maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hamonen
Pyyhin pölyt ompelukoneesta ja ompelin tytölle maailman helpoimman hameen. Suorakaiteen muotoinen kankaanpala renkaaksi ja kuminauha vyötärölle. Kangas on Finlaysonin, ollut joskus verhona. Laatikosta löytyi vielä pätkä vanhaa Tilda-nauhaa koristeeksi.

Ompeluohjeita ja -oppaita minulla olisi vaikka kuinka. Taidan jättää koneen vielä esille...

8 kommenttia:

 1. Reikäleipähameeksi kutsuin, kun olin lapsi. Muistan erityisesti punakeltaisen johon oli yläosakin:) Samaa mallia pidin kyllä vielä tultuani nuoreksi aikuiseksi, helma vain hieman piteni. Älä kysy kuinka monta erilaista marimekkohametta minulla oli valkoisen paidan kanssa;)

  VastaaPoista
 2. Pidän tuosta ekasta kuvasta kovasti. Hamonen on nätti. Tuollaisia olen itsekin ommellut tytöilleni eri väreissä. Ovat tosi käteviä, kun lapsella ei ole vielä vyötäröä.

  VastaaPoista
 3. TUo violetti "Ompele lapselle"-kirja on aivan mahtavan kiva. Ja niin on hamonenkin!

  VastaaPoista
 4. Rva Pioni, reikäleipähame onkin hauska ja hieno nimitys! Marimekkohameesi olivat varmasti ihania. Taidanpa itsekin ommella näitä lisää.

  Maijanmaja, kiitti! Kuvaaminen olikin taas vähän haastavampaa kun oli niin hämärä päivä.

  Isoinpapu, kiitos! Tuo violetti kirja on minunkin lempparini. Siinä on vaikka mitä kivoja ja helppojakin ohjeita. Eilen katselin esim. lippiksen ohjetta ja mietin että voisin jopa osata ommella sen... :)

  VastaaPoista
 5. Söpö hame, ja ihania sohvatyynyjä. :)

  VastaaPoista
 6. Pirteä, söpö hame. Ja ihana hengari!

  VastaaPoista
 7. Nova Melina ja Peppi, kiitokset :) Tuo on kyllä pirteää kangasta, ja sitä jäi onneksi vielä paljon... Voisi tehdä vaikka kassinkin siitä.

  VastaaPoista
 8. Kiva hame ja kauniita kuvia :) Voi kun ehtis joskus ompelemaankin...

  VastaaPoista