tiistai 13. syyskuuta 2011

Omenaista









Aloitin villasukkia pojalle. Haaveilen syksyn värisistä villasukista itsellekin, raidallisista ja pitkävartisista joita voisi pitää hameenkin kanssa.

Mummu ja pappa toivat meille pussillisen omenoita. Tänään tehtiin tällaista piirakkaa:

OMENAINEN RAHKAPIIRAKKA
- 100 g margariinia
- 3/4 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl kermaa
- 1 muna
- 3/4 dl sokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria
- tilkka sitruunamehua
- 2-3 omenaa
- kanelia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa taikinaa hyvin. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Poista omenista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja levitä ne taikinan pinnalle vuokaan. Ripottele päälle kanelia. Sekoita rahkaan kerma, muna ja mausteet. Levitä rahkaseos omenoiden päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 min, kunnes täyte hyytyy ja reunat saavat väriä.

Resepti on jostain vanhasta Kotivinkistä talteen repäisty. Minusta piirakka oli helppotekoinen ja hyvänmakuinen. Rahka ja omenat sopivat aina niin kivasti yhteen. Meidän omput olivat punakuorisia ja aika makeita, jos käyttää happamia omenia, niin niiden päälle kannattaa ehkä ripotella kanelin lisäksi myös sokeria. Siis jos tykkää makeasta :)

8 kommenttia:

  1. Hei, eilen Kerttu -illassa (sellanen "vanhan ajan" ompelupiiri)näin elokuun käsityölehdesssä ihanien polvenylisukkien ohjeen:) Juuri sellaisten hameen kanssa pidettävien!

    VastaaPoista
  2. Onpa tällä kaunista ja raikasta! Piirakkakin kuulostaa sellaiselta!

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs rupes tekemään mieli omppupiirakkaa! Kiitos ohjeesta :-)
    Hauskannäköisiä askarteluja tuossa aikaisemmassa postailussa. Pitääpä laittaa korvantaakse vinkiksi. Tuntuu, että sitten kun askartelutavarat on esillä, niin ei tule mitään kivaa mieleen.

    VastaaPoista
  4. Onpas hyvännäköistä piirakkaa, namnam...

    VastaaPoista
  5. Meilläkin leivotaan tänään omenaista. Aikaisemmin kysyit, kiinnostaisiko lukea leipomis-/kasvisruokajuttuja - ilman muuta kiinnostaa! Joten ei muuta kuin lisää reseptejä!

    VastaaPoista
  6. Nam! Jokkemaasta tulee ruusuinen tunnustus :)

    VastaaPoista
  7. Peurankello, itsekin taisin juuri tänään huomata sen samaisen ohjeen :) Ja sama ohje näkyi olevan myös Novita-lehdessä.

    Tuittu, kiitos! Omenapiirakka oli minusta kyllä hyvää, taitaa sitä vielä pari palaa olla jäljellä... Lasten mielestä se olisi ollut hyvää jos siinä ei olisi ollut omenaa :)

    Sini, omenapiirakat voivat joskus olla vähän kuivakoita, mutta tämä oli ainakin minusta hyvä ohje. Ja onhan noita omenapiirakkaohjeita täällä netissäkin vaikka kuinka, ei kun kokeilemaan vaan! Itse olen nykyään aika laiska askartelija, mutta onneksi tytöllä riittää intoa :)

    Emma, hyvää oli kyllä :)

    Rouva Kameleontti, syksy on kyllä mukavaa aikaa :)

    Homsantuu, kiva, reseptejä on tulossa pian lisää :)

    Jokkemaa, lämpimät kiitokset :)

    VastaaPoista