lauantai 21. heinäkuuta 2012

Marianne ja mansikka










Ei päivää ilman mansikoita! Eilen leivoin tällaista kääretorttua:

Mariannen mansikkakääretorttu

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk (2 dl)vispikermaa
1 tlk (250 g)maitorahkaa
1 ps (150 g)Marianne crush -karamellirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 ps (à 500 g )mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita kohmeiset mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle.
Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Makoisaa oli! Itse käytin tietysti tuoreita mansikoita, mutta varmasti pakastetutkin sopivat hyvin. Jos ei sattuisi olemaan mansikoita, niin Marianne-täyte on hyvää ihan yksinäänkin. Resepti on alunperin Pirkka-lehdestä.

19 kommenttia:

  1. namskis, kun näyttää hyvältä! Kokeiluun, viikonpäästä perjantaina. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Mulla olis yks pussi tota murskattua mariannea mutta rahkaa en taalta saa. Resepti on kylla aivan mielettoman hyvan kuulloinen. Ei sinulla tai kenellakaan muulla olis ideaa milla rahkan voisi korvata? Ihania kuvia taas kerran! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hyvää viikonloppua myös sinne! Hmm, voisikohan rahkan tilalla kokeilla esim. tuorejuustoa... Tai voisihan täytteeseen lisätä myös paksua maustamatonta jogurttia, niin saisi vähän happamuutta. Toivottavasti löydät sopivan korvikkeen!

      Poista
    2. Kiitti kovasti vinkista Anna. Taidanpa kokeilla mita saan aikaseks. :D Se etta milloin kokeiluun ryhdyn onkin sitten eri asia. :) Toivottavasti siihen on mahdollisuus pian.

      Poista
  3. Voin niin kuvitella miten hyvää tuo on! Pitää varmaan joskus kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, kivan helppo ohje. Ja maku vain paranee, kun on ollut yön yli jääkaapissa :)

      Poista
  4. Vaikuttaa tosi hyvältä yhdistelmältä! Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tämä hupeni pöydästä nopeasti, pieni pala enää jäljellä :)

      Poista
  5. Hip hei, Peurankellosta täällä vinkkiä. Kyselemäsi lanka on Zauberballin Stärke6. Ainakin TiTiTyy myy, luulisin, että nettipuodissaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nopeasta vastauksesta, Peurankello :) Siniset sävyt ovat nyt houkutelleet.

      Poista
  6. Näyttääpä herkulle! En ikinä ole kokeillut noita kermarahkaseoksia. Pakko varmaan koklata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oli helppo ja nopea herkku :)

      Poista
  7. Nami :) Minäkin olen syönyt aika paljon mansikoita. Enimmäkseen sellaisenaan kyllä. Tykkään myös Marianneista. Tekisi mieli ottaa joskus kuvia Marianne-karkeista. Käärepaperit on kauniit ja tulee muistoja mieleen.

    Mahtavan ihania kuvasarjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mansikat on minustakin parhaita ihan sellaisenaan. Tuntuu että niitä pitää nyt syödä niin paljon kuin mahdollista, mansikka-aika on niin nopeasti ohi. Mariannet on kyllä kauniita, olen suunnitellut että tekisin punavalkoiset Marianne-villasukat :)

      Poista
  8. Nam! Minä olen reissun takia syönyt tänä kesänä ihan normaalia paljon vähemmän mansikoita. Melkein harmittaa. Nytkin vesi herahti kielelle, kun luin tuota ohjetta. Onneksi mies tekee tuolla iltapalaksi juuri jätskiä ja hedelmiä. Mansikoita ei ole, taaskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että ehdit vielä herkutella mansikoilla :) Jätski ja hedelmät kuulostaa kyllä herkulta myös.

      Poista
  9. Mä taidan tehdä tota kääräriä Niksun huomisille synttäreille. Oon ennenkin tehnyt Marianne täytteellä, mutta en oo mansikoita muistaakseni aiemmin laittanut. Se hyvä puoli on synttäreissä tähän aikaan vuodesta, kun pystyy hyödyntämään tuoreita marjoja. Vaikka miinuspuolena on sitten taas se, kun kaikki on lomilla ja vieraita pääsee vaan puolet kutsutuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, nyt on helppo keksiä tarjottavaa ja herkuteltavaa. Toiv. teillä oli kivat juhlat :)

      Poista