sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Luumupuun alla
En ole aiemmin tehnyt villatakkia itselle, nyt on sitten ihka eka harjoituskappale valmis! Kyllä se aika lailla villatakilta näyttää, ja tulee varmaan jopa käytettyäkin sitä. 

Tein takin siis Novitan Puro/luumupuu -langasta. Tällaisia perusvillatakin ohjeita on varmaan hyvinkin saatavilla, itse katselin neuvoja Suuri Käsityö -lehden numerosta 8/2009, siitä Anu Harkin suunnittelemasta raitavillatakin ohjeesta. Iloisen värisenä raidallisena tämä olisi ihana, ehkä teen vielä sellaisenkin version. Puro-lankaa on niin mukavan nopeaa neuloa. Puunapit olisivat sopineet takkiin hyvin, käytin nyt kuitenkin tuollaisia vanhoja liiloja nappeja, joita löysin joskus pussillisen kirppikseltä.

Huomasin taas tämänkin projektin myötä, että tykkään käsitöissä nopeudesta. En millään viitsinyt esim. kostuttaa ja pingotella takkia tai muuta sellaista... Täytyy mennä villatakki päällä kävelylle syksyiseen sumusateeseen, se varmaan ajaa saman asian :)

19 kommenttia:

 1. Kaunis villatakki! Ihanan värinen. Ehdottomasti kannattaa käyttää. :)

  VastaaPoista
 2. Suloisen pörröinen takki, kyllä nyt tarkenee!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut! Tuo kostutus ja muotoilu onnistuu varmaan hyvin ilta tai aamukävelylläkin...

  VastaaPoista
 4. Oikein kaunis takki tuli. Hyvä väri, hyvä malli.
  En usko, että Puron tyyppinen lanka juuri kostutteluja ja pingotuksia kaipaa. Tai näin sen itselleni selitän.. ;)

  VastaaPoista
 5. Aika hieno harjoituskappaleeksi! Itse olen miettinyt jonkun ensimmäisen "oikean" neuleen tekoa (tumppuja, pipoja ja pötkökaulaliinoja ei siis lasketa..). Varmaan joku tuollainen paksuhko lanka olisi hyvä ensimmäiseen projektiin..

  Kiva blogi sulla muutenkin, olen jo jonkun aikaa lukenut mutta ei ole tullut kommentoitua :)

  VastaaPoista
 6. Lukija ilmoittautuu ja aktivoituu..

  Onpa ihanan väristä Puroa! Olen aina aiemmin pitänyt sen langan värityksiä epäonnistuneina. Eikä takin mallikaan ole huono :) Onnittelut!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis villatakki. Vieläpä taskut ja kaikki! Syksyn hienoja lämpimiä värejä, niitä rakastan. Minuun vetoavat myös viljapeltojen syysvärit - ne näyttävät äkkiä katsoen yksitoikkoisilta, mutta ovat vaivihkaisen moninaiset.

  VastaaPoista
 8. Ihanan syksyisiä kuvia. Hienon villiksen teit. Mä tykkään puroista (oikeista ja langoista :). Huomasin tänään kaupassa yhden vaaleanpunasävyisen, mihin en oo koskaan ennen törmännyt. Näytti ihanalta. Mun varmaan täytyy käydä ostaa se, kun nyt oon innostunut tekee lapsukaisille syksyksi sukkia. :)

  VastaaPoista
 9. Siis syksyksi ja talveksi tietty..

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kovasti kaikille kommenteista:) Parasta minusta tuossa takissa on juuri nuo värit, en taida koskaan kyllästyä violettiin... Ja kivaa on myös se että takki on tuollainen vähän pidempi malli. Nyt on alkanut tehdä mieli myös harmaata tai mustaa villatakkia, ehkä sellainen sitten seuraavaksi puikoille tai koukulle. Suosittelen tosiaan Puro-lankaa aloittelijoillekin, valmista tulee kivan nopeaan!

  VastaaPoista
 11. Hieno tuli! Olisinpa itse yhtä ahkera...

  VastaaPoista
 12. Samaa toivon kuin Merja. On kaunis! Ehkäpä täytyy kokeilla Puro-lankaa, nopeasti valmis kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 13. Sehän on ihana! Ihastuin tuon langan sävyihin ja neuloin siitä pipon, villatakkia tekisi kieltämättä mieli :)

  VastaaPoista
 14. Kauniita sävyjä :). Olen itsekin tehnyt tuosta sävystä neuletakin ja käyttänyt sitä paljon. Tosi kaunis neule tuo sinun neulomasi.

  VastaaPoista
 15. Kaunis takki, varmasti käytännöllinen! Minustakin Puro on hyvä lanka neuloa.

  VastaaPoista
 16. Luumuisesta villatakistasi tuli kerrassaan ihana. Värit kulee tosi kauniisti ja takki istuu sulle hyvin =o)

  VastaaPoista
 17. Kiitos vielä kaikille mukavista ja kannustavista kommenteista! Luulenpa että teen vielä Puro-langasta yhtä ja toista... :)

  VastaaPoista
 18. Hieno takki! josta tuli mieleen lankakorissani majailevat purokerät juurikin luumupuun värisenä. Kiitos inspiksestä, taidankin neuloa niistä jotain seuraavaksi!

  VastaaPoista