maanantai 15. lokakuuta 2012

Pikkulämpimät


Puistonpenkin vieressä huomattiin tämä pieni otus. En tiedä mistä kummasta se oli siihen hypännyt.


Ihana keltainen lehtimatto. Koirankakkaa kannattaa tosin varoa...


Olen ihastunut villaisiin pantoihin, oivallisia syysasusteita. Ja hyvin helppoja ja nopeita tehdä, sopiva pätkä ainaoikeaa, sitten lyhyet sivut ommellaan yhteen. Sauman ympärille tykkään neuloa oman pienen renkaan. Kun lanka on ihanaa, ei muuta tarvitakaan. Dropsin Nepalia käytin tässä.
 


Beckham ehti poseeraamaan aamulla pikaisesti ennen kuin lähti kouluun. Uusi kauluri hänellä.


Ylemmissä kuvissa kaulurin syysvärit näkyvät oikein, tässä kuvassa näkyy kaulurin idea.

Ensin 72 silmukkaa, pyöröpuikot nro 5,5, 2 o, 2 n noin 16 cm. Sitten vaihdoin pidempiin pyöröpuikkoihin nro 6 ja lisäsin jokaiseen oikeaan raitaan 1 s. Seuraavalla kerroksella lisäsin jokaiseen nurjaan raitaan 1 s. Toistin samanlaiset lisäykset parin kerroksen päästä vielä uudestaan. Sitten vain sopiva pätkä 4 o, 4 n.

Ohje on mukailtu Sanna Vatasen mainiosta ohjeesta, alkuperäinen versio löytyy Hyvän olon neuleet -kirjasta. Simppeli ohje, jota olen käyttänyt ennenkin, helppo tehdä kauluri niin lapselle kuin aikuisellekin. Lanka on Novitan Viiviä, mukavaa samettimaista lankaa, vaikka onkin 100 % akryyliä. Eipähän kutita ainakaan. Oranssi lanka on villaa ja vieläpä kasvivärjättyä.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Lahjoja

Synttärilahja armaalle 35 v. pikkusiskolleni: patalaput/pannunaluset eko-ontelokuteesta. Ostin kuteen Taito Shopista Tampereelta. Virkkasin koukulla 10 ensin 16 ketjusilmukkaa, sitten kiinteitä silmukoita. Tuli mukavan paksut ja napakat laput. Ontelokude olikin minulle uusi tuttavuus, miellyttävää virkattavaa tuntui olevan, kun löysin sopivan koukkukoon muutamien kokeilujen jälkeen. Kudetta jäi n. kilon vyyhdistä vielä paljon, täytyy kehitellä siitä jotain kivaa. Paketissa oli näiden lappujen lisäksi pellavapyyhe.
Ja synttärilahja armaalle 32 v. pikkuveljelleni: pussillinen lakuja ja ruutulapaset 7 Veljestä Nostalgia -langasta. Nopeatekoinen ja kiva malli, ohje löytyy äskettäin ilmestyneestä 7 Veljestä -40 v. juhlalehdestä. Tuo Nostalgia-lanka on kivan näköistä, mutta ei mitään hirmu ihanaa neulottavaa. Vähän sellaista nitisevää ja natisevaa. Samaa lapasmallia voisikin kokeilla jollain muulla langalla.

Kiitokset vielä kaikille peittoa kommentoineille! Se onkin ollut ahkerassa käytössä. Ja uusikin peitto on tekeillä... Niitä kun tarvitaan aina. Mutta siitä lisää sitten joskus toiste :)

maanantai 1. lokakuuta 2012

Iloiset neliöt

Tarkistin äsken blogiarkistosta, että toukokuussa 2011 sen aloitin. Viime viikonloppuna sen viimein lopetin, nimittäin tuon iloisen värisen isoäidinneliöpeiton! Jee! Välillä neliöt olivat ihan unohduksissa kaapin perukoilla, mutta nyt syksyn tullen innostuin taas.

Pohdiskelin miten yhdistäisin neliöt, sitten löysin ohjeen kätevään siksakvirkkaukseen. Kiinteä silmukka yhteen reunaan, väliin kaksi ketjusilmukkaa, sitten kiinteä silmukka toiseen reunaan. Tätä liitosta on helppo muunnella, väliin voi virkata vaikka vain yhden ketjusilmukan. Tosiaankin oikein mukava ja nopea tapa yhdistää neliöt, liitos on kivan ilmava ja pitsimäinen. Ja leveä, peittoon tulee useampia senttejä lisää pituutta tällä systeemillä.

Melody Griffithsin kirja Virkkaa värikästä : 25 pikku peittoa ja liinaa tietää kertoa tästä siksak-liitoksesta ja muistakin systeemeistä lisää.


Mitähän vielä kertoisin peitosta... Koukku oli 4, lankana taas vaikka mitä villaa. Tykkään erityisesti neliöistä joihin olen käyttänyt kasvivärjättyjä lankoja. Reunukseen virkkasin ikisuosikkini piparkakkureunuksen. Peitto on yllättävän painava ja ihanan lämmin. Ja pääsi heti käyttöön, kuten kuvista näkyy :)

Mukavaa ja omenan tuoksuista lokakuun alkua!