tiistai 26. heinäkuuta 2011

o o o o


Nappipurkin kauneimmat napit voi virkkailla värikkäiksi koruiksi.

**********
EDIT: Ohje tähän koruun löytyy esim. Suuri Käsityö -lehden numerosta 5-6/11. Lehden ohje on Martoilta peräisin, mutta olen törmännyt näihin monta kertaa myös netissä. Nyt kun googletin nappikorun ohjetta, löysin sen myös eräästä Novitan sivujen blogista, täältä. Tuota linkkisivua kun rullailee alaspäin, niin ohje löytyy!

Kannattaa tosiaan kokeilla, on ihan helppoa. Ideana on siis se että käytetään niin pientä virkkuukoukkua että se mahtuu napin reiästä läpi. Virkataan ketjusilmukoita ja venytetään silmukoita niin pitkäksi että ne yltävät napin reunasta napin reikään. Ja väliin voi virkata halutun määrän ketjusilmukoita. Ohjeista selviää idea tarkemmin :)

18 kommenttia:

 1. Ihana nappikoru! Ja kerro nyt tarkemmin; virkataanko tuossa todella jotain? Nuo välit ketjusilmukoilla? Outi harmaasta arjesta

  VastaaPoista
 2. Hauskat, kauniit nappirivit. Noillahan voisi koristella muutakin kuin kaulaansa! Kiitos kivasta ideasta!

  VastaaPoista
 3. Voi, kerro lisää! Nappikoru on ihana, mutta miten virkkaat napin ketjuun kiinni? Yritin tuota joskus, mutta en saanut aikaan läheskään yhtä siistiä jälkeä. Taitaa olla aika yrittää uudestaan...

  VastaaPoista
 4. Minäkin totean, että ihana nappikoru! Taiankin kattoa läpi oman nappivaraston josko sieltä löytyisi tarpeeksi nappeja korua varten. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, ja kiva että tykkäsitte:) Lisäsin juttuun vielä lisätietoa ohjeesta. En tiedä kenen idea tällainen koru alunperin on, ainakin Martat ovat tästä kovasti innostuneet. Kannattaa kyllä kokeilla, on sangen koukuttavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 6. ... niin, ja sellainen vinkki on hyvä, että asettelee napit ensin haluttuun järjestykseen pöydälle. Sitten voi keskittyä vain itse virkkaamiseen.

  VastaaPoista
 7. Mulla on kahdet, täysin valkeat ja kirjavat! Ihan lempparikoruni:) Kuvasi olivat ihan parhautta!!! Muuten ihana idea oli myös Pikku-Ketun puuhamaa -blogissa, taisi olla edellinen postaus: kirjavat tölkin hatut.

  VastaaPoista
 8. Onpa söpö koru :) Pitäisi itse kokeilla varmaan tehdä samanlaista, menenpä tsekkaamaan nappivarastot.

  VastaaPoista
 9. Onpa tosi kiva idea. Ja tolla sun selityksellä taisinkin jo hoksata miten tollanen tehdään ja muutama muukin idea pätkähti tuosta mieleen. Kiitos tästä. :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita nappeja sinulla! Enpä heti hoksannut, että ketju on virkattu. Tätä pitää kokeilla:)

  VastaaPoista
 11. Joskus olen näitä jossain nähnyt, mutta tuossa sinun kuvassasi näyttivät kyllä niin kivoilta, että haluaa myös! Pikkuruisia nappeja on jonkin verran varastossa, mutta isommista en olekaan ihan varma.

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat! Olen jotenkin viime vuosina viehättynyt noihin paksulla villalangalla tehtyihin pistelytöihin, niistä tulee niin nostalgisesti mummola mieleen.. Mahtaako tuo ristipistotyyny olla omaa käsialaasi?

  VastaaPoista
 13. Kaunis nappinauha! Olen tehnyt lyhyitä nappikaulanauhoja parsineulaa käyttäen.Tällä ohjeella näyttäisi syntyvän kivasti pidempikin koru. Taidan ottaa tarkasteluun Etsystä löytämäni lasinapit!

  VastaaPoista
 14. Kiitos teille mukavista kommenteista. Hauskaa näitä on väkertää, sormet tosin rasittuvat herkästi jos virkkaa minikoukulla. Vielä joskus voisin tehdä ehkä ihan yksivärisenkin version, kenties mustan.

  Käsityönopettaja, tuo ristipistotyyny on kirppislöytö. Itse en taitaisi jaksaa kirjailla kokonaista tyynyä... :)

  VastaaPoista