keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sukkasillaan


Pitkinä pyhinä oli aikaa istua neulekoneellakin. Tällä kertaa syntyi sukkia. Kiitos vielä ohjeesta Taitavalle tytölle, siitä oli paljon apua :)

Sukka näyttää vähän omituiselta, kun se irrotetaan koneesta. Kantapäätä ja varpaita varten on tuollaiset pussukat. Kun sukan kärkiosa on silmukoitu umpeen, se alkaakin heti näyttää sukkamaisemmalta. Koneellani ei voi tehdä pyöröneuletta, joten sivulle jää sauma. Se ommellaan mahdollisimman litteästi. Lopuksi neuloin vielä joustimen ihan sukkapuikoilla.

Näppärä ja nopsa projekti kaiken kaikkiaan, vaikka viimeistely onkin tehtävä käsin. Ainoa miinus tässä on tuo pitkä sivusauma. En ole kovin kärsivällinen ompelija ja mieluusti hurauttaisin kaikki saumat nopeasti. Ihan litteää saumaa en nytkään saanut aikaiseksi, mutta harjoitukset jatkuvat... Ja plussaa on se, että sauma jää tosiaan sivuun, se ei paina jalkaa eikä tunnu häiritsevältä kengänkään kanssa. Etenkin kun sukat laittaa jalkaan niin päin, että sauma on jalan ulkosyrjällä. Sukat ovat siis peilikuvat.Puolensa käsin ja koneella tehdyssä, varmaan tulee jatkossa tehtyä sukkia molemmilla tavoilla.
Pääsiäisenä leivottiin rahkapiirakkaa, mutta sopiihan se ihan muuten vaan kevätpiirakaksikin. Aprikoosimarmeladi antoi sille raikkaan säväyksen. Ohje on Yhteishyvän ja löytyy täältä.

13 kommenttia:

 1. Ihanat värit sukissa! Tuo saumojen ompelu on kyllä kenkkua. Parissa pikkujutussa olen ommellut saumat vauhdilla, mutta silti jää vähän kaihertamaan, että olis ne kauniimminkin voinut tehdä. Pitäis googletella joku näppärä tekniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sukat ovat osoittautuneet sangen käyttökelpoisiksi, poika on niitä monena päivänä jo tykännyt pitää. Totta, saumajuttuja voisi tutkia, varmaan löytyisi hyviä niksejä...

   Poista
 2. Ihanan värikkäitä kuvia taas! Minä niin tykkään nuista tyttösi iloisista piirustuksista! Siistit sukat olet tehnyt koneellasi. Tuli tuosta sivusaumasta mieleen, että käsinkin neulottuihin sukkiin neuvotaan tekemään värinvaihtokohdat sivuun. Etteivät nekään painaisi jalkapohjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, nuo kuvitukset sopivat tänne hyvin, ja kiva että niitä saa samalla vähän tallennettua. Vaikka toki keräilen niitä laatikkoon muutenkin. Joo, tuo värinvaihtojuttu on hyvä niksi.

   Poista
 3. Kiva sukat! Ja miten monta tapaa löytyykään tehdä pari sukkia. :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs on suloiset sukat! Ajatella, että niitäkin voi tehdä neulekoneella... ihmettelee käsityötumpelo mummu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, koneesta onkin ollut mulle yllättävän paljon iloa!

   Poista
 5. Enpäs ole tiennyt, että sukkiakin voi neuloa neulekoneella. No, en ole muutenkaan mitenkkän perehtynyt kapineeseen.

  Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sukan teko olikin yllättävän helppoa.

   Poista
 6. No enpä miekään ole ajatellut, että sukkia vois neulekoneella tehdä. Hauska olis joskus ylipäätään kokeilla koko konetta.
  Ja rahkapiirakka on nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja helppo piirakkaohje oli, suosittelen jos rahkaa alkaa tehdä mieli. Tykkään muutenkin kovasti noista yhteishyvän ohjeista, hyviä ja helppoja :)

   Poista
 7. ole hyvä :)! kiva nähdä valmiit sukat :)<3

  VastaaPoista