lauantai 25. kesäkuuta 2011

Mökillä
Mikki, Aku ja matalapainetta. Virkkasin kaksi neliötä.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusmekko
Tyttöselle valmistui mekko virkatulla yläosalla. Lanka on Novitan Kotiväkeä, helmaosa kirppiskangasta. Harjoituskappale tästä vähän tuli, mutta pääasia että tyttö tykkää käyttää. Sopii kyllä nätisti tuon pitsihuivin kanssa, jonka virkkasin viime kesänä.

Minulla ei ollut erityistä ohjetta, 70-luvun käsityölehdistä ja -kirjoista olen tällaisia mekkoja joskus katsellut. Niin, ja ihanasta Villaseni-blogista myös! Kangasosaan kannattaa pujottaa ensin kapea kuminauha yläreunaan, niin kiinnitys virkattuun osaan on helpompaa.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Masa Mörkö ja muut
Liian pienistä tai parittomista sukista ei aina tarvitse hankkiutua eroon. Niistä voi tehdä vaikka hassuja pehmoleluja. Idea löytyi Emma Hardyn Intona ompeluun -kirjasta. Siinä on söpöjä ja helppoja ompeluohjeita lapsille (ja lapsenmielisille). Isoveli halusi tehdä torahampaisen mörön, pikkusisko sammakon, pupun ja toukan.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Paikka paikan päälle

Tänään sain vihdoin tehtyä paikkaukset pojan housuihin. Virkkailin vain nopeita ympyröitä, mutta paikka voisi tietysti olla minkä muotoinen vain. Vaikka sydän, tähti, auto... tai kukka, omena tai aurinko.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Virkattu Tapio

 


kuvat:


Mitä vaan voi virkata! Sen todistavat Liisa Hietasen taidokkaat teokset. Niissä on arjen rosoa mutta myös hilpeyttä. Kiehtovaa kuinka ihan pienistä ja pikkutarkoista silmukoista syntyy suurta ja veistoksellista.

Liisa Hietasen teoksiin voi tutustua tänä kesänä mm. taidekeskus Honkahovissa Mäntässä.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hamonen
Pyyhin pölyt ompelukoneesta ja ompelin tytölle maailman helpoimman hameen. Suorakaiteen muotoinen kankaanpala renkaaksi ja kuminauha vyötärölle. Kangas on Finlaysonin, ollut joskus verhona. Laatikosta löytyi vielä pätkä vanhaa Tilda-nauhaa koristeeksi.

Ompeluohjeita ja -oppaita minulla olisi vaikka kuinka. Taidan jättää koneen vielä esille...

torstai 2. kesäkuuta 2011

PerhonenVielä yksi lippis. Oikein makean värinen ja pikkutyttöjen makuun. Perhoskoriste ja nappi on kierrätetty vanhoista paidoista.

Blogin päivitystahti taitaa nyt hidastua, on muita kiireitä. Palailen sitten kun olen taas ehtinyt virkata tai väkertää jotain. Kaunista kesäkuun alkua kaikille!