sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Verkossa

Olen ehdottomasti huivi-ihmisiä. Minusta huivin voi yhdistää oikeastaan asuun kuin asuun kokonaisuutta piristämään :) Kuvassa näkyvä ruusuhuivi on vanha kirpparilöytö ja yksi lemppareistani.


Huiveja on minulla usein myös puikoilla tai koukuilla, tälläkin hetkellä taitaa ainakin kolme huivia odotella valmistumistaan... Juuri nyt olen erityisen ihastunut perinteiseen kolmion malliseen verkkohuiviin. Tämä huivi syntyi yhdestä kerästä Lang Sol Dégradé -lankaa. Ihana lanka muuten, kevyt ja nauhamainen, täyttä puuvillaa.Samalla mallilla virkkasin myös iloisen keltaisen huivin. Tässä lankana oli Linie 340 Cento, mukavan pehmoinen puuvilla tämäkin. Ja vitosen koukulla valmista tuli vikkelään.

Nämä molemmat huivilangat ostin pääsiäisen aikaan Hesasta; Langin Snurresta ja Linien Vihreästä Vyyhdistä. Vihreä Vyyhti on muuten muuttanut Hakaniemen hallista isompiin tiloihin Toiselle linjalle.
Tällaisia kolmiohuiveja näkee paljon 70-luvun käsityökirjoissa ja -lehdissä. Malli on kyllä helppo ja kiva, virkataan vain ketjusilmukkakaaria ja kiinteitä silmukoita. Tuo kirjan kuvassa oleva ruskeasävyinen huivi on virkattu yläreunasta alaspäin, ensin on virkattu sen verran ketjusilmukoita kun huiville haluaa leveyttä. Hapsut on tehty jo huivia virkatessa reunoihin.

Omat huivini virkkasin tuossa ylimpänä näkyvällä vanhalla Novitan ohjeella. Siinä aloitus on alhaalta kolmion kärjestä. Kätevämpi suunta minusta, etenkin jos lankaa on rajattu määrä. Ja sekin on hauskaa, että tällaiseen huiviin käyvät kaikenlaiset langat. Ketjusilmukkakaarien pituuttakin voi vaihdella langan ja maun mukaan.Tässä tuloillaan seuraava kolmiohuivi Novitan Kaisla-kierrätyspuuvillasta.

Aurinkoista toukokuuta :)

16 kommenttia:

 1. Voi miten ihania huiveja! Minäkin olen huivi-ihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sade! Huivit on kyllä kivoja ja lämmittäviä :)

   Poista
 2. Mukavia huiveja (sanoo ei-huivi-henkilö) ja iloisia kuvia!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään huiveista! Nämä ketjusilmukkahuivit on ihanan värikkäitä. Aurinkoa myös sinun toukokuuhusi Anna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kauniita toukokuun päiviä :)

   Poista
 4. Minäkin olen ehdottomasti huivi-ihminen. Vain keskikesällä luovun niistä. Hassua kyllä en ole virkkaillut tai kutonut itselleni montakaan huivia. Ehkäpä voisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vain oikein kuumina kesäpäivinä minäkin luovun huiveista... Paitsi että päähän voi silloin laittaa kyllä huivin :) Ihanan huivin saisit varmaan aikaan!

   Poista
 5. Upeita verkkoja ... Minäkin tykkään tuosta Novitan virkkuu-ohjeesta, sopivan helppo ... Ja huivi kuuluu ihan joka päivään - meillä kun ei töissä saa käyttää kaulakoruja - huiveja ei ole kukaan hoksannut vielä kieltää ... ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Hyvä että huivit on teillä sitten sallittuja, piristävät kyllä työpäivää :)

   Poista
 6. Sullahan on oikea verkkotehdas siellä. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Jep, tällä ohjeella huivit syntyy kyllä tosi nopsaan, etenkin kun on vähän paksumpi lanka käytössä!

   Poista
 7. Ja noissa verkoissa on ihan mielellään :) itselle tekee ihan pahaa kun lapset monesti ovat ulkona avokauloin.ihan pakko olla itsellä jotain kaulassa pihalla.kesällä ei, mutta talvella..
  Kivoja kuvia muutenkin taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi :) Juu, minäkin joskus ihmettelen joitain lasteni kavereita, jotka eivät tunnu palelevan sitten ollenkaan...

   Poista
 8. Huivit ovat ihan parhaita, ja hyväksi havaittuja malleja tekee mieluusti uudestaankin. :) Ihania värejä huiveissa, ja kuvissa muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitko! Huivit on kyllä minunkin lempikäsitöitä. Kauniita malleja ja ohjeita on valtavasti, ja itsekin on helppo kehitellä omia :)

   Poista