sunnuntai 26. elokuuta 2012

Aten raitatakkiPitkäripsinen Atte-vauva muutti meille jokin aika sitten, ja voi kuinka kesäisissä vaatteissa. Olihan sille neulottava ja virkattava jotain lämmintä syystuuliin ja talvipakkasille. Katsoin raitatakkiin vähän mallia vanhasta nukenvaatekirjasta, josta kirjoittelinkin jo aiemmin.  Aika paljon sain lopulta muokata ohjetta, että takki mahtui Aten pullean vatsan ympäri, mutta ihan hyvä siitä lopulta tuli! Ja tulipahan harjoiteltua taas raglankavennuksiakin.


19 kommenttia:

 1. Ihana! Meilla aitini on se joka on varkannyt nukenvaatteita neuloen. On tullut mekkoa, paitaa, hattua, tossua kaulaliinaa ja vyota. Kohta Atte tarvitsee talvivarustuksen. ;-P Ja sitten tulee tilaus juhlavaatteista jne jne jne. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talvihaalarista on jo ollut puhetta :) Minusta on ihanaa tehdä nukenvaatteita, valmistuvatkin niin nopeaan.

   Poista
 2. Suloinen takki ja myssy Atella! Samaa täytyy sanoa kuin edellinen kommentoija, että myös meillä äitini on se joka ehtii neuloa/virkata nukeille. Aina kun näkee näitä kuvia, tulee melkein huono omatunto, etten juuri ole nukenvaatteita tehnyt. Mutta hyvää sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin tämä nukenvaateinnostus on aika uusi harrastus. En ollut itse kovin innokas nukeilla leikkijä lapsena, mutta nyt tyttöni innostus on tarttunut minuunkin. Ja ainahan vaatteita voi ostaa valmiinakin, jos ei itse tule tehtyä...Isommalle nukelle ihan oikeita vauvan tamineita löytyy kirppikseltä halvalla, ollaan niitäkin innostuttu keräilemään viime aikoina :)

   Poista
 3. Onpas Atte-nukke komea nutussaan! Neuloin vähän aikaa sitten tyttäreni Lotta-nukelle säärystimet ja pipon. Säärystimiä hän kuulemma erityisesti tarvitsi...

  Onpa kaunis mekko / hame ekassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuken säärystimet onkin kiva idea, painetaan mieleen :) Hame on kirppislöytö kesältä, tykkään itsekin noista kuvioista ja merellisistä väreistä.

   Poista
 4. Suloinen Atte uusissa vaatteissaan. Meillä ei ikinä ole innostuttu nukeista eikä barbeista. Niille olisi kyllä kiva neuloa.
  Blogistani löytyy sinulle tunnustus :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tunnustuksesta :) Tyttöni ei ole ainakaan vielä ollut kiinnostunut barbeista, minulla olisi kyllä nillekin kivoja vaateohjeita olemassa...

   Poista
 5. Kyllä Atte-vauva näyttää tyytyväiseltä - hieno takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen tyytyväinen että sain takin väkerrettyä, nuo vanhat ohjeet ovat välillä aika ylimalkaisia... Ja langoistakaan ei oikein tiedä, että millaisia ovat olleet alunperin.

   Poista
 6. Minä tein pienempänä paljon nukenvaatteita, ommellen tosin. Äitini tuumi silloin että minusta olisi pitänyt tulla vaatesuunnittelija. Ehkäpä ;)

  Suloinen on kyllä Aten villatakki. Minulla syyhyttää alkaa kutoa jotain, kun tietäisi mitä.. vaikea valinta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nukenvaatteiden ompelukin olisi varmasti kivaa, esim. siinä suositussa Mekkotehdas-kirjassa on ihania mekkoja nukeillekin. Minä tykkäsin itse suunnitella pienenä paperinukeille vaatteita :)

   Poista
 7. Sympaattinen setti, kyllä Aten nyt kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, takki on ollut kyllä jo monta kertaa päällä :)

   Poista
 8. Ihanat tamineet :) Takuulla nyt mukavaa Attea hoitaa. Kivalta näyttää myös tuo vanha nukenvaatekirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meinasi tulla matkan varrella vähän jo uskonpuute tuon takin kanssa, mutta sainpahan valmiiksi ja pakettiin ajoissa. Tuossa nukenvaatekirjassa on tosiaan monia hauskoja ohjeita. Isoäidinneliöistä koottu jakku olisi ainakin kiva ja helppo tehdä!

   Poista
 9. Kivoja kuvia taas. Ja kiva Atte-nukke uusissa vaatteissaan.

  Sinulle on tunnustus blogissani (ihanhyvaelama.blogspot.fi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tunnustuksesta :) Juu, Atte on ollut tykätty. Kiva että on nyt poikanukkekin, tyttöjä meillä onkin jo monta.

   Poista
 10. heippa hei, en löytänyt sähköpostiasi, laitaisitko minulle viestiä kun ennätät ilonapietilainen@suomi24.fi.
  Terkuin,
  Ilona

  VastaaPoista