maanantai 7. tammikuuta 2013

Tilkkuillen

Aloitin käsityövuoden itselleni ihan uudella jutulla, nimittäin tilkkutöillä. Ensimmäinen kokeiluni oli pieni ja helppotekoinen tyyny, toiselta puolelta tilkuilla raidoitettu, toiselta ihan vaan kukallinen. Tyyny sopisi hyvin korituoliin vehreään puutarhaan, mutta on se mukavan näköinen täällä sisälläkin.

Leikkelin tyynyyn tilkkuja ainakin vanhasta pussilakanasta, essusta, mekosta ja kauluspaidasta. Olen keräillyt kivoja kankaita kirppiksiltä aika isot varastot. Haaveilen jo tilkkupeitosta... Se voisi olla vähän vinksin vonksin huvikumpumainen, iloinen ja värikäs.

Innoitusta tilkkutöihin katselin näistä parista vanhasta kirjasesta, taitavat olla 70-luvulta. Hauskoja ideoita niissä onkin, tässä muutamia esimerkkejä:

Norsutyyny ja tilkkukoira nyt ainakin pitäisi ommella omallekin sohvalle!

11 kommenttia:

 1. Onpas ihanaa väri-ilottelua harmaaseen iltapäivään! Minäkin tykkään huvikumpumaisesta tilkkutyylistä, sopii mullekin loistavasti. Ei tarvitse niin asetella kulmia kohdilleen!

  VastaaPoista
 2. Ihanan värikästä! Fanttityyny on kyllä paras. :)

  VastaaPoista
 3. Just tuollaista väri-ilottelua tarvitaan! Mullakin on tuo takimmainen opuskirjanen. Mukava aloitus vuodelle tuo tyynysi!

  VastaaPoista
 4. Tilkkukoira sopisi niskatyynyksi meidänkin sohvalle. Kaunis tyynynpäälisestä tuli ja ihania kangaslöytöjä olet tehnyt :O) Värikkäästä tyynystä kumpuaa iloinen mieli.

  VastaaPoista
 5. Ihania tilkkutöitä! Minulla juuri leikkaaminen menossa peittoon. Saas nähdä lopputulosta, en ole aiemmin tehnyt, mutta ei minua haittaa jos ei saumat ole just kohdillaan..
  PS: Tuo kukikas vihreä kangas: näyttää niin tutulle, meillä on semmoiset vihreä ja lohenpunainset pussilakanat. Ostin joskus kirpparilta ja ne ovat ihanan pehmeät.

  VastaaPoista
 6. Mielelläni istahtaisin tuon tyynyn kera korituoliin omenapuun alle :)

  Tilkkutöistä minäkin haaveilen. Ei tunnu vaikealta, saumat saa minun puolesta mennä niin kuin osuvat. Mahdollisuuksia on rajattomasti ja voi käyttää kierrätysmateriaaleja. Itselläni ainoa hankaluus on tilan puute. Olis ihanaa jos olisi kunnolla tilaa kankaiden levittelyä varten...

  Hauskoja ideoita. Tilkkuryijy on hieno!

  VastaaPoista
 7. Ihan herkkuja kaikki! Mä haaveilen tilkkutöistä, pitäisi vaan löytää se aika niille. Kankaita on kaappi väärällään.

  VastaaPoista
 8. Muistan ommelleeni ala-asteikäisenä tuollaisen tilkkukäärmeen. Oli hauskaa ja helppoa puuhaa, ja käärmeestä tuli ihana. Se taitaa vieläkin olla tallessa vanhempieni luona :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikästä! Nuo kankaat <3 Jos olisi vähän sopivampi luonne (pidempi pinna) niin tekisin tilkkutöitä.
  - Suvi

  VastaaPoista
 10. Hiukkasen myöhästyneet kiitokset teille kaikille kommenteista :)

  Olen nyt innostunut tutkimaan tilkkutyö- ja ompeluohjeita muutenkin, kaikenlaista ihanaa olisi mitä houkuttaisi kokeilla... Katsotaan mitä saan aikaiseksi! Ompeluhommiin pitää aina olla hiukan enemmän aikaa ja tilaa kuin vaikka virkkaukseen.

  Tuo tyynyn taustapuolen vihreä kukkakangas on ihan lempparini, ja sitä jäi onneksi vielä. Se on ollut vauvan pussilakana entisessä elämässään.

  VastaaPoista