perjantai 15. kesäkuuta 2012

NiitylläTeki mieli virkata jotain iloista ja kevyttä. Pitsihattu sopii hyvin niityn ja aurinkoisen kesäpäivän väreihin. Lanka: sekalaista puuvillaa kaapin kätköistä, koukku: 3,5.

Muutama tahmea mäkitervakko kerättiin maljakkoonkin. Ja ostettiin torilta kesän ensimmäiset (ruotsalaiset) herneet.

23 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia, etenkin toi eka! Kesähatussa on täydelliset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niityllä oli mukavaa kuvailla ja seikkailla.

   Poista
 2. Ihana mössykkä! Sinä olet kyllä mestari noissa värimaailmoissa!

  Ostin muuten Ikeasta vihreää vahakangasta (ruudullista tosin) silmissäni tuo sinun pallokankaasi!

  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väreistä tuli minusta ja tytönkin mielestä kivat. Olin joskus aiemmin saanut siivouspuuskan ja lajitellut puuvillalankoja eri pusseihin, nyt oli hauskaa ottaa punasävyisten pussi esiin. Ikean vahakangas kuulostaa kivalta, täytyypä katsoa sitä itsekin seuraavalla kerralla! Iloisia kesäpäiviä sinnekin :)

   Poista
 3. Tosi kiva. Tosiaankin iloinen. Ihastuttavat värit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on ollut vähän käsityökyllästymistä, mutta nyt innostus ja tekemisen ilo tuntuu taas palailevan pikku hiljaa.

   Poista
 4. Voi kun sievä. Hienot raidat. Voikukka koristeena on piste iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, mietin ensin kaipaisiko hattu lisäkoristusta virkatusta kukasta tai vaikka napeista, mutta on niin värikäs ettei tuntunut kaipaavan mitään. Oikea kukka sopii siihen kyllä mainiosti, tyttö kokeili moniakin erilaisia.

   Poista
 5. Suloinen hattu ja voi kuinka ihana tuo ensimmainen kuva on! Niin kesainen kuin vain voi olla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niitylle oli tullut kesä, hiirenvirnoja ja perhosia ja kaikkea kaunista oli.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :) Olin tyytyväinen että lankapussista sattui löytymään hyvät värit!

   Poista
 7. Niin kesä! Miten minusta tuntuu, että en ehdi tähän Suomen kesään ollenkaan mukaan tänä vuonna. Haaveilen juhannuksesta maalla, toivottavasti se toteutuu. Tekisi mieli niityille ja järven rantaan. Tuo pitsihattu on aivan suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on ollut ihan samaa tunnetta, kaikki vihreys ja lämpö on tullut niin nopeasti. Toivottavasti pääset maalle, samaa suunnittelen vähän itsekin. Luonnon helmassa juhannuksessa on sitä oikeanlaista taikaa :)

   Poista
 8. Onpas iloinen hattu! Äiti teki miulle samanlaisia kun olin pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, tämä taitaa olla aika perinteinen malli. Tein tytölleni pitsihatun myös viime kesänä, sekin menee vielä päähän. No, hattuja tarvitaan aina ja monta...

   Poista
 9. Upeita kesätunnelma kuvia. Mun olisi tarkoutus virkata tuollaiset lieruhatut tytöille. osaatko yhtään kertoa kuinka usein levennät tuossa ihan alussa hattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tein hatun ilman ohjetta, sovittelin vain ahkeraan. Tein ensin lankalenkkialoituksen ja virkkasin renkaaseen (muistaakseni) kuusi silmukkaa. Toisella kerroksella virkkasin kaksi silmukkaa jokaiseen ensimmäisen kerroksen silmukkaan. Seuraavalla kerroksella virkkasin *1 ks, 2 ks samaan silmukkaan* koko kerroksen ajan. Sitten jätin lisäysten väliin kaksi silmukkaa, seuraavalla kerroksella kolme...

   Pian en enää laskenut lisäysten välejä, lisäilin muutamia silmukoita joka kerroksella suht tasaisin välimatkoin, niin että ympyrä säilyi hyvän muotoisena. Lisäykset kannattaa tehdä eri kerroksilla hiukan eri kohtiin, niin ei muodostu kulmia. Ympyrää kannattaa sovitella aika usein hatun saajan päälaelle, niin osaa arvioida milloin lisäykset voi lopettaa.

   Hatun lierissä aloitin sitten taas tietysti lisäykset uudelleen. Kivaa pitsireunusta saa kun virkkaa muutaman pylvään samaan silmukkaan ja hyppää pylväsryhmien välillä yhden tai parin silmukan yli.

   Poista
  2. kiitos ohjeesta.
   Taidan kokeilla millaisen saan aikaiseksi ;)

   Poista
 10. Oi, niin kaunis lakki!! Ihanan värikäs. Uusi lukija muuten ilmoittautuu =)

  VastaaPoista