torstai 16. toukokuuta 2013

Afrikkalaista
Olen ihaillut afrikkalaisia kukkia pitkin nettiä, vihdoin sain virkkailtua niitä itsekin. Kodin Kuvalehden sivulta löytyy hyvä ohje. Nämä kukat ovat ehkä vähän vaivalloisempia väkertää kuin vaikka isoäidin neliöt, mutta toisaalta hyvin koukuttavia. On aina hauska nähdä millainen kukasta tuleekaan. Kaivoin kaapista suunnilleen saman vahvuisia puuvillalankoja, koukulle 3,5 sopivia. Seassa taitaa olla myös bambulankaa.

Kukkapeitto olisi kyllä hieno... Suunnittelin, että voisin ommella paloista ensin pitkiä nauhoja, ehkä 14 kukan pituisia. Nauhoista voisi sitten lopuksi koota peiton. Toivon mukaan :) Urakka ei tunnu niin isolta, kun sen jakaa pienempiin projekteihin.

18 kommenttia:

 1. Kauniita kukkasia. Noista väreistä tulisi aika upea peitto. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat:) Ja ihanat värit olet valinnut! Näitä täytyykin varmaan kokeilla...

  VastaaPoista
 3. Kauniita tosiaan! Ensin nukenpeitto, sitten vauvanpeitto ja ehkä joku päivä ihan torkkupeitto! Tekemistä riittää! Näillä voisi tosin koristella hamosia yms. yksinäänkin.

  VastaaPoista
 4. Onpa ihania nuo kukat. Itse olen miettinyt kanssa niiden varkkaamista mutta jotenkin tuntuu etta tekemista ja kaikkea muuta on niin paljon ettei kaikeen yksinkertaisesti taivu. Eli saavat valitettavasti odottaa vielakin.

  VastaaPoista
 5. Oi mitä karkkeja! Ja hyvää kärsivällisyysharjoittelua tuo palasista peitoksi -projekti :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita virkkuukukkasia ja ihania kevätkuvia. Mitä elämä olisi ilman vuodenaikojen vaihtelua!

  VastaaPoista
 7. Ihania karkkeja!
  Itsekin istuskelin äsken ilta-auringossa virkkailemassa kukkasia. Oma projekti on vähän jäänyt taas vähemmälle. Vaikka kun alkaa virkkaamaan, niin kummasti koukuttuu :)

  VastaaPoista
 8. Olisiko se niin, että kaikilla meillä on valmiina, vaiheessa tai suunnitteilla afrikkalaiset kukat -projekti. :) Itsellä vielä suunnitteilla. Sinun kukistasi tulee kyllä hienoja.

  VastaaPoista
 9. Minä pitäydyn toistaiseksi niissä isoäidinneliöissä. Tuollainen projekti pitää tosiaan jakaa pienempiin osaprojekteihin. Ja myös pidemmälle ajalle - näemmä. Vuosi sitten aloittamani isoäidinneliöprojekti on yhä tekeillä... josko sen ensi vuonna tekisi loppuun?

  VastaaPoista
 10. Ihanat värit kukkasissasi - itsekin afrikkalaisiin koukuttuneena ... ;o)

  VastaaPoista
 11. Kauniita! Ihanasti yhdistelty värejä.

  VastaaPoista
 12. Ihania ja kuvauksellisia. Minäkin olen haaveillut arfikkalaisten virkkaamisesta, mutten ole vielä päässyt tuumasta toimeen. Vielä on kesken perinteinen isoäidinympyrä-projekti... :)

  VastaaPoista
 13. Herkkuja! Kiitos ohjelinkistä!

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia - KEVÄT! :) Kukissakin on oiva värikirjo!

  VastaaPoista
 15. Upean värisiä! Mäkin olen aloittanut peiton virkkauksen samaisella kukka-mallilla =) 1/3 valmiina ja virkkuuinto loppui kesken...

  VastaaPoista
 16. Kauniit afrikkalaiset kukkaset! Ja neitoperho! Voi että, niitä ei taida täällä vähän pohjoisemmassa asustellakaan.

  VastaaPoista
 17. Aurinkoiset kiitokset kommenteista! Eilen virkkasin näitä kukkia junassa, olisi hauskaa virkata myös rannalla... Kiva kesäkäsityö :)

  VastaaPoista