torstai 10. syyskuuta 2015

Kässäkassissa  
Syksy on tuttuun tapaan tuonut mukanaan taas käsityöinnostuksen. Kaivelin esiin koko kesän kässäkassissa piileskelleet värikkäät villasukat, pari muutakin keskeneräistä sukkaprojektia taitaa lymyillä jossain komeron perukoilla...

Kirjastosta löytyi kiva kirja vahakankaista ja innostuinkin saman tien ompelemaan helpon penaalin. Ihan pirtsakka siitä tuli ja penaaleitahan nyt tarvitaan aina :) Voisi kuvitella, että vahakangas olisi hyvin sitkeää ja kestävää materiaalia, mutta huomasin, että se repeytyy harmillisen helposti. Ompelin vahakankaasta myös ison kassin, ja kun pakkasin lasten uimakamppeita, kassinkahva lähtikin repeytymään ommelta ja neulanpistoja pitkin irti. Tavallisesta kankaasta ommellut kahvat voisivat olla parempi idea... Ja vahakankaitakin on tietysti monenlaisia. Mutta tuo kirja on kyllä kiva ja tutustumisen arvoinen, jos nurkissa pyörii ylimääräisiä vahakankaita.

Mainostanpa taas Instagramia, minut (kuten niin monen muunkin ennen-vanhaan-aktiivisen-bloggarin) tavoittaa nykyään parhaiten sieltä :) Linkki sivupalkissa!

17 kommenttia:

 1. Auts, niin tavoittaakin. Minutkin sieltä. Vaikka hirmuisesti aina yritän olla aktiivinen blogin kanssa, instagram vie niin nopeasti mukaansa. Mutta, kiva kun olet siellä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiva nähdä myös siellä :) Instagram on kyllä ihana, nopea ja inspiroiva, mutta omat hyvät puolensa tässä vanhassa kunnon blogimaailmassakin. Blogissa on tilaa ja aikaa pohdiskella juttuja vähän syvällisemmin, instaan on taas helppoa kuvata ne arjen pienimmätkin ilon aiheet. Mielenkiintoista joka tapauksessa seurata, miten blogien käy, paljon ovat muuttuneet jo tässä vuosien varrella :)

   Poista
 2. Tuo kirja vaikuttaa tosi inspiroivalta - teksisi mieli tehdä tuollainen satulansuojus pyörälle! Ja tuo penaalikin näyttää kivalta. Siitä tuli tosi pirteännäköinen! Itse ompelin aikoinaan vahakankaasta essun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo kirja on tosiaan oikein kiva, siinä on mukavan kannustava tyyli. Tällainen aloittelevakin ompelija kuten minä löytää siitä monta houkuttelevaa projektia :)

   Poista
 3. Insta on hyvä ;) Jos se vahakangas ratkeaa sen sauman kohdalta niin auttaisiko jos ompelis harvalla tikillä? Näin olen itse tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyypä seuraavalla kerralla kokeilla sitä! Jep, instassa voisi seikkailla vaikka tuntikausia, kun aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista... :)

   Poista
 4. Ihana kuvasarja! Minä en ole vielä instaan hurahtanut, mutta bloggailuinto on kyllä hiipunut. Ehkäpä olis siis aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Instagram on kyllä koukuttava, puhelin kun on aina mukana, niin siellä on vähän liiankin helppo pistäytyä... :)

   Poista
 5. Ihania värejä, inspiroivia kuvia! :) Pitäisiköhän nyt vaan tutustua Instaan ihan oikeasti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Blogimaailma on kiva omalla tavallaan, esim. käsityöbloggareiden yhteisöllisyys on minusta hieno juttu. Instagramissa taitaa olla parasta sen helppous ja nopeus, sinne voi ottaa kuvan niistä kaikkein pienimmistäkin arjen iloista... Kivaa vaihtelua, kun vierailee näissä molemmissa. Ja aina välillä voi sitten pitää taukoa kaikenlaisten ruutujen tuijottamisesta, sekin on tosi mukavaa :)

   Poista
 6. Ihanan täyteläinen & iloinen kuvasarja :) Itse ompelin joskus talvella vahakankaasta kassin ja juuri sankojen kanssa tuli ongelmaa - paksua mytteröä johon koneeni ei halunnut ommella. Ehkä kangassangat tosiaan olisi ratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Vahakankaasta ja tavallisesta kankaastakin voisi tosiaan kehitellä tosi herkullisia yhdistelmiä! Vahakankaassa on minusta parasta, kun reunoja ei tarvitse huolitella, sopii tällaiselle nopeasti valmista haluavalle... :)

   Poista
 7. Ihana portti, raitasukat ja kaikki nää sinun värisi!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat sukat! Minäkin tahon tehä tuollaiset! Ei muuta kuin raitalankaostoksille!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat sukat! Minäkin tahon tehä tuollaiset! Ei muuta kuin raitalankaostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sukkia on kyllä hauskaa ja nopeaa tehdä näistä valmiiksi raidoitetuista langoista!

   Poista