maanantai 18. helmikuuta 2013

Siniharmaata


 

 

Neulekoneella väkerretty villatakki on valmis ja ollut jo koekäytössäkin! Väriksi valikoitui vaihteeksi lempeän harmaata ja sinistä, ihastuttiin tytön kanssa tähän yhdistelmään kovasti. Nappeihin laitoin pieniä väripilkahduksia lisää. Takin reunukset ja taskut on virkattu. Neulekone on kyllä ihana ja nopea apulainen, kun pitää tehdä tällaisia isompia ja "tylsästi" yksivärisiä kappaleita. Virkkauksin, kirjailuin ja napein voi  valmiiseen työhön sitten lisäillä vaikka mitä yksityiskohtia. Luulenpa, että käytän konetta etenkin tällaisiin projekteihin.

Neulekoneeni opaskirjassa ei harmillisesti ole ohjeita vaatteisiin, ainoastaan perusvillapaidan teko on neuvottu. Täytyy siis soveltaa ja laskea kerrosmäärät itse. Katselin lehdistä ohjeita mahdollisimman helppoon käsinneulottuun villatakkiin, tein koetilkkuja, mittailin tiheyksiä ja laskin kerrosmääriä. Olin iloisesti yllättynyt, kun takista tulikin juuri hyvän kokoinen. Hienosäätöä takissa toki riittäisi siellä sun täällä, mutta tässä vaiheessa sitä on tyytyväinen jo siihen, että saa jotain käyttökelpoista aikaiseksi. Koneella tehdyn neuloksen nurja puolikin on muuten tosi kaunis, sen voisi joskus jättää päällepäin.
Kun neuleen ottaa irti koneesta, se on ihan käppyräinen ja se pitää venytellä oikeaan muotoonsa. Tämänkin villatakin helmat olivat itsepäisiä ja pyrkivät rullautumaan reunuksen virkkauksen jälkeenkin. Kunnon höyrytys silitysraudalla sai ne kuitenkin kesyyntymään. Lanka on Nalle-lankaa, edullisena lankana oivallista harjoitustöihin. Ja pehmeneehän se käytössä... Seuraavaksi voisin kuitenkin kokeilla jonkun keväisen koneneulomuksen tekoa pehmeästä puuvillasta. Ja neulon ja virkkailen edelleen koko ajan myös käsin, juttua niistäkin pian!

P.s. Kuvissa myös ilahduttava kirppislöytö: aidot Reinot 2,5 eurolla. Haluaisin itsellekin :)

28 kommenttia:

 1. Hyvin onnistunut takki, kauniin rauhalliset värit! Puuvilla on muuten paljon "vaikeampaa" koneneuloa, se kun ei juuri jousta toisin kuin villa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on hyvä rauhoittua :) Ahaa, hyvä tietää puuvillasta... Jatkan testailuja! Lankaahan voisi myös vahata parafiinilla, niin se neuloutuu helpommin. Sitäkin voisi testata. Nalle-lanka kulki koneessa kyllä hyvin ihan sellaisenaan ilman vahauksia.

   Poista
 2. Oi - tuo neulekone olisi paikallaan just noissa isoissa yksivärisissä pinnoissa ... Tosi kaunis takki ja ihana taskuidea - laitoin heti muistiin. ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Olen aivan ihastunut tuohon taskuideaan, se on niin helppo ja nopea. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 3. Suloisuus tuo takki. Värit ovat hyvät! Napit ja tasku ihana lisä. Isoäidinneliöitä taskuina, ihanaa! Täytyy laittaa joskus itsekin! Kiitti vinkistä. :) Upea kirppislöytö! Ostin joskus joka lapselle reinot, mutta ne eivät pidä niitä. :/ Täytyy varmaan joskus laittaa myyntiin.. :) Pidän kyllä sitkeesti niin kauan kun mahtuvat lapsille, siinä toivossa että jos ne menisivätkin jalkoihin... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että Reinot pääsevät jalkaan teilläkin vielä :)

   Poista
 4. Onpa hieno takki ja hyvinhan tuo onnistui. Kivat varit. :) Ihania maanatai kuvia. Joskos taallakin tama paiva lahtis kayntiin (nyt klo 6.45 aamulla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :) Ja mukavia päiviä sinnekin!

   Poista
 5. Mahtava lopputulos! Tosiaan kokonaisuutta saa piristettyä napeilla ja muilla kivoilla yksityiskohdilla. Nuttu on kaunis ja sopii erittäin hyvin esim. kuvassa näkyvien vaaleanpunaisten yksityiskohtien kaveriksi. Hurmaava! :)
  Hyvä kirppislöytökin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Vaaleanpunaista meillä riittää... Harmaa ja sininen näyttääkin just siksi vaihteeksi tosi raikkaalta. Ja sopii minustakin kivasti vaalenapunaisten kaveriksi!

   Poista
 6. Hei, terveiset Pohjoisesta, eksyin sattumalta sivuillesi ja siinähän vierähti pitkä tovi. Upeat sivut ja vielä upeammat käsityöt :)
  (nyt on sivut suosikeissa joten voin käydä uudelleen)

  pailakka@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitoksia paljon :) Ja tervetuloa seurailemaan!

   Poista
 7. Juurikin kone sopii tekemään yksiväristä tasoa! Taiteilija koristelee sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeluhommat on kyllä tässä se hauskin osuus :)

   Poista
 8. Hei, minkä kokoiset jalat sinulla on? Mulla on lahjaksi saadut vaaleanpunaiset Reinot kokoa 38. Ihan pikkuisen naftit mulle. Saat ne, jos ovat hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, epäsopivat lahjat on kyllä harmillinen juttu! Mutta jos et löydä niille ketään muita ottajia, niin laita talteen, 38 on yleensä mulle hyvä... :)

   Poista
 9. Ihana väriyhdistelmä - taisit mieltymykseni tietääkin :) Tyylikäs ja lämpöinen takki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin alkanut tykätä myös tällaisista rauhallisemmista sävyistä. Nuorempana mulla oli kyllä paljon sinisiä vaatteita, mutta nyt on ollut pitkä punainen kausi :)

   Poista
 10. Ihanat värit ja yksityiskohdat! Virkatut reunukset sekä isoäidinneliötaskut laitoin korvan taakse jotakin tulevaisuuden projektia varten, kiitos inspiraatiosta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Isoäidinneliöt on tosiaan monikäyttöisiä!

   Poista
 11. Ihastuttava tyttömäinen takki, virkatut taskut ja värikkäät napit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle :) Ehkä teen tämän tyylisen takin joskus itsellekin, katsotaan...

   Poista
 12. Söpö tuli! Minäkin sain miehen mummulta neulekoneen. En ole uskaltanut vielä opetella sen käyttöä. Nostan hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuntui aluksi etten osaa mitään. Mutta kannattaa vaan kokeilla rohkeasti ja aloittaa ihan yksinkertaisilla jutuilla. Kirjastostakin voi löytyä hyviä oppaita, joissa on neuvottu kaikki alusta alkaen. Tsemppiä :)

   Poista
 13. Yksi sana riittää tällä kertaa: ihana <3

  VastaaPoista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Täytyykin pian taas neuloa tai virkata jotain sinistä :)

   Poista