. Ihana kirja taas! Olen viehättynyt juuri noihin 60- ja 70-lukujen käsityökirjoihin. Vaikka monesti suurin osa kuvista on musta-valkoisia, niissä on yllättävän luovia töitä. Esimerkiski vapaavirkkauskirja ja monet kirjontaoppaat ovat aivan mahtavia.

  VastaaPoista
 4. Virtuaalimaailmassa seikkailessani,
  blogin kaunis nimi sai kurkkaamaan sivuillesi.
  Täältä löytyikin tosi ihania juttuja & kuvia.
  Elegantit sivut ja hippunen vanhanajan tunnelmaa.
  Tykkään! : )

  VastaaPoista
 5. Katja, lasten vaatteisiin sopisivatkin kivasti myös. Olen uudistanut lasten vaatteita lähinnä pienillä virkatuilla koristeilla, mutta ehkäpä joskus innostun kirjailemaankin jotain. Tuon pyörän selkään olisi minustakin kiva hypätä.

  Nonna, minäkin olen tätä ennen harrastanut kirjailua lähinnä yläasteen käsityötunneilla. Muistan ainakin että koristelin tyynyliinan koukeroisilla nimikirjaimillani. Ja linnunsilmäpistoja harjoiteltiin ahkerasti myös.

  Käsityönopettaja, minäkin tykkään hirmuisesti 60- ja 70-lukujen käsityökirjoista, ja lehdistä myös. Tuntuu että sen ajan naistenlehdissäkin oli paljon enemmän käsityöohjeita kuin nykyään. Ostin juuri kirppikseltä pari 70-luvun Anna-lehteä, joissa oli aika mukavan oloisia neuleohjeita.

  Pitsimiinin Laura, lämmin kiitos kivasta kommentistasi!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja kauniit kirjailut! Mekosta tuli tosiaan kuin uusi!

  VastaaPoista