keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kirjainpilvi


Persoonallisia ja kivoja t-paitoja ei ole aina helppo löytää. Mutta onneksi paitoja voi koristella itsekin! Kokeilin ensimmäistä kertaa t-paitatulostuspaperia. Tai mitä se nyt viralliselta nimeltään onkaan, enemmän se on sellaista muovikalvomaista materiaalia. Hyvin helppo ja nopea koristelutekniikka tämä sitten olikin. Tietokoneelta printataan kuva tälle hienolle erikoispaperille, leikataan kuva halutun kokoiseksi ja muotoiseksi, poistetaan suojapaperi takaa ja silitetään kuva paikalleen. Pakkauksessa oli viisi A4-arkkia, hinta oli muistaakseni n. 18 euroa. Kun printtailee pieniä kuvia, niin paketti riittää aika moneen paitaan. Tai kassiin, hameeseen, mihin nyt haluaakaan. Kuva tuntui tarttuvan paitaan hyvin. Nyt sitten vain jännityksellä odotan kuinka kuville käy kun paidat menevät pesukoneeseen... Toivottavasti eivät heti rapise pois.

Vaikeinta oli valita millaisia kuvia käyttäisi! Minulla ei ollut aikaa paljon, miehen synttärit lähestyivät ja paidat piti saada pian pakettiin. Päätin etsiä kuvat netistä ja löysinkin tällaisen mielenkiintoisen sivuston: graphicsfairy.blogspot.com. Sivustolle on kerätty vaikka mitä hauskoja ja kauniita vanhoja kuvia, ja ilmeisesti tosiaan sen verran vanhoja, että niitä on ok kopioida ja käyttää omissa projekteissa. Ainakin näin pienimuotoisesti. Valitsin linnuista tykkäävälle miehelle hauskan näin piirrät pöllön -kuvan, joka on vanhasta lastenkirjasta peräisin. Ompelin paitaan myös muutaman napin piristykseksi.


Toisen paidan halusin koristella kirjaimin, ajattelin että se sopisi innokkaalle lukijalle ja työkseenkin kirjainten parissa seikkailevalle miehelle. Leikkelin ja asettelin sitten paidan rinnukseen pilvimäisen kuvion kauniista vanhanaikaisista kirjaimista. Paidan helmaan silitin vielä pienen koristemerkin.


 Paidat tuntuvat olevan mieluisia, ja eipähän ainakaan kellään muulla ole samanlaisia :) Kokeilen koristelua varmasti vielä uudelleenkin. Ainakin tällaisina hillityn harmaina ja mustavalkoisina printit toimivat hyvin. Täytyy testata miltä näyttäisi joku tosi värikäs printti vaikka lapsen t-paidassa. Esimerkiksi jostakin lapsen omasta piirroksesta voisi saada aika mainion koristeen paitaan.

13 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköisiä!! Tuliko kaikkiin kuviin automaattisesti valkoinen pohja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tuo printtauspaperi/kalvo on tosiaan valkoista, ei läpinäkyvää. Tämä paperi oli tarkoitettu tummille kankaille, kaupassa näkyi olevan myös valkoisille t-paidoille tarkoitettua paperia. Mutta tällaista valkoista paperiahan voi tietysti leikata aika tarkasti kuvion muotoja pitkin, jos ei halua kauheasti valkoista mukaan. Tai tässäkin olisi voinut lisätä vaikka photoshopissa väriä noihin valitsemiini kuviin... Mahdollisuuksia on monia, tällä kertaa halusin tehdä tällaista aika hillittyä :)

   Poista
 2. Hienot, jotten vallan sanoisi tyylikkäät! Raportoi ihmeessä pesukestävyys, kiinnostaisi kuulla, miten toimivat pidemmällä aikavälillä.

  VastaaPoista
 3. Tyylikkäät lahjat! Kiitti linkkivinkistä. Taidanpa kokeilla samanlaista ideaa mieheni "kääkaivanliianpian" tuleville synttäreille :O)

  VastaaPoista
 4. Paidat on todella hienot. Erityisesti tykkaan pollopaidasta. Kuva on tosi kiva! :) En ole minakaan tata koskaan kokeillut. Voisi lisata tehtavien ja kokeiltavien listaan. :) Ja mina kanssa odottelen pesustaselviytymis raporttia.

  VastaaPoista
 5. Kivan näköisiä persoollisia paitoja tuo lapsen omasta piirrustuksesta kuulosti myös kivalta!

  VastaaPoista
 6. Kivalle näyttää! Me tehtiin joskus kangaskauppakassit hoitotädeille ja mummoille lahjaksi, niihin silittelin tytön piirtämän kuvan. Mutta pesunkestävyydestä ei kyllä itselläkään ole kokemusta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä, raportoin sitten kun ovat olleet jonkun aikaa käytössä :)

  VastaaPoista
 8. Ihana pöllöpaita!Minullakin on lipaston lootassa nuita tulostuspapereita,jospa nyt saisin tarpeellisen potkun niiden kokeilemiseen:)

  VastaaPoista