tiistai 1. marraskuuta 2011

LappujaKirpparilta löytyi hauska lisäys 70-luvun käsityökirjakokoelmaani. Monenlaisia ohjeita patalapuille: virkatuille, ommelluille, neulotuille, iloisille, värikkäille. Kyllähän nuo keittiön pienet apulaiset oman kirjasensa ansaitsevat.

Noro-langan jämistä ja muista pätkistä syntyi patalappukukka. Ensin ympyrä kiinteillä silmukoilla, sitten terälehdet pylväillä ja kiinteillä. Seurasin ensin vähän matkaa kirjan ohjetta, mutta sitten aloin keksiä omiani. Kaksinkertaisella langalla ja liian pienellä koukulla tulee sopivan paksua ja jämäkkää jälkeä. Sopii myös pannun alle hyvin!

18 kommenttia:

 1. Ja sun versiosi on nättein, vaikka tuo kananmunapannukin naurattaa!

  VastaaPoista
 2. Nyt oon kyllä niin kade sun kirpputorikirjalöydöstä ja vielä enemmän tuosta ylimmän kuvan kahvipannusta.. Tahtoo kans!

  VastaaPoista
 3. Tuo sun pannu!! Aivan ihana!
  Ja pannulappukin on kaunis :) .

  VastaaPoista
 4. Vau mikä kirjalöytö. Näyttääpä tosi mielenkiintoiselle. Ja tuo eka kuvan pannunkin kyllä voisin ottaa :)

  VastaaPoista
 5. Suloinen. Ja makea tuo kirja! Aarre.

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihanalta teillä näyttää! Ja kaunis patalappu. Niitä on kiva katsella kaikissa väreissä rivistössä. Kiva idea jämälankojen käyttöön!

  VastaaPoista
 7. Voi huokaus, tuo pannu on aivan täydellisen vihreä ja ihana. Olen täällä kateudesta vihreä... :D Ja kivalta näyttää myös tuo kirja. Ja kivalta näyttää pannulappukin. :)

  VastaaPoista
 8. Merja vei sanat suustani, sun lappu on kaunein ehdottomasti!

  VastaaPoista
 9. Sen verran ihana patalappu, että tekee mieli kaivaa jämälangat esille ja kokeilla itsekin!

  VastaaPoista
 10. Minulle tulee patalapuista aina mieleen oma mummuni. Hän ei huonomuistisena osanut enää muita käsitöitä tehdä kuin patalappuja ja niitä syntyikin sitten mistä tahansa lankanytyistä. Patalaput mummu pisteli nuppineuloilla keittiön seiniin ja vähitellen koko keittiö oli patalappuineen kuin tilataideteos!

  VastaaPoista
 11. ihana pannu! mulla on samainen vihko kanssa hyllyssä, mutta en ole siitä vielä mitään virkannut. anoppi avokätisesti sen lahjoitti. :)

  VastaaPoista
 12. Beautiful, simple. Congratulations. I'll try to do it too.

  VastaaPoista
 13. Kiitos :)

  Patalapuista on tosiaan moneksi, tulee mieleen vaikkapa ne taiteilija Anu Tuomisen hienot patalappututkielmat. Ja oivallisia jämälankatöitä kyllä ovat myös, saa käytettyä ne pienimmätkin pätkät.

  Vihreän pannun sain juuri anopiltani, ja huomasin että samainen pannu komeili myös uusimman Deko-lehden sivulla :) Primavera-pannu on Raija Uosikkisen kuvittama.

  VastaaPoista
 14. Hei! Minulla on samainen kirja ja jonkun perusversion olenkin siitä tehnyt. Tuo sinun kukkasi on kyllä hieno ja todella kauniin värinen!

  VastaaPoista