lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kukkaisaika

 Kesäkuussa alkaa kukkaisaika,
valoisien öitten taika.

Heinäkuussa huojuu heinäpellot,
kilkattavat karjankellot.

Kirsi Kunnas / Hanhiemon iloinen lipas

Viime vuoden juhannuksena oli hyvä ilma, silloin virkkailin näitä afrikkalaisia kukkasia järven rannalla. Kovin montaa kukkaa ei vuoden aikana sitten lopulta syntynyt. Kauniita kukkia ovat, mutta aika työläitä väkertää.

Halusin kukat vihdoin käyttöön, ja mietiskelin mihin 28 kukkasta voisi riittää. Ensin yritin koota näistä tytölle pientä hippihenkistä liiviä, mutta siitä tuli kummallisen mallinen. Kukka on melko haastava monine kulmineen! Puolikkaita kukkasiakaan en olisi millään enää viitsinyt alkaa näpertää... Joskus vaan näperrys ja väkerrys riittää ja pitää tulla valmista, tiedätte varmaan tunteen. Purin tekeleen ja ompelin kukat niin isoksi levyksi kuin pystyin.Kääntelin ja taittelin levyä eri suuntiin. Lopulta palaset loksahtivat paikalleen.

 Virkkailin muutamia värikkäitä raitoja ja ompelin pari nappia... Tadaa, pitkulainen putkityyny on valmis!

 Kukkamakkara sopii hyvin keittiön sohvalle.

Olipa mukavaa saada nämä iloisen värikkäät kukat viimein päivänvaloon. Ja tyynyn sisään piiloutui sitten vuorostaan pieneksi jäänyt lastentyyny ja pari turhaa ja rumaa jämälankakerää. Jes.


Muitakin kukkaisajan projekteja on kyllä meneillään... Ajattelin keräillä erilaisia kukkia ja tehdä niin monesta kuin vain ehdin oman maalauksen. Ja ehkäpä päähän tarttuisi samalla hieman lajintuntemusta ja muutenkin tietoa ihanista kukkijoista. Hiirulainen ja saunakukka tekeillä juuri nyt.

Aurinkoisia (toivotaan ainakin!) kesäkuun vikoja päiviä ja heinäkuun alkua kaikille täällä pistäytyjille! Meikäläisen löytää nykyään aika lailla tuolta Instagramin puolelta. Mutta aina välillä mieleen tupsahtaa joku blogiinkin sopiva juttu.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

***


Ihana kesä, ihanat kukat! Ihan vielä ei ole niityllä kukat parhaimmillaan, mutta aika monta kimppua on jo kotiin haettu. Ikkunalaudoillakin vihertää, mummojen kirppispöydistä tekee muuten parhaat viherkasvilöydöt.

Uusi pitsikukkakirja oli niin innostava, että oli pakko saada se omaan hyllyyn. Hyvät ohjeet ja helppo tehdä omia sovelluksiakin. Saa nähdä mihin nuo pikku kukat laitan... Korvakorut olisi hienot, ehkäpä kesämekon helmaankin sopisi.

Vihreä vanha Finlaysonin kukkaliina löytyi kirpparilta, ihan paras kesäliina!