keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Pikku kirput

Kirppistely on kivaa sadepäivän puuhaa. Käytiin lasten kanssa tutustumassa kahteen uudehkoon kirppikseen täällä Tampereella, Mugulaan ja Peikonpesään. Mugula on Ilmarinkadulla keltaisen tornitalon alakerrassa, Peikonpesä Tammelantorin lähellä Väinölänkadulla. Aika lailla samoilla kulmilla siis kumpainenkin. Molemmat kirppikset ovat erikoistuneet lastenvaatteisiin, leluihin ja muihinkin lastentarvikkeisiin. Pääpaino tuntui olevan vauvojen ja taaperoiden jutuissa, mutta muutaman vaatteen löysin pienelle koululaisellekin. Löydettiin myös vanha Lego-kirja, joka innosti lapset pitkästä aikaa rakennuspuuhiin.

Ihan mukavia ja siistejä kirppiksiä, muutamia muitakin asiakkaita oli meidän lisäksi. Vierailen näissä varmaan silloin tällöin jatkossakin. Joissakin pöydissä hinnat olivat mielestäni turhan korkeita vaatteiden kuntoon nähden, mutta sellaistahan tietysti näkee kirppiksellä kuin kirppiksellä.

Harmi ettei näitä kirppiksiä ollut vielä silloin kun meidän lapset oli ihan pieniä... Mutta onhan meillä sentään tuo Helena-nukkevauva, jolle käyvät 50- ja 56-senttiset vaatteet vallan mainiosti :)

14 kommenttia:

 1. Minulta on nuo kirpputorit viellä katsastamatta. Mitkä on sun lemppari kirpputoreja tampereella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat mielestäni tutustumisen arvoisia kirppiksiä, ja samallahan voi käydä vaikka torilla ja Emil Aaltosen puistossa :)

   Lempparikirppikseni Tampereella on Bonus-kirppis Itsenäisyydenkadulla, sieltä on löytynyt tosi paljon vaatteita itselle ja lapsille ja kaikenlaista muutakin. Ruuhka-aikaan Bonus on tosin aika ahdas, ja välillä jonot ovat pitkät. Mutta oikein hyvä kirppis kuitenkin! Käyn melko usein myös Radiokirppiksellä ja Näsilinnankadun Fidalla. Salsa-kirppis Nekalassa (Ajokinkuja 4) oli myös mielenkiintoinen, mummojen pöydistä teki välillä halpoja löytöjä. Salsa on valitettavasti lopettanut, mutta samassa paikassa aloittaa kirpputori Silinteri heti elokuun alussa. Sitä odotan mielenkiinnolla :) Pelastusarmeijalla on iso kirppis Itsenäisyydenkadulla, sielläkin tulee käytyä silloin tällöin. Tässäpä taisi olla suosikit Tampereella, käyn melko säännöllisesti myös vanhan kotikaupunkini Hämeenlinnan kirppiksillä. Ja hyviä kirppisvinkkejä otan aina mieluusti vastaan :)

   Poista
 2. Tekisi taas niin mieli kirppikselle. Olisi kiva päästä kiertelee joku kerta ihan kaikessa rauhassa. Pitääkin pitää silmät auki kirppiksillä että jos pientä vauvanvaatetta tosiaan löytyisi tyttöjen nukeille :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä kirppiskierros omassa rauhassa on ihan parasta :) Toivottavasti se onnistuu sulta pian! Ihan pikkuisten vauvojen vaatteet ovat tosiaan hyviä vaatteita tuollaiselle hiukan isommalle vauvanukelle, ja vauvan vaatteitahan on kirppiksillä ihan hirmuisen paljon tarjolla.

   Poista
 3. Lapseni kasvoivat jo.
  Radiokirppikseltä löytävät teinivaatteita.
  Minä kävin tänään uudessa lankakaupassa,
  Kerässä. Tykkäsin kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kerän ajattelin itsekin katsastaa, vaikuttaa olevan tyylikäs ja kaunis kauppa. Radiokirppis onkin oivallinen vaatekirppis. Itse olen ostanut sieltä myös aika paljon lehtiä :)

   Poista
 4. Ihania värejä kuvissa! Itsekin joskus aina kirputtelen nukelle vauvanvaatteita, kun sattuu ihania kuoseja vastaan. Pieniä vaatteita ei voi vastustaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttöni lempileluja ovat tällä hetkellä vauvanuket ja äidistäkin on kyllä hauskaa suunnitella niille asuja :) Voisin virkatakin niille taas jotain.

   Poista
 5. Kiitti kirpparivinkeistä. Tampereella en osaakaan vasta kuin yhdelle kirpparille ja tykkään kierrellä niissä. Nämä paikat lisää mielellään listaani!

  VastaaPoista
 6. Minua harmittaa, kun tuollaiselle 10-vuotiaalle ei enää mitenkään meinaa löytää vaatteita kirppareilta. Joskus käy tuuri, mutta aika harvoin niitä on tarjolla. Kirppistely kun on meidänkin ihan suosikkiharrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja etenkin juuri 10 v. pojille on haastavaa löytää siistejä vaatteita kirppiksiltä. Kun ahkerasti kiertää, niin aina joskus jotain ilahduttavaakin löytää. Äskettäin tarttui mukaan esim. hieno jalkapallopaita pojalle.

   Poista
 7. Ihania värikkäitä löytöjä! Ja kirppistely on tosiaankin mukavaa sadepäivän puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, värit ja kirppikset ovat parasta sadepäivän piristystä :)

   Poista