lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pitsihame
Kirpparin nurkassa lojui hiukan alakuloisena haaleanvaalea tilkkumekko. Mekko oli jo liian pientä kokoa tytölleni, mutta nappasin sen kuitenkin mukaani, hintaakin kun oli vain 50 senttiä. Ja olin sitä paitsi saanut jo tuunausidean :)

Myöhemmin kotona leikkasin mekosta yläosan pois ja ompelin kujan kuminauhalle. Varastossa sattui olemaan sopivan värinen pitsiliina, se pääsi vielä koristamaan helmaa ja tuomaan pikkuisen särmää kaiken hempeyden keskelle. Aika kiva hame tuli, ja pääsi pian käyttöönkin, kun tyttö lähti naapuriin synttärikutsuille.Pienen kellopojan kuva syntyi keittiön pöydällä olleen kukkakimpun innoittamana. Ajattelin nyt tässä syksyn lähestyessä vähän uudistaa blogini kuvamaailmaa ja laittaa silloin tällöin kuvituksianikin tänne. Syksyllä kuvien teollekin on sitten vielä paremmin aikaa.

Kellopojasta tuli vielä mieleen sekin, että pitäisi ommella, neuloa ja virkata enemmän myös pojalle. Kierrätys- ja retrotyyli ei ehkä miellytä häntä niin paljon kuin tyttöä, kaikenlainen urheilullinen sen sijaan on hänen juttunsa. Täytyypä pohtia asiaa ja katsella ohjeita, syksyksi hyvä projekti siinäkin! Kirpparilta olen sentään aina välillä tehnyt pojallekin kivoja löytöjä, verkkatakkeja, jalkapallopaitoja ja sen semmoista.

20 kommenttia:

 1. Ihana kelloppoika kuva Anna! En tiennytkaan etta sinulla on myos lahjakkuutta tallaiseen. Kivoja kuvia kuten aina.... ja jotenkin tuntuu etta pokien miellyttaminen on aina haasteellisempaa. Vaikkei omia olekaan niin veljenpojat ovat aika ronkeleita niin lelujen kuin vaatteittenkin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teen kuvituksia ihan työksenikin ja ne ovat minulle myös rakas harrastus :) Totta, pojille on aina vaikeampaa keksiä esim. synttärilahjoja...

   Poista
 2. Suloinen kellopoika! Tykkään niin paljon sun värikkäistä kuvista ja kekseliäistä käsitöistä. Odotan innolla kuvituksiasi. Kiva, että niitä nähdään lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Eiköhän kuvia synny pian lisää, ideoita ainakin olisi paljon... :)

   Poista
 3. Kuvituksia olisi tosiaan kiva nähdä! Ne kun ovat niin valtavan hienoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitokset! Kyllä niitä tännekin varmaan pian tupsahtelee lisää :)

   Poista
 4. Suloinen kellopoika! Itsekin mietin aina (vaikkei meillä poikaa olekaan, mutta kummipoika kuitenkin) että tytöille on aina vaikka mitä, mutta pojille vähemmän - ainakin vaatepuolella. Innolla jän odottamaan ideoitasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Totta, olen aina tosi iloinen kun löydän pojalle vaikka kirppikseltä jotain. Katsotaan mitä poikamaista keksin :)

   Poista
 5. Hauska kuvitus, kesäinen! Toivottavasti nähdään lisää!

  Hameestakin tuli tuunattu oikein säpäkkä! Nyt harmittaa, etten ostanut kirpparilta itselleni mekkoa, jossa oli ihana kangas ja josta olisi ehkä saanut väsättyä samalla idealla hameen; maksoi kuitenkin 6 euroa eli vähän liikaa tuhottavaksi.

  Sekä tytön että pojan äitinä olen huomannut saman. Tuntui, että yhteen väliin kaupasta sai mustaa, harmaata ja pääkalloja pojille - siksi keltaisesta ja punaisesta pitävälle pojalle löytyi ainoastaan urheilukaupasta vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, etenkään koululaisille ei ole aina helppoa löytää kivoja vaatteita kaupasta. Pitäisi jatkaa ompeluharjoituksia, kivoja ja iloisia kankaita kun olisi nykyään niin hyvin tarjolla...

   Poista
 6. Hieno hame ja ihana kellopoika! Muistin tämän myötä yhden hameen omassa kaapissa, mikä ootteleepi tuunausta...

  Ihanaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne! Mullakin olisi omia hameita jotka odottelee tuunausta... Tekemistä ainakin riittää :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos :) Jonkunlainen pitsiliinahame olisi kiva tehdä vielä aikuistenkin koossa...

   Poista
 8. Kaunis hamonen pitseineen, mainio tuunaus! Ja upeita kuvia jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaiset nopeat tuunaukset taitavat olla minulle niitä mieluisimpia :)

   Poista
 9. ihanaa jos täällä näkyy jatkossa kuvituksiasikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Eiköhän niitä ilmesty tänne aina silloin tällöin sopivissa kohdin :)

   Poista
 10. Ihana uusi ulkoasu - ja ihana hamonenkin! Ilman muuta haluan nähdä liisä kuviasikin ... Blogissani on sinulle vielä pieni tunnustus ... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kovasti! Juu, olen innostunut vähän "remontoimaan" täällä, nyt alkaa olla valmista... :)

   Poista