sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mustavalkoista


Harjoittelin taas ompelua, tällä kertaa kevätpipojen tekoa. Tuo mustavalkoinen raitakangas oli alun perin kirppikseltä löytynyt tunika, joka jäi minulla vähälle käytölle. Vuorikankaaksi leikkelin vanhaa t-paitaani. Kirppisvaatteet ovat oivallista materiaalia tällaisiin harjoitustöihin. Kun materiaali ei ole maksanut juuri mitään, ei pieleen mennyt työkään harmita ihan niin paljon. (Ensimmäisestä pipokokeilustani tuli liian pieni, ehkäpä joku nukke saa sen... ) Seuraavaksi voisin kuitenkin uskaltautua leikkelemään ja ompelemaan ihan oikeaa kangaskaupasta ostettua kangasta. Ihania kuoseja on nykyään hyvin tarjolla.

Pipoon sopiva hauska pupupaita löytyi jokin aika sitten kirppikseltä. Juuri eilen kiertelinkin taas kirppiksiä oikein urakalla. Ja taas huomioin, että kylläpäs oli hirmu hyvin tarjolla vaatteita alle kouluikäisille lapsille. Etenkin tarhaikäisille tytöille olisi helppo löytää vaikka mitä ihanuuksia. Joskus melkein harmittaa, kun näkee jotain erityisen kivaa ja hyvään hintaan, eikä enää tarvitse niitä ostella. Vaikka voisihan kivan kuosisesta paidasta tehdä vaikka pipon.Ompelin molemmille koululaisilleni samanlaiset pipot. Pojan pipon vuori on yksiväristä harmaata trikoota, vanhasta paidastani sekin. Virkkasin tytön pipoon pienen kukan koristeeksi. Poika ei välitä koristeista, pienen napin hän kuitenkin hyväksyi. Kivoja pallokuvioisia nappeja löysin joskus käsityömessuilta.

Erilaisia trikoopipon ompeluohjeita tuntuukin olevan netissä paljon. Itse käytin apunani Kukikkaat kuosit -blogin ohjetta. Tässä pipomallissa on siis saumat molempien korvien päällä, kätevä ohje etenkin jos pipomateriaalia ei ole kovin paljon.

Tuo yhdessä kuvassa vilahtava hailakan värinen virkattu matto on kirppislöytö, en oikein tiedä onko se ruma vai kiva. Maksoi vain kaksi euroa, eihän sitä viitsinyt kirppiksellekään jättää.

11 kommenttia:

 1. Minä tykkään matosta. Tulee mieleen tätini, hänellä oli joskus kotonaan ehkä jotain tuollaista.

  VastaaPoista
 2. Kivoja pipoja. Näin tuulisena ja kylmänä keväänä pipot tulevat kyllä tarpeeseen.

  VastaaPoista
 3. Hauskat pipot ole tehnyt. Kiva etta molemmilla samanlaiset vahan eri maustein. Ja minustakin matto on oikein kiva.

  VastaaPoista
 4. Kivat yksityiskohdat pipoissa! Kirppukankaat on tosiaan hyvää harjoitusmateriaalia. Välillä vaan osaavat kirpuillakin pyytää ihme hintoja vaatteista - onneksi iloisia yllätyksiä löytyy joukosta :)

  VastaaPoista
 5. Mietin lukiessani mitä kaapista löytyvää kierrätyspuuvillaa itse käyttäisin pipoon.
  Tänäänkin pipo oli ihan pakollinen. Uncef-kävelypipo olisi nyt paikallaan.
  ...ja matto pisti silmään ennenkuin siitä mainitsit mitään. Minusta se on ihanan
  näköinen, kertoo elämästä ihan eri tavoin kuin upouusi. Ole onnellinen löydöstäsi.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kierrätystä! Noita pipoja olen minäkin ommellut vanhoista lempi-t-paidoista ja bodeista. Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo ohje.

  Minäkin tykkään tuosta virkatusta matosta!

  VastaaPoista
 7. Minäkin haluaisin itselleni tuollaisen kangaspipon. Töissä päiväkodissa näkee melkein joka toisella lapsella sellaisia, pitäisi kokeilla itsellekin tehdä sellainen. Olen niin huono pipojen käyttäjä ja talvipipokin alkaa olla ihan liian kuuma... Olisi kiva kuitenkin töissä olla edes jonkunlainen kangaspala päässä, ihan jo esimerkinkin vuoksi (ettei tarvitse komentaa lapsia pitämään hattuja päässä samalla kun itsellä ei ole). :)

  VastaaPoista
 8. Nyt iski ompeluhimo! Hauskat pipot, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 9. Minullakin on trikoopipojen ompelu suunnitelmissa. Se on siitä kivaa puuhaa, että valmista tulee nopeasti ja eepäonnistumisen mahdollisuus on aika pieni. Plus tietysti lukemattomat ihastuttavat kuosit, kuten totesit, on varaa valita mieleisensä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitokset teille kaikille kommentin jättäneille! Nyt onkin yhtäkkiä niin kesäistä että ei pipoja tarvita... Mutta onpahan syksyksi sitten hyvät pipot :)

  VastaaPoista