maanantai 13. elokuuta 2012

SinilippisHaaveilen opettelevani ompelemaan. Yhden pienen harjoitustyön tässä jo teinkin, lippiksen tytölle. Ohjeet löytyivät Elsebeth Gyntherin kirjasta "Ompele lapselle, vaatteet 5-12 -vuotiaalle". Olen maininnut sen täällä ennenkin, mahtava opus! Alunperin tanskalainen kirja, vuodelta 1979. Havainnolliset ohjeet, monia kivoja malleja. Suosittelen lämpimästi!

Lippiksen kankaan sain vanhasta tyynyliinasta, sopivan väristä kanttinauhaakin sattui olemaan laatikossa. Lopuksi virkkasin vielä pienen kukan koristeeksi. Seuraava lippis on jo suunnitteilla, tekisi mieli kokeilla miten vuorikankaan ompelu sujuisi.

14 kommenttia:

 1. Todella kaunis lippis. Kuulostaa ihan mahtavalle tuollainen kirja.

  VastaaPoista
 2. Voi kun söpö lippis, varmasti tyttönen tykkää!

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia taas kerran! :) T. Anna

  VastaaPoista
 4. Söpö lippis! Elsebeth rulettaa! Multakin löytyy hänen oppaansa :)

  VastaaPoista
 5. Ihana lippis! Minäkin haaveilen ompelemisen opettelusta, mutta jotenkin kynnys aloittaa on niin korkea. Ehkä joku päivä sitten:)

  VastaaPoista
 6. Muistelen muuallakin tuota kirjaa hypetetyn. Taitaa olla aikalailla kiven alla? Ikähaarukka on kiva. Isommat lapset tuntuvat putoavan ainakin neuleohjeiden suhteen matkasta aika tehokkaasti, vauvoille ja taaperoille kyllä löytyy ohjeita, ja sit aikuisille. Ompelujutuissa ainakin Ottobressä onneksi on paljon isompienkin lasten juttuja. Pitäis vaan opetella ompelemaan.

  VastaaPoista
 7. Kiva lippis. Mulla on tuosta samaisesta jo pojalle kangas leikattuna, piti tehdä ennen meidän reissua.. mutta vielä tekemättä.

  VastaaPoista
 8. Miten suloinen! Anna menna vaan sen vuorikankaan kanssa. :) Hyva siita tulee. Ja kokeilemalla oppii (tai sitten saa nokilleen niin kuin mina taskujen kanssa ;-P).

  VastaaPoista
 9. Kiva lippis! Tsemppiä ompelukoneen kanssa :O)

  VastaaPoista
 10. Voi että, hieno! Mulla on nyt ompeluharjoitukset olleet tauolla. Täytyypä taas palailla niihin.

  Voi kun tekis mieli selailla tuota kirjaa :)

  VastaaPoista
 11. Hieno lippis tuli. :) Kirja näyttää mielenkiintoiselta, ja kuvat on taas ihanan kesäisiä. Matto on huippukauniin värinen. Opettele reippaasti vaan, kokeilet kaikkea, se käy nopsaan kun osaat tehdä käsillä jo valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 12. Lämpimät (ja vähän myöhästyneet) kiitokset kommenteistanne!

  Tuo ompelukirja näkyy olevan kirjastossakin ainakin Tampereella.

  VastaaPoista