sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Tule hyvä kakku








Tänään oli taas leivontapäivä. Kuivakakut ovat yksi suosikkileipomuksistani. Ainekset vain sekoitetaan yhteen ja se on siinä. Lapsetkin auttavat mielellään sekoittamisessa. Ja varsinkin taikinakulhon puhdistamisessa. Tänään paistettiin banaanikakkua, joka tuntuu pikkuisen terveellisemmältä kakulta. Tuleehan siihen kaurahiutaleitakin. Kakku ei ulkonäöllään häikäise, mutta maistuu mukavalta vaikkapa iltateellä. (Alakuvan hauskat postikortit tarttuivat mukaan kaupungilta ja  ovat Polkka Jamin. Pitäisi laittaa ne kehyksiin ja keittiön seinälle.)

Pikkuisen terveellisempi banaanikakku
-2,5 dl vehnäjauhoja
-1 dl grahamjauhoja
-1 dl kaurahiutaleita
-2 tl leivinjauhetta
-0,5 tl soodaa
-1,5 dl (ruokokide)sokeria
-2 tl vaniljasokeria
-2 ruskeapilkkuista banaania
-1 dl juoksevaa margariinia
-2 rkl maitoa tai vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda sekä sokerit kulhossa. Soseuta banaanit esim. haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää kuivien aineiden joukkoon banaanisose, margariini ja maito tai vesi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla n. 40 min.
 

 

18 kommenttia:

  1. Iloisia räpsyjä keittiöstä! Polka Jamin kortit on kyllä kivoja!

    VastaaPoista
  2. Teillakin on ollut suloinen sunnuntai. :D Taytyy kokeilla tuo banaanikakku ohje. Meilla banaanileipaa menee aika lailla..... valipalana aivan ehdoton. Ihania sunnuntaikuvia! Kiitos niista!

    VastaaPoista
  3. En ole koskaan kauheasti tykännyt sunnuntaipäivistä, mutta teillä on ollut kyllä ihan täydellinen päivä.

    VastaaPoista
  4. Ihania värejä! Ja juuri kaipailinkin mustuneille banaaneille jotain leivontaohjetta... täytyy kokeilla tuota! Polka Jamin kortteja tarttui minullekin matkaan viime reissulta korttikaupassa... :)

    VastaaPoista
  5. Teillä on ihanan värikästä.
    Leivon tosi harvoin. Sämpylöitä on ehkä kaikista kivointa tehdä. Niissä kun ei tarvitse mitata mitään.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kakkuohjeesta, banaanikakun ohjetta olenkin kaivannut vaan laiska ollut etsimään.

    VastaaPoista
  7. Tämä tulikin ihan tarpeeseen, banaanikakkua olin himoinnut jo jonkin aikaa ja nyt testasin. Uunissa on vielä, joten mausta en voi sanoa mitään :)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  8. Banaani sopii hyvin kuivakakkuihin ja muffinsseihinkin! :) Viime kerralla vasta itse hoksasin, että banaanien soseutushan käy paljon näppärämmin sauvasekoittimella kuin haarukalla...

    VastaaPoista
  9. Ihania taas. Ja kiitti ohjeesta! Täytyy tehdä. :)

    VastaaPoista
  10. Iloisia kuvia! Teillä on ollut puuhakas sunnuntai.

    VastaaPoista
  11. Tunnustuksia on taas liikkeellä. Blogissamme olisi yksi Sinulle!

    VastaaPoista
  12. Löysin vasta blogisi ja tykkään kovasti! Haastetta luvassa mun blogissa... Käy kurkkaamassa!

    VastaaPoista
  13. Hei! Myöhästyneet kiitokset kommenteista ja tunnustuksista myös :) :)

    VastaaPoista
  14. Hei,Kokeilin tuota ohjetta - onko ohje ihan oikein? Ihan mahdotonta sitä oli KAATAA kakkuvuokaan, koska se oli niin paksua. Ihan lusikalla siirrettiin...
    Pitäisikö olla 2dl maitoa tai vettä?

    Hyväältä maistui kuitenkin

    VastaaPoista
  15. Hei anonyymi! Ohje on oikein, oikein tarkistin vielä. Riippuu tietysti ihan banaanien koostakin kuinka löysää taikinasta tulee, ja kuinka hienoksi banaanit on muussattu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei,
      Kiitos vastauksesta!

      En ollut vieressä katsomassa, kun mies ja tytär tekivät kakun (istuin olkkarissa), mutta ehkä banaanit eivät olleet tarpeeksi muussattu tai jauhomitat olivat vähän yli.
      Banaanit olivat ihan isohkoja - ellei sitten mennyt osa leipojan suuhun...?

      Mies on muuten ihan hyvä leipuri,
      tekee meillä kaikki täytekakut :-)

      Ja kakusta on enää pari palaa jäljellä, joten kyllä kelpasi joka tapauksessa.
      Mukavaa kevättä!

      Poista