torstai 14. heinäkuuta 2011

Vihreitä herkkujaJoka kesä haaveilen omasta pihasta ja kasvimaasta, mutta onneksi lähellä on sentään tori. Sieltä on kannettu kotiin herneitä ja muita herkkuja. Torin kirppispuolelta tarttui mukaan tuo kiva vanha tyynyliina. Liina on ihan pieni vauvanliina, mutta ehkäpä siitä pienen kassin saisi ommeltua. Virkannutkin taas olen, tytölle ja tytön nukelle vihreät pitsihatut. Katsoin hattuihin hiukan mallia vanhasta Novita-lehdestä (kesä 2006). Lanka on joskus tarjouslaarista löytynyttä Tennesseetä. Lanka on oikeasti kirkkaamman vihreää kuin kuvissa. Hyvä sävy kyllä.

7 kommenttia:

 1. Aivan ihana vihreä kuvasarja! Kauniit myssykät!

  Mulla on pihassa pieni ryytimaa, jossa kasvaa tänä vuonna enimmäkseen marjapensaita (muutama mansikka, yrttejä ja leikkokukkia myös), mutta silti haaveilen sellaisesta vuokrattavasta palstasta. Tulisikohan siitä stressi?

  VastaaPoista
 2. ps. Mistä tuo vihreä pallovahakangas muuten on? Niin pirteä!

  VastaaPoista
 3. Taas niin kauniit, värikylläiset kuvat. Ja kivat hatut :)

  VastaaPoista
 4. Nonna, kiitos! Vihreä on nyt tullut ihan lempivärikseni viime aikoina. Minäkin olen joskus miettinyt vuokrattavaa palstaa, mutta eniten tykkäisin silti omasta kasvimaasta :) En tiedä olisinko kummoinenkaan puutarhuri tai viljelijä, mutta haaveilu on ainakin hauskaa. Toisaalta torissa ja kerrostaloasumisessa yleensäkin on omat hyvät puolensa. Monet asiat on aika vaivattomia ja helppoja hoitaa kun on keskellä kaikkea. Vihreän vahakankaan löysin Hämeenlinnan Eurokankaasta, mutta luulisi että voisi löytyä muistakin kaupungeista. Kangas haisi aluksi aika muoviselle, mutta haju haihtui onneksi pian :) Oli halpaa, ja värejäkin oli muutamia erilaisia, ainakin vaaleanpunaista/pinkkiä muistaakseni.

  Emma, kiitos :) Tuossa ohjeessa josta vähän katselin mallia, oli lieri virkattu pidemmäksi ja sitten taitettu ylös. Itse tein tuollaisen lyhennetyn version ja lisäsin nauhan koristeeksi.

  Käsityönopettaja, kiitos! Tyttö on kyllä tykännyt hatuista, ja toivoo nukeilleen lisää asuja, esim. uimapukua... Täytyy koittaa osaisinko väkertää :)

  VastaaPoista