tiistai 31. toukokuuta 2011

Lomalla


 

Kesämuotia 60-70-luvulta. Mustakin voi olla kesäinen väri, ja vanhan villatakin voi uudistaa isoilla lankapompuloilla. Tai pienillä pitsikoristeilla.

maanantai 30. toukokuuta 2011

Pinkkiä ja keltaistaSaan melkein joka päivä voikukkakimpun tuliaisiksi ulkoa.

Olen löytänyt taas lukemisen ilon. Suosittelen Hannu Väisäsen Apupataa. Siinä ihmetellään ja ihastellaan arjen pieniä asioita. Ja usein nuo pienet asiat ovatkin loppujen lopuksi aika isoja. Väisänen asuu Ranskassa maaseudulla, siitäkin on kiinnostavaa lukea. Kirjan tekstit on julkaistu kolumneina eri lehdissä, mutta hienon kokonaisuuden ne muodostavat yhdessäkin.

Olen myös selaillut vanhoja käsityölehtiä, kirppikseltä löytyi viikonloppuna pieni pino. Tuo kelta-pinkki kansi on varmaan yksi pirteimmistä kansista jonka olen nähnyt. Sisältä lehti onkin sitten ihan mustavalkoinen vain.

Virkkaan kahta uutta lippistä. Toinen on pellavan värinen, toinen pinkki.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

LätsäKoleaa ja vähän sateistakin sunnuntaita on piristänyt banaanikakku ja uusi virkattu lakki. Tai lätsä, lippis, miksi tuota nyt kutsuisi. Ajattelin sitä alunperin isoveljelle, mutta pikkusisko tuntui ihastuvan siihen enemmän. 

Minulla ei ollut erityistä ohjetta, aloin vain ensin virkata spiraalina, niin kuin olisin virkannut pipoa. Sitten ryhdyinkin virkkaamaan edestakaisin ja muotoilin taakse tuollaisen kaaren. Lätsän alareunaan virkkasin pylväitä ja tein kiristysnauhan. Pylväiden raot saavat taas leikkiä napinläpiä. Lopuksi siistin kaikki reunat kiinteillä silmukoilla. Käytin bambulankaa ja koukkua numero 3. Ai niin, lippa on virkattu kaksinkertaisella langalla.

Muistin nähneeni myös neulotun version tällaisesta lakista, ja löysinkin ohjeen (Suuri Käsityölehti 6-7/09). Tosin siinäkin lippa on virkattu. Taidan vielä kokeilla ohjetta, jos siitä tulisi sopivampi isoveljelle. Ja onhan tuo oranssi lierihattukin hauska...

torstai 26. toukokuuta 2011

Västäräkistä vähäsenMies oli nähnyt jo pääskysiäkin. Toivottavasti ne eivät palele.

Neliöjutut jatkuvat. Löysin tuon tyynynpäällisen kirppikseltä jo aikaa sitten, se oli unohtunut pyykkikorin uumeniin. Pesin sen ja virkkasin siihen oranssin reunuksen kiinteillä silmukoilla ja pylväillä. Sitten etsin nappipurkista sopivan väriset napit. Pylväiden väliset raot toimivat kätevästi napinläpinä.

sunnuntai 22. toukokuuta 2011
Täytyy tehdä pian lisää eväsretkiä ja virkata lisää neliöitä. Tänään sain virkattua yhden. Ja söin kaksi palaa suklaakakkua. Syöminen ja virkkaaminen on ulkona paljon hauskempaa kuin sisällä.

torstai 19. toukokuuta 2011

Neliöt


Vähän piti luntata kirjasta, että mitenkäs se isoäidin neliöiden virkkuu menikään... Äkkiä se sitten palautui mieleen taas. Iso torkkupeitto, mahdollisimman monta väriä, siinä olisi kiva kesäprojekti. Katsotaan kuinka käy.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Kirjailua
Harjoittelin kirjontaa ja uudistin hiukan vanhaa samettihametta. Kukat on virkattu ja ommeltu sitten hameeseen. Kiiltävällä kirjontalangalla ei olekaan ihan helppo virkata, sitäkin tuli nyt kokeiltua. Mutta kirjontaharjoituksia jatkan varmasti.


Tämä kirjontakirja on vuodelta 1971. Kansi on iloinen, mutta sisällä ei ole lainkaan värikuvia. Selkeän oloisia ohjeita siinä kyllä on. Ainakin harakanvarpaita voisin kokeilla.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Surinaa

Minäkin olen nyt selaillut ja ihastellut tätä surisevaa Marimekko-kirjaa. Tuli vähän mieleen ne japanilaiset Paumes-kirjat, kuvissa on samanlaista kodikasta sekamelskaa. Harmi ettei oman kodin epäjärjestys useinkaan näytä yhtä hauskalta ja inspiroivalta kuin tällaisissa kuvissa... Sillä on tapana vain ärsyttää.


Jotain kivaa pitäisi nyt kyllä itsekin surrutella.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011
Matosta tuli pieni ja hapsuinen. Ajattelin laittaa sen kylpyhuoneen matoksi.


 
Tietokoneilu ei nyt oikein huvita, mieluummin menen ulos aurinkoon tai tartun kirjaan. Käsitöitäkin on tullut tehtyä vähemmän. Taidankin siis pitää ihan kunnolla taukoa blogista. Mukavia ja aurinkoisia päiviä kaikille tänne kurkistaville :)