sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Top down -villatakki


Helmikuinen tervehdys! Paluu blogin pariin on kutkutellut mielessä pidemmän aikaa. Alkanut uusi vuosi, välillä jo keväiseltä tuntuva aurinko, pitenevät päivät ja pöydälle ilmestynyt tulppaanikimppu... Taitaapa olla juuri sopiva hetki kääntää taas uusi sivu tässä kässäpäiväkirjassa.

Ajattelin jatkaa blogia hiukan uudenlaisella otteella, ja keskittyä valmiiden töiden esittelyyn. Varovainen haave ja suunnitelma olisi saada joka kuussa vähintään yksi uusi projekti ja postaus valmiiksi. Katsotaan kuinka käy! Ja miten aikaa ja intoa riittää.
 
Tuorein valmistunut työ on tämä pyöröpuikoilla pääntieltä helmaan neulottu villatakki. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tätä suosittua neulomistapaa. Ainoa tylsä puoli oli minusta se, että hihoja neuloessa koko loppukin villatakki roikkui mukana ja tuntui olevan välillä tiellä. Tosi kivaa ja kätevää kuitenkin oli, että takki tuli kerralla valmiiksi. Vain pienet aukot kainaloissa jäivät ommeltaviksi.

Käytin apunani tätä Novitan selkeää ohjetta. Kauniin sävyinen raitalanka on nimeltään Verona Fine, sen ostin Lankamaailmasta. Napit ovat vanhoja kirppislöytöjä. Ihanan keveä, pehmeä ja lämmittävä tuli valmiista takista, olen kyllä tyytyväinen.


Takille on vielä varmasti käyttöä tänä talvena, ensi viikoksikin on luvattu ihan kunnon pakkasia ainakin tänne Tampereen suunnalle.

Valoisaa helmikuuta kaikille ja tavataan taas pian! 💙💜💚

16 kommenttia:

 1. Todella hyvän näköinen takki. Sait nyt minutkin innostumaan tuosta mallista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Voin kyllä suositella tuota ohjetta ja mallia, mukavasti sujui neulominen tällaiselta ensikertalaiseltakin.

   Poista
 2. Hei, jos hihojen neulominen jälkikäteen kiusaa niin nehän voidaan neuloa jo heti sen jälkeen kun on ottanut ne eroon ja neulonut jonkun verran vartalo-osaa. Toimii hyvin olen todennut muutaman kerran. Eikä tule ommeltavia aukkojakaan jos poimii hihan silmukat niistä vartalo-osan uusista luoduista silmukoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyviä vinkkejä 😊 Täytyypä testata!

   Poista
 3. Tervetuloa takaisin! Ihanaa väripläjäystä taas tuttuun tyyliisi. Tuota neuletakkia ihastelin jo Instan puolella. Just ihanan värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset 😊 Mukava oli tosiaan tarttua taas tähän vanhaan kunnon blogipäiväkirjaan. Insta on kiva ja nopea, mutta ehkä liiankin nopea välillä. Blogijuttuihin on hauskaa palata myöhemminkin.

   Poista
 4. Hei, kiva kun olet täällä jälleen. Takki on varsin ihana, just tuollaiset raidat ovat hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Takista taitaa tulla ihan lempparini. Mukava kirjoitella taas tänne pitkästä aikaa, olen kaivannut tätä pientä päiväkirjaani.

   Poista
 5. Tervetuloa takaisin :-) Erittäin nätti, "rauhallisen värikäs" takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset 🌸 On kyllä ihanat lempeät sävyt raidoituksessa. Mittari näyttää 17 astetta pakkasta, takille taitaa olla käyttöä tänäänkin 😊

   Poista
 6. Hei, ihana kun oot täällä! Ja onnea uudelle! Kaunis, kaunis takki, osaisinkohan minä, pitäisi yrittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon 💛 Tuli kyllä hyvä mieli kun päätin taas aloittaa/jatkaa tätä blogiharrastusta, pari viime vuotta onkin ollut niin hiljaiseloa. Tuo oli tosiaan selkeä ohje ja hauska tapa neuloa, ei ihme että on suosittua. Osaisit varmasti! 😊

   Poista
 7. Tervetuloa takaisin :) Kaunis takki, hienot utuiset värit! Miksi kainaloihin jäi aukot, etkö poiminut sieltä hihasilmukoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva oli palata! Noudatin tuota ohjetta ihan orjallisesti, kun olen aiemmin tehnyt takkeja vain perinteiseen tapaan monesta kappaleesta. Ohjeessa takki neulottiin ensin muuten valmiiksi, sitten otettiin hihaa varten odottamaan jätetyt silmukat pyöröpuikolle ja luotiin useampi uusi silmukka kädentietä muotoilemaan. Kainaloihin syntyi samalla pienet aukot, ne neuvottiin ompelemaan lopuksi. Mutta ohjeita ja tapoja on tosiaan paljon, jatkan kokeiluja ja harjoituksia 😊

   Poista
 8. Keväiset vilkutukset täältäkin! Aivan mahdottoman ihana villatakki! Mulla oli sama tapa (vähintään yksi postaus kuukaudessa) vuosia, mutta sitten meille tuli tytöntylleröinen, ja bloggailussa on nyt ollut ensimmäistä kertaa pitkä tauko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, takki on ollut kyllä oikein mieluinen! Ja kiva kuulla sinusta 😊 Bloggailu on kyllä mukava harrastus, kun tahdin voi päättää itse, ja jatkaa sitten kun taas ehtii.

   Poista